Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 26 628
  • 770
  •   1
Отговори
# 735
Тия коментари ме карат да си изпия “забравения” обеден глюкофаж. People Eyes

# 736
Ани, в доста сходна ситуация съм с твоята. 3 неуспешни бременности, причина - засега никой не успя да ми даде.

Ходила съм на прегледи при Калчев, Сенкова, Ставрев от Селена Пловдив, Тончев, Дойчиновски. Никой нищо конкретно не ми каза. При мен са както следва: мисед, КЯ и биохимична.

Единственото, което правя сега, е прием на аспирин след овулация по идея на Дойчиновски. Дали нещо ще направи, мога само да се моля и надявам.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 21:09 от msr222

# 737
По колко мг аспирин приемате?

# 738
Гледам да редувам Акард и Протект.

ПС: Отворена съм към съвети и насоки. Освен аспирин, приемам ФК, вит Д и желязо (заради липси), както и пих Пикозитол последните месеци.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 22:57 от msr222

# 739
  • София
msr222 , ani92_3 ,  съжалявам мили момичета за това, което преживявате!Само по себе си се смята, че и кухото яйце и биохимичната бременност и миседа са случайни събития, при вас не е едно и също нещо, което да се повтаря в една и съща седмица, по един и същи начин, което според мен е добре, доколкото може да има нещо "добро" в тази ситуация.
Има ли как да направите някаква подготовка преди бременността?Да подобрите качеството на яйцеклетки, сперматозоиди с добавки, хранителен режим ... ИР също знам, че е предпоставка към подобни проблеми?
   По темата със сгъстяването на кръвта само да ви кажа, че може би от моя опит досега е важно да се следи и самото състояние на кръвта, може да нямаш тромбофилия и да имаш нужда от разреждане, както и обратното.
Аз съм 80 кг , с високорискова мутация ,на 34 години и изкарах цяла бременност на профилактичната 0.4 Фракси.Изобщо нямаше никакви индикации за качване на дозата (приемах паралелно и Аспирин Протект от 15 г.с, но той няма общо ,доколкото разбрах са с различни действия, които не са взаимнозаменяеми).

# 740
  • Ст Загора
При мен е сппяло развитие в 6та сед.

# 741
  • София
Съжалявам Наси 😔 Прегръдки!

# 742
*Bubble*, не сме спирали да приемаме витамини и добавки от лятото насам, резултат - биохимична февруари тази година като тогава бях стимулирана с Летрозол, за който след това впрочем четох, че при жени, които нямат СПКЯ, можело да причини празни фоликули. А ми беше изписан по схема, от репродуктивен .... та ново 20.

Понякога, колкото и жалко да звучи, чак ми става смешно какви каръци сме. Защото или е това, или наистина е проблем, който очевидно никой не може да ми каже какъв е. Агонията е пълна. Уморена съм. Sad

# 743
  • София

Наси съжлявам Sad

msr222 качество пред количество! работете усилено в тази посока, спорт и за двамата, диета с изчистени продукти, мисля че имаше тук такава тема, даже и като цяло да нямате нужда от сваляне на килограми, дайте си време, поне 6 месеца всички усилия които полагате да дадът резултат

# 744
Ох Наси много съжалявам 😧
Msr222, обмисляли ли сте опцията за инвитро с ПИД? Поне няма да играете на сляпо

# 745
Никой не ми дава гаранция по този начин, защото кариотипите ни са нормални и на двамата, както и ДНК фрагментации при него са ок.

# 746
Наси, много съжалявам. Така се надявах този път да ти е до финал.

За добавките съм писала и преди. При мен не видях да имат ефект. Приемах около 2 години и няколко месеца, като правих почивки покрай стимулациите. Това обаче не означава, че при друг няма да имат. Трябва да се опита всичко възможно, да знае човек че е дал всичко от себе си. За себе си оставих тези, от които виждам някакъв положителен ефект. Е, не точно във репродуктивната функция. По-скоро във външен вид, енергия. Приемам NAD, хиалуронова киселина, колаген, витамин Д, желязо, б комплекс редувам със само фолиева киселина, витамин Ц, женски пробиотик. Ходихме с мъжа ми на барокамера. Сега аз ходя на акупунктура. Надявам се тя да ми помогне. Понеже съчетах тази за бебе с естетична, т.е. на лице и при лицето виждам разлика, се надявам и за бебето да има ефект. Времето само ще покаже.

# 747
  • София
При нас и двата пъти имаше резултат, и двете ми деца са заченати когато наистина сме положили усилия да се вкараме в по здрав вид, аз съм човек който не обича да тренира и обича храната и сладкото и всичко вкусничко, ама трябва да си призная че резултата дойде когато тези неща променихМЕ и двамата с мъжа ми. Сега пак сме му отпуснали края ама човещинка

# 748
Ние и двамата спортуваме, стараем се да се храним здравословно. Например сладко и тестено се случва да ядем веднъж на високосна. Но ето, при нас не става. Различни сме хората и това, което дава ефект при едни, не го гарантира при други. Това исках да кажа.

# 749
Никой не ми дава гаранция по този начин, защото кариотипите ни са нормални и на двамата, както и ДНК фрагментации при него са ок.
На всички сигурно ви е омръзнало да ме четете по тая тема, но ситуацията ми беше сходна - нормални изследвания при двамата, но поредица от неуспехи в рамките на две години (мисед,  мисед, биохимични, кя) все по естествен начин. Инвитрото се оказа нашето нещо и  въпреки някои перипетии родих детенце преди почти 9 месеца. Емоционално и физически нямах сили да пробваме пак насляпо и се решихме на този опит който се оказа успешен.

Общи условия

Активация на акаунт