Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 27 703
  • 770
  •   1
Отговори
# 570
Ако не се лъжа, това са остатъци от плацентата. Има ли кървене?
Ако има остатъци от лигавица, плацента, се чака максимално 2 менструации и ако не се изчисти матката сама дотогава трябва да се пристъпи към кюртаж.
Това е теоретично, дано някой се включи с опит.

Тъй като остатъците от плацента може да секретират хормони по всяка вероятност това е повлияло за кистата.
не, нямам кървене, полипът е 0,807см. вече мина първият цикъл след кюретажа, беше малко по-обилен, но нищо особено. Чакам сега втори, просто това което чета навсякъде е,че обикновено се прави втори кюретаж🫤 Докторът каза да изчакам, но нещо не съм особено обнадеждена

# 571
  • Замък сред облаците
Всяко тяло е индивидуално, чела съм преди момичета от предни години, които са се изчиствали и сами. Търпение и кураж!

# 572
Здравейте, включвам се в тази тема с един задържан аборт. Липса на сърдечен пулс в 11г.с и спряло развитие в 9г.с. Първа бременност получила се изключително бързо. Имам инсулинова резистентност и съм изследвала всички щитовидни хормони, които винаги са ми били наред. Вит б12 и вит.д също бяха в нива. Още от началото на бремеността Прогестерона ми беше леко нисък, което се чудя на какво се дължи. Дали е знак, че ембриона не е добре и организма иска да го отхвърли или по скоро да имам проблем с производството на прогестерон. Някой откривал ли е такъв проблем при себе си.
Направих абразио в Надежда и очаквам резултат от генетично изследване на абортивния материл.
Моля за препоръки за лекар в Надежда, който да е на мнение, че трябва да се открие проблем, а не да се чака това да се повтори.
Колко време ви отне възстановяването физически. След колко време успяхте да забременеете отново и да износите успешно.

# 573
  • Замък сред облаците
Привет, съжалявам че се налага да пишеш в темата. По-скоро се касае за проблем с качеството (особено с ИР, но съответно и при мъжа може да е проблем). Може да видиш и за тромбофилия да се изследваш. При патологично нисък прогестерон обичайно съвсем по-рано приключват нещата, защото поначало е нисък, а при имунологичните отхвърляне може да има и без спре развитието. Ако говориш за леко нисък прогестерон - тоест не на горна граница при забременяване, но в референтните граници за бременност, потенциално може поначало да не е била добре развиваща се бременност - да.

Аз съм с 2 подобни миседа плюс 1 кухо яйце и 1 биохимична - моята АГ смята че е въпрос на качество. Аз съм и с тромбофилия, хипофункция и витаминни дефицити. Съответно нонстоп ги адресирам, за да се държат в оптимални нива.

# 574
До какви проблеми с качеството може да доведе ИР? Преди да открия че имам ИР имах поликистозни яйчници. До преди забременяване пиех Глюкофаж, който спрях веднага след положителен тест.

# 575
  • София
Високият инсулин уврежда яйцеклетките. Но виж, ти си била взела мерки, така че може да се окаже и генетична грешка. Случва се. Изчакайте резултатите от абортативния материал и ще имате яснота. За Надежда за др Арбаджикова съм чувала хубави отзиви за бременност след мисед

Едит : за да ти дам кураж, аз съм с ИР и с две здрави и доносени деца. За съжаление и двете са 1 от 3 успешна бременности, едното е трета а вторто шеста бременност. Имам 3 кюретажа и една биохимична бременност. Сега си поеми въздух, възтанови се физически и психически, разгледай списъка от първа страница и направи план за изследвания

# 576
  • Благоевград
gabi, съжалявам, че трябваше да минеш през това.
Аз съм с пкя и ир, тромбофилия и още сто проблема. При мен по принцип прогестеронът е нисък и нямах спонтанна овулация. Много ми помогна прием на Мио Иназитол и ДеХиро инозитол. Два поредни месеца имах спонтанна овулация, както намалих и теглото и влязох почти в нормата за моята височина след 2 години наднормено тегло.
Аз бих ти препоръчала, когато излязат резултатите, да се насочиш към доктор Калчев. Още от сега звънни за час, защото се чака дълго време. Той се занимава с жени със загуби и търси причината. Можеш да направиш генетични изследвания за тромбофилия, както и да се видиш с имунолог.
Възможно е да си напълно здрава и да нямаш сериозни проблеми, просто ембрионът да не е бил здрав.
Сега след кюретажа е важно да се следи да не се получат сраствания в матката. За съжаление не всеки може да види, че има проблем, няколко са специалистите, които имат такава апаратура. При мен ги видя Сигридов и ме изпрати При Калчев за операция.
При всички положения първо си дай време да се съвземеш психически и физически. Ако не се чувстваш добре, намери добър психотерапевт, който работи с жени като нас преживели загуба и репродуктивни проблеми.
Тук в тази тема можеш да получиш пълна подкрепа от всички! Прегръщам те!

# 577
  • На изток от Ада
И аз имам Ир.
Имам няколко спонтанни аборти. Последния път пуснах генетичен материал в геника. Здрав ембрион... Тъкмо тогава открих Ир....

Сега пак правим опити би няма Б

# 578
signora_tina, а Калчев има ли такава апаратура, с която могат да се видят сраствания? Кои са лекарите, които имат такава апаратура ?

# 579
  • София
signora_tina, а Калчев има ли такава апаратура, с която могат да се видят сраствания? Кои са лекарите, които имат такава апаратура ?

Има, нарича се хистероскопия Simple Smile. Това е за да се види вътре в матката/шийката

# 580
  • Благоевград
Преди 6 години при мен видя Сигридов на цветен вагиналех ехограф, ще се опитам да намиря снимката да видите как си личи къде има проблем. Калчев също е с много добра техника. Аз се доверих на него за 4 операции на матката. Вътрешността ми беше като топка памук, не се виждаше здрава тъкан. Рязане, рязане, два пъти слага гел, който е с хиалурон и помага на заздравяването на лигавицата и възпрепятства появата на нови сраствания. Лекарите в Турция казаха, че е успял да се справи доста добре с този проблем.

# 581
  • София
Ако срастванията се виждат на ехограф, вероятно са сериозни. Често на ехограф се вижда едно, при хистероскопията се оказва друго. Но Калчев е добър в тази област, препоръчвам и аз.

# 582
  • Благоевград
Аз развих Синдром на Ашерман. Вътрешността беше ужас, затова и се видя деформацията на лигавицата на цветен 4D ехограф.

# 583
  • София
Това е по специфичен случай. Понеже Бонди ми е писала и на лични съм и обяснила за срастванията при мен, др Калчев ги отстрани по време на хистерото, имах на шийката и най-важните бяха на изхода на тръбата, от вътрешната страна което не позволяваше естествено забременяване. Интересното е че при ЦС имаше проходимост

# 584
А тези сраствания не се ли виждат при преглед след абразиото. Мен аг ме беше викала две седмици след манипулацията да види какво се случва. Само светилата ли могат да го видят с някаква скъпа специална техника?
Замислихте ме...

Общи условия

Активация на акаунт