Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 27 694
  • 770
  •   1
Отговори
# 585
  • София
ами не се виждат, хистерто е с камера и се оглежда вътре в матката и се виждат тогава, няма как на обикновен преглед. Но не задълбявайте толкова с тези сраствания, да случват се, след манипулации, но не са всички притеснителни

# 586
  • Благоевград
При мен се получиха, защото некадърните касапи в Майчин дом ми направиха два кюретажа в рамките на 5 дни. Това юли месец. Септември отивам в Щерев при репродуктивната и тя ми обяснява как съвсем скоро ще забременея, млада съм била, здрава съм била. Ноември при Сигридов и ми причерня като ми показа на ехографа.
Някои жени понасят добре кюретажите и нямат проблеми, други като мен са теглили няколко пъти къси клечки една след друга.
Важното е, че вече има достатъчно възможности за преодоляване на такива проблеми.

# 587
Дами бихте ли спиделили, колко време кървяхте след абразио и обилно или оскъдно беше. При мен е изключително оскъдно, буквално 2-3 капки на ден. Дали трябва да е чак толкова слабо. Само в деня на манипулацията беше малко по силно.
На вас след колко време ви дойде редовен МЦ?

# 588
  • София
На мен ми направиха абразиото на 18 октомври и ми дойде на 17 ноември. Имах си кървене като менструация около две седмици. АГ ми беше казала, че е нормално, защото се доизчиства матката.

# 589
Дами бихте ли спиделили, колко време кървяхте след абразио и обилно или оскъдно беше. При мен е изключително оскъдно, буквално 2-3 капки на ден. Дали трябва да е чак толкова слабо. Само в деня на манипулацията беше малко по силно.

Аз имах 1 седмица кървене като цикъл и още 1 седмица леко кафеникаво зацапване. Цикъла ми казаха,че дп 40 дни трябва да дойде, ще видим кога ще е понеже съм 20 дена след манипулация.

# 590
gabi, и при мен в деня на абразиото имаше малко по-силно течение и след това беше много оскъдно. Дойде ми 30 дена след аборта.

# 591
  • София
Ами много зависи в коя седмица е бил аборта и колко са остъргали при кюретажа. При мен в 13гс си беше бая кървене и доста болезнено през първите две седмици.

При всяка жена хормоните се наместват различно, до 45-50 дни след аборта би трябвало да дойде първия цикъл, и още няколко месеца отнема да се възстановят хормони, лигавица и тн.

Прочетете първа страница на темата, има полезна информация и ще си отговорите на много въпроси. 🍀

# 592
Здравейте момичета,
преди време споделих моята история в темата за бебеправенето и те ме насочиха насам, но може би не събрах тогава енергията отново да разказвам какво ни се случи.
Накратко, преживях спонтанен аборт преди 26 дни като изхвърлянето и изчистването след това се случи естествено. Възможно е ембрионът да е спрял да се развива и по-рано, съдейки по стойностите на bЧХГ в деня на аборта, но това са си мои предположения.
От тази тема разбрах доста неща, които не ми бяха обяснени от АГ и съм много благодарна за информацията, която споделяте. А може би и най-вече темата ми помогна да не се чувствам толкова сама.
Та да споделя и какво се случва в момента с мен, с което и официално да се включа в темата.
От около седмица имах симптоми, които обикновено имах когато съм в овулация преди аборта. Общо взето го сметнах за нормално предвид, това което четох. Но вчера имах и зацапване, което продължи цял ден, а днес вече се появиха и крампи. Като цяло явно не съм била в овулация, а директно си е опитва да ми дойде менструация. Малко рано ми се струва, а и нещо не ми се усеща нормално. Кървене още нямам, а зацапването е кафеникаво едно и това ме притеснява. Нормално ли е всичко това и трябва ли да се притеснявам? Какво трябва да следя сега, за да знам че всичко е наред?
Ще посетя АГ независимо преди следващ опит, но ми се искаше да се случи по-нататък във времето.

# 593
Здравейте, при мен излезе резултат от генетичното изследване. Заключението е Монозомия Х и пълно отсъствие на втора полова хромозома. Някой сблъсквал ли се е с това? Как процедирахте след такъв резултат?

# 594
gabi, аз имам два аборта, заради две различни хромозомни аномалии. По принцип се считат за случайни грешки. На нас ни препоръчаха да пуснем кариотип още първия път.

skupocenna, съжалявам че се записваш при нас. Кафявото зацапване е стара кръв. Щом са минали 26 дни е възможно да ти идва цикъла.

# 595
gabi, аз имам два аборта, заради две различни хромозомни аномалии. По принцип се считат за случайни грешки. На нас ни препоръчаха да пуснем кариотип още първия път.

skupocenna, съжалявам че се записваш при нас. Кафявото зацапване е стара кръв. Щом са минали 26 дни е възможно да ти идва цикъла.

Излезе ли нещо на изследванията за кариотип или вдичко беше нормално?

# 596
Габи, Ноември месец и аз имах аборт в 8г.с. заради Търнър. Говорих с двама ембриолози, генетик и репродуктивната и всички са на мнение, че е случайна грешка.

Пуснахме кариотипи въпреки, че не ни съветваха да го правим и всичко беше ок. При нас проблемът е по-скоро днк фрагментация, а не кариотип.

# 597
Кариотипите ни са нормални, gabi. След първия аборт си мислехме за случайна грешка. След втория вече смятам, че проблема е в качеството на яйцеклетки и/или сперматозоиди. Мъжът ми пуска и ДНК фрагментации. При него са не просто в норма, но и в идеални проценти.

# 598
При мен също беше така оскъдно след абразиото. Първи цикъл след 66дни.

# 599
Здравейте, преди време писах , че се случи моларна бременост при мен , наложи се кюретаж на 12.02. след което започна едно изследване на чхг... 1500, после падна на 400, после на 300, накрая на 110 и ми дойде цикъла на 30. 03. 2025г. нормален 5-6 дни.  Днес преди да ми дойде цикъла 3-4 дни реших да пусна чхг и прогестерон да видя как е??
Правили сме на 12.04. секс, но едва ли нещо е станало..предвид, че трябва да се изчака.. Резултат от днес ПРОГЕСТЕРОН Прогестерон/Progesterone       10.2       ng/ml     

Тотал Бета-хорионгонадотропин (обща Бета ЧХГ)   H   139.1       mIU/ml   Бременност 2-3 гест.седм. 101-4870; Брем. 3-4 г.с. 1110-31,500;

Какво да разбирам от тези изследвания???
Ще съм много благодарна някой да помогне.....

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 14:56 от zornitsapencheva

Общи условия

Активация на акаунт