Как да се впиша в млад екип?

• 4 511
  • 107
  •   1
Отговори
# 60
И пак казвам - цял екип да е недоволен от един човек в него, проблемът не е в мнозинството, а най-често в този един човек.   

Защо е нужно да се изкривява истината през някакви свои въображаеми причини, като реалната причина е достатъчно добре обяснена?

на мястото на моите колеги са назначили 5 момичета, 4 от тях са учили заедно и са току що завършили.

Понеже са си групичка и се познават отдавна, колкото и да са се обучавали от моите колеги, все пак са си въвели и техен ред.     

В една от фирмите, в които съм работила се случи нещо много подобно. Началниците решиха да сменят екипа с нов, освободиха всички стари служители и назначиха нови, които са си група, познават се отдавна, били са колеги в друга фирма.
Няма такава истина, когато някой не е приет от болшинството колеги, значи проблемът е в него. Истината е, че този някой е различно мислещ, с различно отношение към работата си, с различни качества, принципи и ценности. И става неудобен, нежелан. Защото групата е дошла точно с нагласа да промени работния процес по свой начин, различен от този, който се изисква спрямо естеството на работа.

няма служител който да е само с положителни качества (каквото авторката се описва), няма и такъв само с отрицателни (каквито описва колегите си).
Вярно е това, че няма служители само с положителни качества, поне докато натрупат достатъчно опит в работата си, но категорично не е вярно това, че няма служители само с отрицателни такива. С доста от тези вторите съм имала лошия шанс да работя, та го твърдя от личен опит.

# 61
  • Melmak
Хелия, не се фокусирай толкова. С добри чувства ти го казвам, не си хаби ресурса. Щом търсиш нови възможности, тогава се фокусирай в тази посока и дай всичко от себе си.

Колкото по-бързо намериш, толкова по-добре за теб. На мен работа с трицифрена заплата не ми се струва като нещо, за което човек да жали. Остави ги да се оправят и си гледай себе си. Щом си професионалист с опит, ще намериш своето място другаде.

# 62
KPP, много странни умозаключения , че авторката била виновна, високомерна и не знам си още какво.
Прочетохте ли въобще постовете и?
Да и заключенията ми са базирани единствено на постовете на авторката и тона в тях. Извън форума може да е съвсем друг човек

# 63
Авторката, това което правят колегите ти е мобинг. Търси си нова работа! В дните, в които трябва да им помагаш/ спасяваш си вземи болничен. Ти и без това едва ли си много здрава след подобен мобинг.

# 64
Аз не бих стояла в отровна работа среда. 8ч сме на работа, и да не можеш с никого да пиеш кафе, да поговориш човешки, а не само по работа...
Не върви.
Може би аз съм незряла или малка, но не си представям 8ч "да се фокусирам само на работа" и на задълженията, ако отвсякъде ми се подлива вода или се държат неприятно с мене. Без значение дали съм "заслужила" гадното отношение или не(все пак с уговорката,че ако съм си го заслужила ще се опитвам да оправя нещата,ако е възможно).
По темата,не искам да съм гаднярка, но съм малко на мнението на КПП. Цял екип да не те харесва не е много Ок.... :/ Ако пък наистина  всички да са идиоти, а авторката най -читава, значи това не е правилното работно място.

# 65
На няколко места го написах, сега пак ще се повторя- абсолютно не виждам причина от първия ден да се държат така. Не съм заслужила подобно отношение и понеже ми се случва за първи път съм леко шокирана.
Аз не бих стояла в отровна работа среда. 8ч сме на работа, и да не можеш с никого да пиеш кафе, да поговориш човешки, а не само по работа...
Не върви.
Може би аз съм незряла или малка, но не си представям 8ч "да се фокусирам само на работа" и на задълженията, ако отвсякъде ми се подлива вода или се държат неприятно с мене. Без значение дали съм "заслужила" гадното отношение или не(все пак с уговорката,че ако съм си го заслужила ще се опитвам да оправя нещата,ако е възможно).
По темата,не искам да съм гаднярка, но съм малко на мнението на КПП. Цял екип да не те харесва не е много Ок.... :/ Ако пък наистина  всички да са идиоти, а авторката най -читава, значи това не е правилното работно място.
Не е правилното място, определено. Имам само един мотив да продължавам да съм там и вече го казах ( с малки деца съм). И да, няма с кого да си разменя две думи. А и вече нямам желание. Но и аз ще обърна палачинката и спирам да бъда търпелива.

# 66
А сигурна ли сте, че наистина от първия ден са ви избягвали? Защото на мен ми се струва, че сте очаквала отношенията, които сте имали с предишните колеги или отношение, което ще получите от хора от нашето поколение. Новите поколения не са с нашето възпитание и това, че не са ви посрещнали възторжено и не са ви канили с тях на кафе, не означава, че не ви харесват. Просто за тях работата си е работа и не влагат емоции. Пък и ако сте им се сторила кисела или човек, с който няма да имат общи теми на разговор, просто няма да си правят труда да влагат енергия в отношения с вас. За тях сте просто един фикус в стаята. Новата работна култура е такава, че работата и екипът отдавна не са семейство. Честно казано и аз вече не си правя труда и не влагам енергия в отношения с колеги, с които в ежедневието ми не бих общувала. Единствено ще поздравя и това е.
Та, струва ми се, че вие сте имала очакване да ви посрещнат като "ние сме семейство, идва новият член", а за хората вашето идване в екипа си е било просто част от работното ежедневие и хич не и им пука коя сте, що сте, защо сте. Вероятно не сте човек, с който биха общували извън работно среда, съответно - не сте им интересна и игнор. Вие влагате сякаш доста емоции в нещо съвсем стандартно и нормално.
Просто давам гледна точка.
Не мисля, ме някой е настройвал някого срещу вас

# 67
За мен пък е показателно, че има настройка отвън. И тя е - този човек няма да се задържи тук.
Обикновено, когато няма елементарно възпитание и разбиране към колега, това е защото са го писали "бегал" и вече не им дреме. Плюс, че ги е яд на "лелчето", което е с повече знания и опит.

# 68
Обаче като закъсат и веднага прехвърлят тежката работа и проблема на “лелчето”. Досега не съм отказвала помощ, но вече се замислям.

# 69
  • Melmak
А защо не им отказваш? То така няма значение на колко години са. Ако всеки път им бършаш з….ка.

# 70
KPP, много странни умозаключения , че авторката била виновна, високомерна и не знам си още какво.
Да и заключенията ми са базирани единствено на постовете на авторката и тона в тях. Извън форума може да е съвсем друг човек

Не, не са базира на постове, а изкривявате истината.
Тона на авторката  е нормален.
Може да отидете на работното и място за да откриете истината.
Вие предполагате без причина и изкривявате. Което е много некоректно.

На няколко места го написах, сега пак ще се повторя- абсолютно не виждам причина от първия ден да се държат така. Не съм заслужила подобно отношение и понеже ми се случва за първи път съм леко шокирана.

Аз вече ви казах. Още преди да се върнете сте имали разговор с началника и ви е казал, че сте нежелана.
Не ви ли хрумва, че не ви иска и началник и те.

Обаче като закъсат и веднага прехвърлят тежката работа и проблема на “лелчето”. Досега не съм отказвала помощ, но вече се замислям.
Ами откажи. Ти защо го правиш? Зор да се харесаш.
Ако колега има грозно отношение, аз не бих помагала, даже обратното.
Търси си работа.
Все едно някой да ми удари шамар, а аз да му благодаря и да го цункам.
Как ти звучи? Унизително, нали?

# 71
Скрит текст:

Не, не са базира на постове, а изкривявате истината.
Тона на авторката  е нормален.
Може да отидете на работното и място за да откриете истината.
Вие предполагате без причина и изкривявате. Което е много некоректно.

Аз вече ви казах. Още преди да се върнете сте имали разговор с началника и ви е казал, че сте нежелана.
Не ви ли хрумва, че не ви иска и началник и те.

Ами откажи. Ти защо го правиш? Зор да се харесаш.
Ако колега има грозно отношение, аз не бих помагала, даже обратното.

+1

# 72
  • София
Спри да им помагаш, нека се дънят. Пожелавам ти бързо да си намериш нова работа, и да не забравиш да се похвалиш!

# 73
  • По света и у нас
Що не те направят тяхна мениджърка, така и так си с най много опит?

# 74
То така се откриват мениджърски позиции. Със щракване на пръсти.

Общи условия

Активация на акаунт