Има ли прераждане и кое ни кара да вярваме/не вярваме в него?!!

• 49 734
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 065
Предьржам се кьм написаното в Бибилията,там  никьде не става дума за прераждане .

# 1 066
SilIli мили4ка моя....искам да те успокоя 4е този сайт не е сатанински.Нали зане6 какво е САТАНА....ло6о,зло,омраза. Ами аз не съм такъв ло6 4овек би мили4ка... Grinning ти наистина не ме познава6 .Ами нали ако сайта е наистина изродски...аз никога нямам да го 4ета...6те ме отблъсне. Аз никога ни6то ло6о не съм направила на 4овек...никого на съм набила,окрала,убила...моля те разбери ме.
А този ай се пи6е само за ...Как да помагаме на другите..да се откажем от егото си..ето и друг цитат от там:

Най-обикновените и всекидневни дела, вашето отношение с хората и окръжаващия ви свят, могат да отработват кармата в не по-малка степен, отколкото четенето на повелите. Във всеки момент от своя живот вие правите избор. И със своите постъпки или отработвате минала карма, или създавате нова.

И всяка, и най-съвършената духовна практика, и най-добрите молитви ще бъдат безполезни за вашето духовно израстване, ако правите тези практики с користни цели да постигнете някакви привилегии за себе си или за своите близки.

Има само един истински мотив, с който си струва да пристъпвате към всяка духовна практика и всяка духовна методика – да се избавите от своето его и да се приближите до Бога, да служите на Бога и на всички живи същества.
Ако пристъпвате към духовната практика с каквато и да е друга цел, то вие създавате карма.

В духовната област, в областта на религията действа същия този принцип на двойственост, свойствен на вашия свят.

Понякога набожният човек от човешка гледна точка, регулярно посещаващ всички църковни служби и церемонии, стои в своето духовно развитие по-ниско от човека, който никога не посещава църкви и църковни служби, но имащ правилен вътрешен мотив и реализиращ във всекидневния си живот тези заповеди, на които ви е учил Исус и другите Учители на човечеството.

Няма да е голямо откровение, ако кажа, че има много повече духовно издигнати хора извън пределите на религиозните конфесии, отколкото сред хората действащи в рамките на определена религиозна система
.

Аз СЪМ СУРИЯ от Великото Централно Слънце ОМ
....."

Това сатанински ли ти зву4и newsm78 Ако ДА..зна4и представите ти за "сатанизъм"са доста объркани Grinning

Знае6 ли какво е духовна практика newsm78Ако не ...попитай ме 6те ти го обясня.

А за сайта мила ...няма смисъл да ти го пря6там.Ти няма да може "да го разбере6"  Wink тъй като ти ве4е си има6 изградена своя представа за Бог..и религия. Този сайт е за  вярва6ти в прераждането....Тъй като се говори за отработване на карма...като се помага на хората.Ако вреди6 на хората и прави6 злини...трупа6 много ло6а карма....

А аз да не съм луда или мазохистка  да правя злини на другите ...4е после да страдам отново...Не благодаря. Stop

Искам да права само добро..И правя каквото мога.Така 4е този сайт няма с ни6то да ти помогне на теб и на тези които не вярват в прераждането. Peace

Аз постнах тук едно послание на Исус...и видях реакцията ти...и на други хора Grinning Вие "не сте готови  о6те за този сайт"...

6том не разбрахте какво послание Исус ни е пратил...как 6те разберете тогава посланията на другите Богове,на другите народи...Буда,Ел Мория,Санат Кумара... и т.н. Те" там в Йерархията на Светлината  работят вси4ки заедно". Освен това има  и много циатат от библията  там...и то много добре разтълкувани.

....Мила няма да го разбере6...Така 4е по добре се придържай само  към библията...това е твоя път.
Този сайт е за хора които са готови да работят и да служат на Бог за спасението на на6ата планета. За спасениети и на нас ...хората. Hug Все пак има нужда и от такива хора,дето правят не6то за тази планета... Heart Eyes

Последна редакция: пн, 16 апр 2007, 23:34 от roza66

# 1 067
  • В Сънландия
Mama_Nana, а защо смятате, че сред индийските Богове няма реално живели на земята такива.Всъщност за тези Богове, които се почитат в Индия, се смята, че всеки от тях реално е бил на земята, в една или друга юга(епоха).
В Християнството всички светии ли са реално живели на земята?А Св. Илия, живял ли е и той на земята?
Другото върху, което искам да Ви обърна внимание е : как може с дадени исторически факти да се докаже, че този или онзи светец(независимо в коя религия) е живял на земята?Просто вярваме на Свещени писания или не вярваме.Вярваме, на книги или информация предадена през поколенията и стигнала до нас.
Аз лично съм от вярващите.
Индийските мурти(изображения на Бога) не се създават просто ей така - на някой му скимнало да си направи нещо си.Има определени неща, които се спазват, при проявяването на мурти(казва, се че всъщност определената форма на Бога сама избира, кой да я прояви в материалният свят, както и кога и по какъв начин това да стане).Също така, това не са просто "кукли", те са инкърнации на Бога - тоест с тях трябва да се отнасят хората, както биха се отнасяли с Бога директно.Когато бях в Индия тази година, бях в един храм в месността Вриндавана, за който бях чела и чувала много интересни неща.Чела съм, че муртите(изображенията на Бога) от този храм много пъти са бягали от храма, за да проявят някъкви свои забавления(историята е дълга) и дали символично или като предпазна мярка този храм има решетки, които се заключват, за да не могат муртите да бягат.Виждайки нещата, от книгите разбрах, че е точно така, както е описано в книгите.Затова и не само затова, смятам, че автентичните ВЕДИ са истинен източник на информация.Затова и вярвам на написното там  bouquet това не е просто някъкво сляпо доверие Peace

# 1 068
  • В Сънландия
SilIli мили4ка моя....искам да те успокоя 4е този сайт не е сатанински.Нали зане6 какво е САТАНА....ло6о,зло,омраза. Ами аз не съм такъв ло6 4овек би мили4ка... Grinning ти наистина не ме познава6 .Ами нали ако сайта е наистина изродски...аз никога нямам да го 4ета...6те ме отблъсне. Аз никога ни6то ло6о не съм направила на 4овек...никого на съм набила,окрала,убила...моля те разбери ме.
А този ай се пи6е само за ...Как да помагаме на другите..да се откажем от егото си..ето и друг цитат от там:

Най-обикновените и всекидневни дела, вашето отношение с хората и окръжаващия ви свят, могат да отработват кармата в не по-малка степен, отколкото четенето на повелите. Във всеки момент от своя живот вие правите избор. И със своите постъпки или отработвате минала карма, или създавате нова.

И всяка, и най-съвършената духовна практика, и най-добрите молитви ще бъдат безполезни за вашето духовно израстване, ако правите тези практики с користни цели да постигнете някакви привилегии за себе си или за своите близки.

Има само един истински мотив, с който си струва да пристъпвате към всяка духовна практика и всяка духовна методика – да се избавите от своето его и да се приближите до Бога, да служите на Бога и на всички живи същества.
Ако пристъпвате към духовната практика с каквато и да е друга цел, то вие създавате карма.

В духовната област, в областта на религията действа същия този принцип на двойственост, свойствен на вашия свят.

Понякога набожният човек от човешка гледна точка, регулярно посещаващ всички църковни служби и церемонии, стои в своето духовно развитие по-ниско от човека, който никога не посещава църкви и църковни служби, но имащ правилен вътрешен мотив и реализиращ във всекидневния си живот тези заповеди, на които ви е учил Исус и другите Учители на човечеството.

Няма да е голямо откровение, ако кажа, че има много повече духовно издигнати хора извън пределите на религиозните конфесии, отколкото сред хората действащи в рамките на определена религиозна система
.

Това сатанински ли ти зву4и newsm78 Ако ДА..зна4и представите ти за "сатанизъм"са доста объркани Grinning

А за сайта мила ...няма смисъл да ти го пря6там.Ти няма да може "да го разбере6"  Wink тъй като ти ве4е си има6 изградена своя представа за Бог..и религия. Този сайт е за  вярва6ти в прераждането....Тъй като се говори за отработване на карма...като се помага на хората.Ако вреди6 на хората и прави6 злини...трупа6 много ло6а карма....

Да не съм луда или мазохистка  да правя злини на другите ...4е после да стадам отново...Не благодаря. Stop

Искам да права само добро..И правя каквото мога.Така 4е този сайт няма с ни6то да ти помогне на теб и на тези които не вярват в прераждането.
Аз постанх тук едно послание на Исус...и видях реакцията ти...и на други хора Grinning Вие "не сте готови  о6те за този сайт"...

6том не разбрахте какво послание Исус ни е пратил...как 6те разберете тогава посланията на другите Богове,на другите народи...Буда,Ел Мория,Санат Кумара... и т.н. Те" там в Йерархията на Светлината  работят вси4ки заедно". Освен това има  и много циатат от библията  там...и то много добре разтълкувани.

....Мила няма да го разбере6...Така 4е по добре се придържай само  към библията...това е твоя път.
Този сайт е за хора които са готови да работят и да служат на Бог за спасението на на6ата планета. За спасениети и на нас ...хората. Hug

roza66 аз лично не намирам нищо сатанинско.Написаното от Вас ми прилича на написано от духовен учител, когото аз силно уважавам.Не само заради това, а и заради съдържанието на написаното от Вас не бих могла да не изпитам и към Вас уважение!Независимо дали цитирате някого или сама съчинявате, това което давате на другите, след като давате нещо хубаво и позитивно, останалото е без значение  bouquet
От мен 10 по шестобалната система Peace

# 1 069
  • В Сънландия
malina_m не съм чела "Анастасия" и затова не бих могла да коментирам.За първи път в интерес на истината чувам за думата "ведруса" - какво означава?
 newsm78

# 1 070
[6том не разбрахте какво послание Исус ни е пратил...

без грам желание да се заяждам ,може6 ли да каже6 кое е това послание на исус,което тои ни е пратил и ние не сме го разбрали?

# 1 071
Бъзика6 ли се не6то NICOLE B.  newsm78

# 1 072

.

Да не съм луда или мазохистка  да правя злини на другите ...4е после да стадам отново...Не благодаря. Stop

Искам да права само добро..И правя каквото мога.Така 4е този сайт няма с ни6то да ти помогне на теб и на тези които не вярват в прераждането.
Аз постанх тук едно послание на Исус...и видях реакцията ти...и на други хора Grinning Вие "не сте готови  о6те за този сайт"...

Този сайт е за хора които са готови да работят и да служат на Бог за спасението на на6ата планета. За спасениети и на нас ...хората. Hug

roza66 аз лично не намирам нищо сатанинско.Написаното от Вас ми прилича на написано от духовен учител, когото аз силно уважавам.Не само заради това, а и заради съдържанието на написаното от Вас не бих могла да не изпитам и към Вас уважение!Независимо дали цитирате някого или сама съчинявате, това което давате на другите, след като давате нещо хубаво и позитивно, останалото е без значение  bouquet
От мен 10 по шестобалната система Peace

bouquet

# 1 073
  • Варна
malina_m не съм чела "Анастасия" и затова не бих могла да коментирам.За първи път в интерес на истината чувам за думата "ведруса" - какво означава?
 newsm78
Членка на ведическото общество, ако мога така да го напиша.

# 1 074
bloodywhite

Всички светци в православното християнство са човеци, реално живели и по един или друг начин са служили и отдали живота си на/за Бог. Няма ги в Библията всичките, защото тя просто е била завършена, когато те са живели.
А за индийските Богове /в проявленията им, които познавам от индийските приказки/ много повече приличат на Боговете от Гръцката и Римската митология. Много, всеки със собствена индивидуалност, възможности и способности, но има един върховен.
Индийските мурти(изображения на Бога) не се създават просто ей така - на някой му скимнало да си направи нещо си. - това дори и не съм си го помислила.

Също така, това не са просто "кукли", те са инкърнации на Бога - тоест с тях трябва да се отнасят хората, както биха се отнасяли с Бога директно Това не го разбрах. Боговете се изявяват периодично, като човеци и днес и обикновените хора ги почитат, както съответния Бог?! newsm78

Затова и не само затова, смятам, че автентичните ВЕДИ са истинен източник на информация.Затова и вярвам на написаното там  това не е просто някакво сляпо доверие.

Да, това го разбрах. И ако не знаех от Вас за Ведите изобщо нямаше да обърна внимание на това, което всъщност ме изненада В тях не се споменава великата троица на по-късните древно-индийски божества: Брама, Вишну и Шива. Липсва вярването в прераждането на душите.  Поклонниците не са ползвали идоли, нито други изображения на боговете.

Такова нещо Вие не споменахте,  ето затова възникнаха въпросите ми.
Иначе щях просто да приема, че те са някакви стари неактуални писания от чиито  т.нар. "коментари по Ведите" и появата на нови писания, които или някой от тях всъщност стават основа на будизма - това, което за непросветените като мен е изтока.     

# 1 075
6том не разбрахте какво послание Исус ни е пратил...как 6те разберете тогава посланията на другите Богове,на другите народи

Рози,
  Между другото аз  прочетох внимателно  доста от "диктовките"и ако в заглавието не пише от кого са бих казала, че ги диктува една и съща личност или ако са редактирани, то са редактирани от един и същи човек.
Аз преди попитах и защото не ми отговори питам пак и то съвсем сериозно - как стигат тези диктовки до нас? Кой диктува и кой и как пише?

# 1 076
В света има само два вида хора: едни, които знаят и други - които не знаят. Единствено знанието е важно. Каква религия изповядва човек, към коя раса принадлежи - това не са съществени неща, истински съществено е само знанието, знанието за божията промисъл относно човек. Защото Бог има план и този план е еволюцията. Така този, който знае, застава на божията страна, като защитник на доброто и противник на злото, като работник за мировата еволюция, а не за собствена изгода.

Всички хора са едно и следователно само онова, което То - Едното - иска, може да бъде наистина благо за всички.

Този, който се е научил да различава реалното от нереалното е на страната на Бога.

Но дори когато вече изборът е направен, трябва да се помни, че разновидностите на реалното и нереалното са много и че все още трябва да се различават правилното от неправилното, важното и неважното, полезното и безполезното, истинското и фалшивото, егоистичното и безкористното.

Тялото и човекът са две различни неща и човешката воля невинаги е в съгласие с желанието на тялото.

Когато предстои да се свърши някаква работа физическото тяло веднага застава пред нас със своите искания - то има нужда от почивка, от разходка, от ходене и пиене. Човек, който не знае си казва: "Аз искам да сторя тези неща и трябва да ги сторя". Но който знае казва: "Онова, което желае не съм аз, а тялото ми - нека почака малко!" /i]:
Peace

Последна редакция: пн, 16 апр 2007, 22:46 от roza66

# 1 077
6том не разбрахте какво послание Исус ни е пратил...как 6те разберете тогава посланията на другите Богове,на другите народи

Рози,
  Между другото аз  прочетох внимателно  доста от "диктовките"и ако в заглавието не пише от кого са бих казала, че ги диктува една и съща личност или ако са редактирани, то са редактирани от един и същи човек.
Аз преди попитах и защото не ми отговори питам пак и то съвсем сериозно - как стигат тези диктовки до нас? Кой диктува и кой и как пише?
Mama_Nana отдавна съм ти отговорила на този въпрос Grinningо6те в темата за Бог  аз ти бях пратила линка към тези диктовки. Исках твоето мнение...тъй като си търсе6та/писахме си на ли4ни...ако си спомня6 newsm78/ Ти каза 4е сайта ти изглеждал  интересен и 4е 6те го разгледа6. Flutter
Моля те не ме обвинявай сега 4е не ти отговарям  Mr. Green В никакъв слу4ай не бих могла да те пренебрегна Wink

Накратко:Жената е рускиня....и и се диктуват на нея.Естественно е стилът да е един....на един 4овек..понеже тя ги пи6е.Като влезне6  в сайта 6те разбере6 вси4ко ...там са вси4ки отговори на твоите въпроси.

Ина4е бих ти отговорила..но 6те стане ферман,а не бих искала да оттег4авам другите тука   с фермани.

Последна редакция: пн, 16 апр 2007, 23:17 от roza66

# 1 078
Да преди време ме попита за този сайт и аз ти отговорих, че изглежда интересен, но нямам мнение, защото не съм го разгледала. Сега прочетох доста от диктовките, Йерархията на светлината, Бялото братство /но не това с Дънов/ и още доста неща. От сайта не разбрах как получава информацията  и затова те попитах - кой диктува и как пише?

Естественно е стилът да е един....на един 4овек..понеже тя ги пи6е
Този отговор предполага, че тя ги пише/съчинява/ или най малко преразказва. Защо тогава са диктовки.

Питам съвсем сериозно.

# 1 079
Да преди време ме попита за този сайт и аз ти отговорих, че изглежда интересен, но нямам мнение, защото не съм го разгледала. Сега прочетох доста от диктовките, Йерархията на светлината, Бялото братство /но не това с Дънов/ и още доста неща. От сайта не разбрах как получава информацията  и затова те попитах - кой диктува и как пише?

Естественно е стилът да е един....на един 4овек..понеже тя ги пи6е
Този отговор предполага, че тя ги пише/съчинява/ или най малко преразказва. Защо тогава са диктовки.

Питам съвсем сериозно.

Е да съ4инява ги...сама егати и мозъка е тогава Joy Оххх 4е ме разсмя Grinning  Тя е много обикновенна жена,скромна....нито е у4ена,или не6то по специлно.Много е вярва6та.....

Ами тя ги пи6е ...под диктовки на Владиците /Боговете/ които и" диктуват."

Аз нямам дар слооовоооо и незнам дали 6те мога да ти го обясна кат хората ...6те се опитам. Sad

Зна4и Татяна е  една свръх 4увствителан жена която има много високо вибрции...които достигат такава 4естота  която може да долавя информативни енергийни вълни от астрлните сфери/астарлен свят/.Това става 4рез финното и тяло...незнам дали си запозната 4е  ние освен физи4еско тяло имам и астрално/финно/...то "трепти " с много високи вибрации... биха казала на по високи финни нива от това което ние "виждаме и 4уваме" с физи4еските си сетива.Хора които са на много високо духовно ниво....имат такива вибрации.

След като тя може да усе6та "тези вълни или 4естоти" /представи си  го като радио вълни...търси6 докато намери6 станцията/...то Те Вис6ите сили 2 веднага долавят "нейните 4естоти" и  по този на4ин и предават Тяхната информация ..на финно ниво...и тя после записва вси4ко от това "което е приела" .Знам 4е последния път когато е била в България за да приема "летния цикъл на диктовките" е била отседнала в Родопите, за да 4ерпи Енергия от там .Работила е цяло лято....сама..Мисля 4е ги е приемала като се е " настройвала на тези вълни...4истоти"...това може да става по разли4ни на4ини...единия вид е медитативна техника..или 4рез молитви...

Един вид както  Исус е ходил сам на хълма..и е разговарял с Отца.По този на4ин Той е об6тувал с Бог...и се е молил.Той то4на така като аТатяна е могъл да " приема" /да 4ува/ Бог...който му е пра6тал  мъдроста  която Той Исус после е предавал на у4ениците и на хората...

В сайта пи6е 4е 4е имало една Лорейн американка..която е била като Татяна.Тя е била първия посланик на Владиците....и от Лорейн разбират за Татяна... и им казват двете да се свържат.Знам 4е Татяна в на4алото е отказвала да "приема диктовките" ...виждало и се непосилно...и много я изто6атвали...
 Не помня подробностите...пи6е6е ги е вдин от Розриите мисля newsm78
Ох, незнам дали ме рзабра сега newsm78

Последна редакция: вт, 17 апр 2007, 21:05 от roza66

Общи условия

Активация на акаунт