Кан, Ница, Монако...French Riviera/Cote d'Azur/ /Тема 3/

• 11 797
  • 297
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Аз доколкото знам, зависи на коя компания са. Мисля, че се отнася само за влаковете на ZOU, но не съм сигурна. Ние си купувахме за всяка отсечка по отделно. Използвали сме различни влакове.

# 286
Не съм пътувала в посока Кан-Антиб, не мога да потвърдя. Правила съм го в другата, към Монако и обратно до Ница, повече от веднъж.
При покупка на билета за тези дестинации от автомат не се посочва никъде час, купува се за дата.
Може би е правилен горният коментар, че важи само за определени влакове.

# 287
Аз купувах за Монако преди 2 месеца и се посочваше час. Но в крайна сметка на връщане влакът беше толкова претъпкан, че имаше със сигурност хора без билети.

# 288
Параход, би ли споделила твоя опит - имам предвид валидирането и някакви други особености , ако има.
Влаковете са на TER и за Ница -Антиб- Кан, и за Ница- Монако (или поне това ми излиза в Гугъл мапс в упътването за тези места).

В крайна сметка, за по-сигурно може да правим като olly, не е проблем.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 19:20 от pepel_ot_rozi

# 289
Позабравила съм детайлите, че беше през 2024 г., но съм писала за това назад в темата. Не помня да се валидираше нещо.
Слизахме и се качвахме във Вилфранш сюр Мер, Болийо сюр Мер. На връщане беше толкова претъпкано, че и да иска, контрола не може да мине.
И на мен ми се върти, че влаковете бяха на Zou.

# 290
  • Варна
От Ница от машините на гарата купихме двупосочни билети за група от трима души до Кан . Влакът беше на Zou.
Минава се през прозрачни врати, които за да се отворят се чекират билетите. При нас само на единия билет имаше баркод и се оказа, че когато се отворят вратите, които дават достъп до перона, тря ва Да минат и тримата души наведнъж.

С влака стигнахме до Кан. Разходка, обяд - три, четири часа, нещо такова.

От гарата на Кан със същите билети се качихме на влака за Антиб. На тази гара нямаше врати или каквото друго да е, за да застанем на перона.

В този влак имаше контрола, но докато стигне до нас и ние слязохме в Антиб.
Аз си мисля, че билетите са важали. С такова впечатление останах от темата.

От гарата в Антиб със същите билети се върнахме в Ница. На гарата в Антиб също нямаше нищо на което да възпрепятства свободния ни достъп до перона.

Единственото място на което чекирахме билети, за да можем да застанем на перона беше в Ница.

Не сме гледали повече дали влака е на Zou. Гледахме си само удобен час и дестинация. Аз останах с впечатление, че всички влакове са Zou.

# 291
Купувате си само един билет за посоката.Може отиване и връщане.Посочва се час,но може да се качвате и слизате по всяко време.Билетът се валидира само в Ница.И да искате да го валидирате в Кан или Антиб,няма къде.
Не е като в Италия да има валидатори на всяка гара.

# 292
Последно по въпроса, за да не ставам досадна, ето го и отговора на ИИ, но все пак не е мерило за достоверност:)
Имам достатъчно време до пътуването да проверя в сайта на SNCF и разбира се да споделя с вас, ако успея да намеря нещо.

Цитат
По принцип с билет за TER (Train Express Régional) във Франция можеш да слизаш и качваш на междинни спирки по маршрута, стига:

=>  Билетът да е за същия ден и за същата посока.
=>  Да пътуваш със същия тип влак (в случая TER) — не можеш да смениш на TGV или Intercités, ако билетът е само за TER.
=>  Да не превишиш крайната си дестинация, отбелязана на билета.

В твоя случай:

Pushpin Ница → Кан (билет TER)
Pushpin Спираш в Антиб, слизаш, обикаляш.
Pushpin След това се качваш на друг TER и продължаваш до Кан.

Това е напълно допустимо, защото TER билетите не са за конкретен влак, а за маршрут в рамките на деня.

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 19:57 от pepel_ot_rozi

# 293
Слава Богу не ми се е случвало, но ние ходихме началото на октомври и вече беше спокойно от към туристи, но юли и август си го представям точно така.
Малко странно да нямат климатик тия влакове, но всичко се случва.
https://www.instagram.com/reel/DNDQidzMITB/

# 294
Тази карта нали важи за всички градчета около Ница и за Монако https://www.ter.sncf.com/sud-provence-alpes-cote-d-azur/tarifs-c … udazur-explore-en

# 295
  • София
За тях, да.
Внимаваш да не излезеш от границите, примерно до Марсилия, Сен Тропе, Тулон или Екс ан Прованс няма да свърши работа, както и ако решиш да минеш италианската граница.

# 296
  • София
За тях, да.
Внимаваш да не излезеш от границите, примерно до Марсилия, Сен Тропе, Тулон или Екс ан Прованс няма да свърши работа, както и ако решиш да минеш италианската граница.
Ние минахме с тях границата, добре че не са ни проверили! Stuck Out Tongue Но то и едвам се качихме на обратно, имаше около хиляда пътника, така че нямаше как и да искат да го направят!

# 297
Картата важи до Вентимиля в Италия и наобратно.
Ето карта на района: https://mmt.vsct.fr/sites/default/files/swt/CPAC/2023-07/carte%2 … ARITIMES%2006.png по-точно на жп спирките, които са включени в него.

Общи условия

Активация на акаунт