Кан, Ница, Монако...French Riviera/Cote d'Azur/ /Тема 3/

• 15 234
  • 339
  •   1
Отговори
# 330
А музеите в Ница посещавали ли сте? Виждам има на Матис, на Шагал... Въобще някой музей в района (не само в Ница) бихте ли препоръчали?

# 331
Била съм в музея на Пикасо в Антиб. Помещава се в замък близо до брега. Мястото е хубаво за разходка, но се извинявам на любителите на изкуството - на мен толкова много Пикасо ми идва в повече. Нямам нищо против да има някоя негова картина в картинна галерия, но когато цялата изложба е негова...
Хареса ми обаче автомобилния музей на принц Рение III в Ммонако.
Не съм била в други музеи. Някак Лазурния бряг го свързвам с разходки, градини, море, храна и разни такива удоволствия.
Изказвам лично мнение, не се съобразявайте с мен все пак Simple Smile

# 332
Ние също бяхме само в музея на принц Рени в Монако и по-точно само мъжът ми влезе,  а аз си пиех капучиното на крайбрежието.
Тази част на Франция не е за музеи. Напълно подкрепям предходния пост.

# 333
Все пак ако времето е лошо, трябва да има и алтернатива на разходките. Благодаря ви!

# 334
Все пак ако времето е лошо, трябва да има и алтернатива на разходките. Благодаря ви!
Април хванахме половин дъждовен ден, предварително планирахме да сме  в Океанографския музей.

# 335
Извинявам се отново, да попитам за приложението Zou, за покупка на билети. Само за автобуси ли е то или и за влакове? И от него може ли да се купи билет от летището до центъра на Ница? Свалих го, но пак не се справям нещо.

# 336
  • София
Аз не съм ползвала това приложение, но за трамвая от летището се купуват от Lignes D'Azur Tickets за Андроид. По-назад сме го коментирали доста. За мен беше лесно и удобно. За влаковете свалих SNCF Connect, но не се справих с него и си купувахме от автоматите.

# 337
Привет
Искам да попитам дали влаковете и автобусите ще имат промяна в разписанието за празничните дни /25.12-31.12?

# 338
  • София
Има, винаги има. Има влакове, които се движат на определени дати и не се движат на други определени дати.
Разписанията на влаковете са налични на сайта на SNCF и можеш да провериш конкретни дати и маршрути, които те интересуват.

# 339
А някой посрещал ли е Нова година в Ница? Дали ще работят свободно заведенията или всичко е като при нас с куверти и много ранни резервации? Програма, концерти, заря дали може да очакваме и къде се провеждат? За първи път ще сме в Ница - от 27/12 до 02/01. Дано транспорта си работи, че планираме по един ден в Монако и Кан! За самата новогодишна нощ някой, ако има съвети или препоръки, ще съм благодарна!

Общи условия

Активация на акаунт