Хайде на театър - 13

• 45 739
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
  • Галифрей
Излизам от "Коварство и любов" в Народния. Като цяло ми хареса. Жаклин Даскалова беше изненадата за мен, много ми допадна как игра. Въобще като цяло добра актьорска игра на всички. Simple Smile
Беше ми с една идея по-дълго и това дрънчене по сцената беше излишно също.
Много красиви костюми и декор. 😍
Крайна оценка 4.5/5.

Благодаря  за хубавата рецензия ❤ Ще я гледам на следващата й дата 😘 Сложиха ме най-отпред и ще имам хубава видимост.

# 616
И моето мнение и висока оценка съвпадат с това на sea. Гледах постановката през февруари и много ми хареса. Страхотна игра на всички. Само Жаклин говореше прекалено тихичко и не се чуваше добре на балкона, дано да го е коригирала това, защото нямаха микрофони.
Негативната критика на Силвия Недкова не я споделям. Simple Smile

# 617
  • София
И сега нямаха микрофони.

# 618
  • Галифрей
Аз не съм чела пиесата няма да го правя не искам спойлери. Ще ми е интересно  а и любопитно да видя някой актьори на живо за първи път на сцената.

# 619
  • Пловдив
Мнение за "Съвършени натрапници"?

# 620
Мнение за "Съвършени натрапници"?

До момента само негативни мнения съм чувала от познати и непознати. Аз лично не съм го гледала.

# 621
  • София
При мен пък е обратното Grinning само положителни мнения съм чувала, в смисъл, че им допада на хората играта на Геро и че е доста неангажираща и забавна постановка. Единствено ми се оплакаха, че е кратка - около час и малко. Аз мисля да дам шанс, тъй като също съм се смяла много с Геро.

# 622
  • София
Гледах "Пистолет в Торнадо" в Театро днес. Със смесени чувства съм. По-голямата част от моноспектакъла изобщо не ми хареса- тъпи вицове и шегички, прелитане от тема в тема. Финалът за сметка на това беше много силен, чак накрая стана ясна и основната тема. Ще дам 3.5/5. Въпреки силния финал май по-скоро не бих препоръчала.

# 623
И на мен не ми хареса въобще.
Като чуя някой да се прехласва по него, не ходя и на другите постановки, които хвали, няма да са за мен.
Темата е много важна иначе.

# 624
Тази вечер гледахме комедията "Семеен съвет" в Театър 199. На мен ми хареса, на приятелката ми не особено. 1 и 40 минути, но ми се стори по-дълго, може би защото имаше една леко отегчителна по-дълга сцена към края. Обаче зад нас целият ред така се смееше, все едно гледаха най-смешното нещо на света. На мен също ми беше забавно и се смеех, ама тези хора бяха като напушени. Не бях виждала такова чудо. Като се обърнах да погледна, ми се стори, че са голямо семейство. И такова нещо не ми се беше случвало. Хубаво, че актьорите викаха, че иначе нямаше да ги чуя изобщо. Иначе постановката е различна, а темата е интересна. Едно четиричленно семейство се управлява от свои собствен семеен съвет, в който всяко решение се гласува. Има си председател, който властва над останалите и поддържа установения ред, но и се възползва от властта си. Положението се променя, когато освен съпругът и съпругата, и децата изявяват желание да се кандидатират за председателския пост. Препоръчвам.

# 625
  • София
Отдавна съм го гледала, но помня, че като цяло ми хареса.
И едно отменено представление утре в Народния.

# 626
Аз пък гледах снощи "Пиано в тревата" в Народния. Постановката, никога не ми е била в списъка и явно е имало защо. 😃
Може би на хора в по-зряла възраст ще им хареса, но дори ако се абстрахирам от това, пак имаше твърде много излишни сцени, диалози и герои. Оценка 2/5. Не бих препоръчала.

На мен " Пиано в тревата" ми хареса, но аз съм възрастна, а тя е ориентирана към такъв тип аудитория, тези които никога не порастват и все им се живее, независимо от годините. За млади хора би била скучна.
Гледах "Коварство и любов" в "Народния театър". Класическа пиеса, подходяща и за тинейджъри, за които е интересно да усетят духа на епохата. Любовта в пиесата е показана по доста токсичен начин. Съвсем различен от "Ромео и Жулиета" например.

# 627
Гледах "Пистолет в Торнадо" в Театро днес. Със смесени чувства съм. По-голямата част от моноспектакъла изобщо не ми хареса- тъпи вицове и шегички, прелитане от тема в тема. Финалът за сметка на това беше много силен, чак накрая стана ясна и основната тема. Ще дам 3.5/5. Въпреки силния финал май по-скоро не бих препоръчала.
Весела Коледа на всички!

Аз също днес я гледах. Не ми е била в списъка с постановки за този сезон, но мъжът ми спечели билети от една игра и отидохме. Grinning
Като цяло съм съгласна, че сюжетът беше хаотичен и реално до самия финал не се знаеше накъде отиват нещата. Добър и запомнящ се финал, хареса ми и играта на Бабинова. Изненада ме приятно как преминава с лекота от едно емоционално състояние в друго. Със сигурност постановката не е кой знае какво, но не бих казала, че е лоша. Добре й пасна ролята и по-скоро се фокусирах повече в играта й, отколото в самия сюжет.

# 628
  • София
Завърших годината с "Капан за самотен мъж" в МГТ. Много ми хареса. Постановката представлява криминална комедия, не се смях особено много, но факт, че ми задържа напрежението и се чудех докрая какво ще стане. Бях чела, че има обрат и когато вече си мислех, че няма какво толкова да се случи, той наистина настъпи. 😃 Единствената ми забележка е, че последната сцена изобщо не трябваше да я има. Малко ми развали вкуса, но се правя, че не съм я видяла и давам 5/5. 😃

# 629
Аз завърших годината със "Съблечи се за вечеря" в Младежкия. Дали заради голямата кошница, с която отидох след положителните мнения, но не съм във възторг. Хареса ми играта на Александър Хаджиангелов, Юлиан Петров и Августина-Калина Петкова, но не ми беше толкова смешно и в някакъв момент тайничко си погледнах часовника, което не ми се случва, когато съм погълната от постановката. 3,75/5

Като равносметка театралната година ми беше много успешна. Почти нямах разочарования от всички 34 с изключение на 1-2 представления, изгледах някои великолепни неща, а болшинството бяха хубави с оценка над 4/5.
Миналогодишният бисер в театралната ми корона беше безапелационно "Синът" в НТ, сега е "Дишай" в Сфумато. Фантастични Елена Телбис и Бойко Кръстанов, които за час и малко пресъздадоха цял един човешки живот и една голяма любов. Бойко ме разрева 1 път, а Елена поне 2, като на поклоните и тя самата плачеше, толкова беше емоционално всичко... Препоръчвам!
Другите 9 постановки в импровизирания ми топ 10 (пълни петички или близо до 5/5) (не мога да ги подредя на конкретни места, в случаен ред са) са: "Празникът" в МГТЗК, "Граф Монте Кристо" в Младежкия, "Кафе с претенция" в ТБА, "Лисичета " в НТ, "Двубой" в НТ, "Хага" в НТ, "Камбаната" в НТ, "Покана за вечеря" на театър "София", "Майстора и Маргарита" в Младежкия.
Харесаха ми много (4,5/5) "Боклук" и "Чест" в 199,  "Коварство и любов" в НТ, "Оръжията и човекът " в НТ, "Ромео и Жулиета " в Младежки.
Пожелавам радостно посрещане на Новата 2025 и още много качествен театър! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт