На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 48

• 78 617
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
Ми не си струва да давам по 20/25 лв за тениски ментета.Тук в в Парадайз за 8 лв купих 2 тениски (всяка по 8лв)на Умбро,на Адидас за 30 лв на Чемпиън също.Качествени !

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 08:50 от MG18

# 421
Здравейте искам да попитам кога е най големият пазар в Одрин петък или събота и къде точно се намира

# 422
  • у нас
Здравейте искам да попитам кога е най големият пазар в Одрин петък или събота и къде точно се намира
В петък. От първия пост може да намерите информацията, за която питате, а и много още.

# 423
Не знам колко е по -голям ,но петъчния е пълен кошмар. Няма цени,качество 0, отвсякъде те привикват ,спират ,дърпат.... бутат ти в  ръцете буклуци....Там пари да ми дават не се връщам. В съботния пак има боклуци,но има няколко свестни сергий,на повечето места има цени. Не съм любителка на пазарите по принцип.

# 424
  • у нас
Не знам колко е по -голям, но петъчния е пълен кошмар. Няма цени,качество 0, отвсякъде те привикват ,спират ,дърпат.... бутат ти в  ръцете буклуци....Там пари да ми дават не се връщам. В съботния пак има боклуци,но има няколко свестни сергий,на повечето места има цени. Не съм любителка на пазарите по принцип.
Няма такова нещо. Никой не те спира, дърпа или да ти бута боклуци. Продавачите си седят зад сериите или около тях. Вероятно, защото не сте любителска на пазарите, затова не можете да усетите атмосферата. Но да викат и праканват като казват цената. Но така е на всички пазари. Дори и в големите градове, и Истанбул. То това е чара на пазара. Цени напоследък няма на всички сергии. На техните казват една цена, а на чужденците друга - по-скъпа, разбира се. Ако знаете числата на турски, ще ги изхващате веднага и може да си поискате да ви я дадат на по-ниската цена. Почти не се пазарят в Одрин, от години насам. Но и този път направих пазарлъка при единия търговец. Доволна съм, защото вече цените на стоките са трицифрени, а не като преди 5,10, 15 лири. На петъчния пазар идват много търговци от Истанбул, Бурса и др градове.
На синия са местни търговци, дрехите са с по-ниско качество.
Напоследък в соц. мрежи се промотира от един човек само Синия пазар, но той като цяло прави видеа за определени магазини.

# 425
  • Пловдив
Има голяма разлика между пазар и пазар в Турция. Аз съм любителка на туристическите пазари от типа на Капалъ чарши и Египетския пазар, както още един пазар за антики в Истанбул, чието име не се сещам. Купувам рядко и обикновено е нещо за спомен, одринските пазари са ми прашни и неприятни, но кой каквото търси и кой както го усеща.

# 426
Хич не набутват,хич.....50лв трябваше да дам на една ......за броеници дето ми набута в ръцете.....
Нищо не промотиръм,не обичам да се пазаря искам да знам цената и дали ме устроива,ако няма цена даже не питам. А на този петъчния нямаше нито една цена!

# 427
  • у нас
Жената с броениците по принцип се върти в новия паркинг до пазара, пред него и там си предлага нещата. Даже ми се струва, че не е туркиня. Ама, щом не сте искали защо сте взели броениците? 50 лв? Никой не ви е карал насила. Тези места тогава не са за вас. В магазините има навсякъде цена, даже няколко цени - с карта, в кеш, на изплащане.

# 428
Привет, питах и в дру2гата тема, и тук ще се пробвам Simple Smile Къде в Истанбул или друг град - има голям избор на мъжки костюми на добра цена - които си заслужават? Това значи младежки, интересни, по-така- и на ниска цена, разбира се...Ако имате наблюдения или идея, мерси!

# 429
  • Бургас
https://www.kigili.com/

Цените не са много ниски, но дрехите им са хубави.

# 430
  • у нас
мъжки костюми на добра цена - които си заслужават? Това значи младежки, интересни, по-така- и на ниска цена, разбира се...Ако имате наблюдения или идея, мерси!
Миналата година имаше само тъмни цветове. Тази година имаше и други цветове. Но платовете не ми допаднаха. Младежки не бих казала, по-скоро класически, чиновнически костюми. Но може би с повече търсене ще намерите това, което ви харесва. А и вкусовете на всеки е различен и най-важно какво иска и какво харесва младежа.
Забравих да отбележа, че става дума за трите града в заглавието. За Истанбул мога да ви отговоря в другата тема.

# 431
  • Бургас
В сряда бях до Къркларели. Не заради пазара, просто нямах друг свободен ден.
Турците също имат вече такса дезинфекция. Ми да не са прости, нашите като събират, що да не събират и те. 7 лв.
Не чаках много в двете посоки - 40 мин на влизане (около 11 ч. преди обяд), около час на прибиране (около 18 ч.). Макар че и това ме изнерви, човек като свикне на хубавото на европейските граници...

Бях поръчала едни лампи, ходих да ги взема, втори път вече поръчвам такива, че са много изгодни.
Скрит текст:
https://www.lampiisvetlina.bg/moderna-relsova-sistema-cherna-s-5 … ori-1-fazen-jeana. Такъв тип. На тази цена от българския сайт взех две и половина Simple Smile

Цените са скочили много. Ако не бяха лампите и любимото сирене на ММ от Suzulmus Kardesler, сигурно не бих отишла. Маслото беше изгодно - 300 лири в БИМ и "Мигрос". Олиото им е по-скъпо от нашето. Не съм разгледала още детайлно всички бележки, но като цяло си струват само нещата на промоция от собствените марки. Не че ги имаше - в големия Мигрос не бяха оставили нито един буркан пиперкова паста, та трябваше от другите мигроси да я търся.
Като цяло съм доволна от нещата, които купих - зехтин, сирената, праховете на Мигрос, салфетки, разни препарати, гела за съдомиялни на Мигрос (не съм го пробвала още, исках да тествам), булгур, боб, леща, царевица за пуканки.
И яйца Simple Smile Само с три пукнати си дойдох, станаха на омлет Simple Smile

На влизане в България платих 7 лв. с карта.
Скрит текст:
Две били таксите. Защо са две - не могат да обяснят, пишело в сайта на БАБХ. Подозирам, че са аутсорснали дейността на Инвестбанк, защото цялото гише е облепено със стикери. Т.е. банката събира таксата от тяхно име и за тази своя услуга ни взима на нас 3 лв. отгоре. Сега подготвям жалба до институции по този повод.

# 432
  • Варна
Тинтина, ако имате възможност проверете си дали са Ви взели и друга такса за самото плащане. И аз платих 7 лв. с карта на ДСК преди десетина дни, а онзи ден установих, че са ме таксували + 6,11 лв. за превод от моята банка към Инвестбанк. А на бележката, която ми дадоха пише 4лв към Бабх и 3лв. преводна такса. Това доста ме напрегна, ама живи и здрави да са.

# 433
Да, и аз четох много оплаквания при плащане с карта.
Таксува се по тарифа “плащане на ПОС в чужбина”, съответно таксите започват от 6 лв и стигат до 20 лв.
Та си проверявайте банкирането..

# 434
Някой знае ли кога започва гаражната  разпродажба на US POLO в Марги  Аутлет тази година? Миналата май беше от 31.01.

Общи условия

Активация на акаунт