На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 48

• 78 553
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • София...........
Имаме резервация за 1и 2 март. Но сега чух че на 1 март е рамазана. Работят ли магазините по тези празници ?
Рамадан (ар.) или Рамазан (тур.) започва от 1 март до 29 март - това е месеца на постите при мюсюлманите.  Края му се отбелязва с големи празници  - 3 дни. По време на Рамадан не би трябвало да не работят, но на финала за празниците може да не работят.

# 511
  • here and now
Минавам да се оплача. Ходихме в събота и пак ни се падна ренген от турска страна. Направо съм магнит за проверки и претърсвания, вече се чудя толкова ли съм съмнителна на външен вид Grinning
Явно са се разпъргавили нещо. Бяхме двете с детето в четвъртък през нощта(влезнахме през Гърция) и ме накараха да опразня  цялата кола в адския студ. Не са хора тия.

През Пазаркуле, няма гьол, няма коли. Рахат се минава по това време от годината, ако не те пратят на скенер.

По време на Рамазана те не ядат и пият в светлата част на денонощието, но си работят и за туристите няма проблем.
Някои не работят, когато им свръшва Рамазана от 29-ти март, 2-3 дни, тогава им е всъщност празника, но други си работят и тогава.

# 512
Здравейте! Има ли удобен градски транспорт от автогарата на Одрин до Марги аутлет? Гугъл мапс ми дава безумен маршут от 45 минути, в които са включени и пътуване на кола Flushed

Има ли еднодневни пътувания от София?  Редовните автобусни линии са ми много неудобни като час. Трябва в четвъртък да съм в града по работа и трябва да тръгна в полунощ от София и мисля варианти. Засега вариантът е само пътуване в полунощ и пристигане в 06:30. Часът за връщане отново ми е неудобен - чак в 17:30 и се събират 24 часа по пътищата Sad

# 513
  • Пловдив
Ако ви е опция тръгване от Пловдив, мисля, че има автобуси в по-човешки час.

# 514
  • Пловдив
Провери автобусите за Истанбул на МЕТРО.

# 515
Здравейте , плануваме на 01 и 02-03- 2025 да направим две ношувки в Чорлу. Ще пътуваме от Варна с автомобил . От къде ще препоръчате да се мине граница сутринта на 01-03 през Малко Търново или през Лесово ?
Не откривам сайт с работеши онлайн камери .

Да препоръчате магазини с добри бални рокли в Одрин или Чорлу ?

# 516
  • у нас
И в двата града има магазини с хубави бални рокли. По-различни модели, според мен, има в Чорлу.

# 517
И в двата града има магазини с хубави бални рокли. По-различни модели, според мен, има в Чорлу.

В центъра на града ли да ги търсим ? не познаваме Чорлу

# 518
  • у нас
Да, в центъра са магазините. Някои са на няколко етажа. Пообиколете, не е голям центърът. В страничните улички има хубава сладкарничка с голямо разнообразие от сладки изкушения. А на центъра е и най-вкусната млечна баклава Hasan Gazi.
Скрит текст:

# 519
  • Бургас
Здравейте , плануваме на 01 и 02-03- 2025 да направим две ношувки в Чорлу. Ще пътуваме от Варна с автомобил . От къде ще препоръчате да се мине граница сутринта на 01-03 през Малко Търново или през Лесово ?

През Лесово. Въобще не си причинявайте Малко Търново.

# 520
  • у нас
През Лесово минете. Ако не се лъжа има ремонт на МТ в последните седмици.

# 521
А няма ли ремонт и на пътя за Лесово????

# 522
  • Пловдив
Здравейте, някой да е нощувал в хотел Алтънхан на главната? Имаме резервация там, пише, че има паркинг, но си нямам идея къде може да е, ако знае някой ще съм благодарна да ме насочи. Ако няма  никой ще я оставя някъде и ще питам в хотела Simple Smile

# 523
  • Бургас
Ремонт има на пункта на МТ. И е само едно гише от българска страна. И преди беше бавно и изнервящо, а сега още повече.

# 524
Здравейте , относно пътуването с автомобил , утре попътно има ли от къде да закупим винетка за магистралата , освен на границата ? Ако не се лъжа От Одрин до Чорлу е платена маситрала , друг път имаше ли ?

Колко да заредим в новия стикер , този автомобил няма стикер ?

Каква е таксата на посока от Одрин до Чорлу по магистралата ? (не мога да се оправя със сайта на турски език )

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 09:53 от nikol_st

Общи условия

Активация на акаунт