На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 48

• 78 517
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, някой ползвал ли е турският крем за белези Мадекасол и дали е добър?
Благодаря Ви предварително!

# 556
  • Варна

Мадекасол, като име - е класика в лекарствата за стопяване на белези, искам да кажа, че го има от мноого отдавна. Сега гледам рекламират някакъв  подобен - Контратубекс по телевизията.
На въпроса - дали е добър. Еми нали знаете, че всяко лекарство действа и се възприема по различен начин от всеки човек. За един е добър, за други не. Така че отговорът, какъвто и да е той - е много относителен. Просто според мен, трябва да се пробва.
Аз лично имам една неотворена тубичка от 2-3 години, купена за дъщеря ми. Тя въобще не прояви интерес и така си и остана.  Това само като инфо де.

# 557
  • у нас
За този крем не знам, мога да препоръчам турския Dermatix.
Контратубекса е много стар продукт. По-скъп от турските еквиваленти и не толкова ефикасен, според мен.

# 558
  • Варна
Eто тук копирам турски аналози на Мадекасол - има и цените, за сведение на питащата дама, да си направи преценка, евентуално като прочете характеристиката на всеки от тях.

# 559
За различни видове белези са трите продукта - мадекасол, дерматикс и контратубекс.
Не може да ги сравнявате трите за едно и също показание.

Мадекасол е билков крем от растението центела, което се ползва в китайската медицина.
Маже се на 4тия ден от раната когато започва фаза на затваряне.
В смисъл на прясна рана, вече започнала да се затваря. Това пише в листовката.
 Което означава, че не е подходящ за белези от акне ако вече по лицето има такива.

Дерматикс не е лекарство, а медицинско изделие на силиконова основа. Ползва се за келоиди. Това са изпъкнали червени белези по кожата - най-често изгаряне. Например ако се изгориш на котлона.

Контратубекс е лекарство без лекарско предписание с комбиниран състав. Дават го за хипертрофичен белег и белег, който е твърд, втвърден, за да го омекоти.

Ако сте консултирани от лекар, първо трябва да се избере това, което е регистрирано като лекарство и след това да се преминава към хранителна добавка/медицинско изделие/козметика.

Трябва да напишете за какъв белег искате да ползвате крем.
Ако искате за белези от акне - нито едно от трите не става.
 Дерматикс и контратубекс се продават от много години. Дерматикса е скъп тук, в Турция не съм гледала цената.
Мадекасол няма в аптеките откакто влезнахме в ЕС 2007 г.

# 560
  • у нас
Дерматикса съм го използвала за белези различни от изгаряния или описаното по-горе. Използван е на лицето и благодарение на него няма белег. В Турция е в по-голям размер от тук. Там също е скъп в сравнение с другите такива мазила.
Използвала съм Контратубекса многократно. Имам белег, нищо не ми е помогнал със заличаването.
Но да, трябва да се направи уточнение за какви белези го търси съфорумката.

# 561
Брат ми го ползва повече от две години по препоръка на лекуващия го лекар за изгаряния 10% по лицето след трудова злополука. Имаше доста белези, повечето почти изчезнаха.

# 562
Здравейте,  как мога да поръчам от Karaca.com до България.  Има ли някой посредник или подобна услуга?

# 563
Много Ви благодаря за информацията!
Лекарство за белези ми е необходимо за голям белег на ръката от изгаряне

# 564
Някой има ли актуална информация за чугунене съдове LAVA? Къде има магазини? Заредени ли са добре? Какви са цените?
Видях в gratis, но не ми е ясно дали и как мога да поръчам..

# 565
  • Mostly in my mind
Отдавна не сме ходили. По Великден се каним да си направим разходка. Дъщеря ми е на 14. Има лична карта,но паспорт не. Може ли да мине с нея или са променили това с личните карти ие нужен паспорт?

# 566
  • Варна
Да, минава се с лична карта. Не е задължителен паспорт.

# 567
  • Бургас
Скрит текст:
Скрит текст:
Хора, сега да ви разсмея малко с моите радини вълнения. Живея във Варна, кв. Левски (долната част около базар Левски) и всеки ден се шляя в района на ул. Дубровник, Петър Райчев високия блок със студентски общежития. И преди няколко дни с широко отворени очи в редицата на магазини след супермаркет Мартини откривам надписа Турски стоки, перилни препарати… Влязох от любопитство – емиии видях  вътре жив и здрав магазин БИМ (примерно). С две думи целият асортимент от любимите продукти, с които се завръщах от Турция с чантите натоварена като магарица (ха ха) – си седи кротко и идеално подреден по рафтовете на цени – 1-2- 3 лева по-високи от тези в Турция. И всичко подредено като в аптека – идеален ред, нооо все още хора йок. Хем бях щастлива, хем нещастна. Щастлива, щото мога да намеря под носа си и с лекота всичко, което обичам да купувам от Турция (перилни препарати, кори, сладки неща, сирена  и какво ли не…). Нещастна – защото вече нямам формален повод да ходя на пазар в Турция, освен за туризъм и разведряване де. Какъв пазарен успех ще има магазинът на Башев (който и да е той) и колко ще се задържи – ще видим… В квартала аз знам поне още два турски магазина. Ноо, който желае може да се възползва
.
Във Варна има още няколко магазина на Башев - на Пискюлиев, на Цар Освободител (до Червения площад) и най-удобен за мен е до Лидъла на Окръжна болница (ползвам паркинга).
[/quote]

Някой от тези магазини работи ли в неделя?

# 568
Здравейте, моля да ми препоръчате склад в Лозенград, от който мога да купя изгодно памперси и бебешки препарати. Приемам препоръки и за бебешки магазини.
ПП в един турски магазин в България купих един пакет памперси Sleepy за 20лв., като бройката излизаше около 0,24лв. Ако и в Турция ще е на същата ценя, няма смисъл да се разкарваме.

# 569
  • Бургас
Складове в Лозенград няма. Бебешки стоки се пазаруват основно от Е-бебек - наскоро отвори в Мини Мола, както и в "Мигрос" и БИМ по промоции. В Бизим се продава на едро, но цените на памперсите там никога не съм ги гледала, ако изобщо има.

Общи условия

Активация на акаунт