На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 48

• 77 258
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • Тополовград
Момичета интересува ме от къде може да си купим сервиз за хранене.

# 646
  • София
В мола- Karaca, Jumbo, има и други магазини. Зависи какво горе долу търсите.

# 647
# 648
По името можеш да си потърсиш магазин. Ето един примерен : https://maps.app.goo.gl/AN75FSzWonmvA6Wa9

# 649
# 650
Къде в Одрин може да се купи стикер за магистралните такси до Истанбул? Купували сме преди години някъде по магистралата, но не помня вече къде, а сменихме колата и трябва нов. И предпочитам да имаме  такъв преди да се качим на магистралата.

# 651
  • София
Здравейте!
Някой скоро купувал ли е от картините, където ги продават по пазара да ме ориентира каква цена са?

# 652
  • софия
Момичета, запазила съм стаи за събота за една нощувка в Одрин на семейството ми. Чудя се кога да тръгнем от София за да избегна поне малко чакането на границата. Дали да е в 4 сутринта и да сме на границата около 6,30, или да се наспим като бели хора и да тръгнем в 6 сутринта от София? По - голямата част от семейството са мъже и питам за да не им слушам мрънкането часове наред. Какви са ви наблюденията?

# 653
Ние сме взимали от нещо като бензиностанция, но преди Одрин, почти веднага като се мине границата.
Също и в обратна посока (като идваш от Истанбул) пък има точно на излизане от магистралата преди кантара за камиони, една будка (подразделение на техните пощи). Не съм обърнала внимание дали има и на влизане в магистралата.
Но по принцип намерите ли пощенски клон в Одрин, от там се купуват стикерите. Питайте някой местен да ви упъти
Къде в Одрин може да се купи стикер за магистралните такси до Истанбул? Купували сме преди години някъде по магистралата, но не помня вече къде, а сменихме колата и трябва нов. И предпочитам да имаме  такъв преди да се качим на магистралата.

# 654
  • Burgas, Bulgaria
Петъчния пазар е наистина голям, да се изкажа и аз .
Много близо до складовете е .
Определено цените са се вдигнали .
Но .
Нощувахме в хотел Тракия. Страхотен персонал ,чистичко, удобно, закуска богата.
Вечеряхме в Айдън ли се казваше това ,най - известното място за тава джигер - 4 човека ,салати ,шишчета, кюфтета ,дроб ,десерти - 2200лири . Мислех, че много повече ще излезе, изненадаха ме и с цени и с обслужване- много бързо ,стил Хепи .
Мъжът ми си купи от центъра екип реплика Найк за 1400лири .
Информативно го пиша  това .

# 655
  • София

След границата в дясно гледате има голяма табела HGS. Но ако минавате през нощта по всяка вероятност няма да имат налични стикери. Само може да заредите съществуващ срещу няква такса според сумата, която зареждате. Аз плащам по интернет таксите като се върнем.
Ето линк: https://verso.bg/pages/proverka-za-p%D0%B0tni-taksi-turcia

Ние сме взимали от нещо като бензиностанция, но преди Одрин, почти веднага като се мине границата.
Също и в обратна посока (като идваш от Истанбул) пък има точно на излизане от магистралата преди кантара за камиони, една будка (подразделение на техните пощи).
Вече я няма бутката на излизане от магистралата като идваш от Истанбул.(поне я нямаше вече януари месец) Направили са участък на жандармерията на нейно място.

# 656
  • Пловдив
Информативно и аз да напиша-в петък(18.04.) отидохме в Турция,през Кипой(Гърция)-Ипсала,чакахме 2,5ч за да влезем в Турция(всичките мюсюлмани от Северна Гърция се възползваха от почивните дни около Великден и бяха тръгнали към "любимата" им Турция).Няма никакви такси за дезинфекция нито от турска страна,нито от гръцка,както пишете по българо-турските граници-150ТЛ,7лв ,нито турци,нито гърци дезинфекцират колите!На паспортен контрол турският полицай ни изпрати на скенер,кипна ми след дългото чакане и го попитах(аз говоря турски) защо,ами контрол...Бяхме тръгнали само за лекарства,едно лекарство за съпруга ми е 15-20лв по-евтино в Турция и купуваме за 1 година напред,също и някои други лекарства,които са малко по-евтини.В Кешан,в 2 аптеки не можем да съберем 12-13 кутии Pletal 5mg,можели да поръчат и на другия ден  сутринта ще имат количество,отидохме до Текирда,там намерихме всички лекарства, количества...Влязох в Carrefour и  Onur-цените са по-високи,сравнявайки с гръцките,на продукти,които аз купувам,а турското качество...няма да коментирам...Bizim toptan market вече е скъп и беден асортимент,но миналото лято намерих един магазин,който ми хареса(Cem hipermarket),онлайн видях,че имат магазини само в Чорлу,Текирда,Кешан,Барбарос,т.е. вилает Текирда.От този магазин купих 2 бутилки омекотител ABC romantik gül(много любим) и пътя към Гърция.На влизане в Гърция нямаше опашка(очаквано!),гърците не ходят на пазар в Турция.Казах на ММ,че следващия път ще ходи в Турция да си купува лекарствата без мен,вече дори и заради това не искам да чакам на турска граница.

# 657
  • Бургас
Тя тази такса дезинфекция от турска страна е реципрочна на нашата.
А нашата пълни едни чекмеджета по една корупционна схема, затова по време на едно определено правителство я бяха махнали и съответно турците махнаха тяхната.
Всички тези оправдания с шапове и т.н. заради ЕС да не би да не важат за Гърция? И тя е в ЕС. Ама явно гръцките политици нямат касички по границата.
Отвратително е това с тази такса, още по-отвратителното е как половината влиза в една определена банка, а оттам - у една определена партия, ама да не си разваляме темата...

# 658
  • София
Момичета, запазила съм стаи за събота за една нощувка в Одрин на семейството ми. Чудя се кога да тръгнем от София за да избегна поне малко чакането на границата. Дали да е в 4 сутринта и да сме на границата около 6,30, или да се наспим като бели хора и да тръгнем в 6 сутринта от София? По - голямата част от семейството са мъже и питам за да не им слушам мрънкането часове наред. Какви са ви наблюденията?

Миналата седмица гранична полиция казаха, че добре че сме тръгнали по-късно, защото сутринта към 7 е било ужасна лудница и много дълги опашки.

За стикерите- в центъра на Одрин в пощата PTT- подгответе се за опашки и там и пари в брой. Приемат и евро. (Само в работни дни и до 17ч)

# 659
В събота и неделя, няма от къде в Одрин да се купи HGS стикер.

Общи условия

Активация на акаунт