На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 48

• 75 976
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Къде в Одрин може да се купи стикер за магистралните такси до Истанбул? Купували сме преди години някъде по магистралата, но не помня вече къде, а сменихме колата и трябва нов. И предпочитам да имаме  такъв преди да се качим на магистралата.

След границата в дясно гледате има голяма табела HGS. Но ако минавате през нощта по всяка вероятност няма да имат налични стикери. Само може да заредите съществуващ срещу няква такса според сумата, която зареждате. Аз плащам по интернет таксите като се върнем.
Ето линк: https://verso.bg/pages/proverka-za-p%D0%B0tni-taksi-turcia

Това за коя граница иде реч? Аз ще минавам през Лесово.

# 661
Къде в Одрин може да се купи стикер за магистралните такси до Истанбул? Купували сме преди години някъде по магистралата, но не помня вече къде, а сменихме колата и трябва нов. И предпочитам да имаме  такъв преди да се качим на магистралата.

След границата в дясно гледате има голяма табела HGS. Но ако минавате през нощта по всяка вероятност няма да имат налични стикери. Само може да заредите съществуващ срещу няква такса според сумата, която зареждате. Аз плащам по интернет таксите като се върнем.

Преди години знам, че търсихме въпросният стикер по пощите, но там се оказва проблем езиковата бариера. Нали се сещате, че английски не говорят, нито български, а ние пък не знаем туррски и беше голяма драма да се разберем. По разните будки на магистралата някак си разчитам, поне някоя и друга дума англйски да знаят.

# 662
  • София
Точно днес се борихме с един HGS проблем в истанбулска поща. Предварително си бяхме подготвили въпросите, Гугъл ги беше превел на турски и само ги показвахме. Служителите също имаха варианти за действие. Simple Smile Техният телефонен преводач превеждаше турски говор в писмен английски. Оправихме се.

# 663
Капитан Андреево - Капъкуле

# 664
  • София
Скрит текст:
Къде в Одрин може да се купи стикер за магистралните такси до Истанбул? Купували сме преди години някъде по магистралата, но не помня вече къде, а сменихме колата и трябва нов. И предпочитам да имаме  такъв преди да се качим на магистралата.

Цитат
Преди години знам, че търсихме въпросният стикер по пощите, но там се оказва проблем езиковата бариера. Нали се сещате, че английски не говорят, нито български, а ние пък не знаем туррски и беше голяма драма да се разберем. По разните будки на магистралата някак си разчитам, поне някоя и друга дума англйски да знаят.
За Капитан Андреево(не се сетих да напиша). Спокойно може да се възползвате от онлайн плащането на линка, който посочих. Даже се чудя за какво го сложих тоя стикер като пътуваме през ноща за Истанбул и няма много места по пътя, откъдето да заредя стикера а и ми искат такса за зареждане, която не ми се видя малка.

# 665
  • София
Бях чела, че стикера е задължителен, ако пътуването ви е повече от 7 дни.

# 666
  • София
Спокойно може да се възползвате от онлайн плащането на линка, който посочих. Даже се чудя за какво го сложих тоя стикер като пътуваме през ноща за Истанбул и няма много места по пътя, откъдето да заредя стикера а и ми искат такса за зареждане, която не ми се видя малка.
Не знам какво става при напускане на страната, ако няма предварително пари в стикера. Теоретично не можеш да напуснеш страната без да си платил глобите, а в темата за Истанбул бяха споделили за плащане на по-високи глоби на границата, а не само 134 лири, колкото е отсечката Одрин-Истанбул. През линка могат да се платят само наличните задължения. Не видях възможност да сложиш предварително пари.

# 667
  • София
Спокойно може да се възползвате от онлайн плащането на линка, който посочих. Даже се чудя за какво го сложих тоя стикер като пътуваме през ноща за Истанбул и няма много места по пътя, откъдето да заредя стикера а и ми искат такса за зареждане, която не ми се видя малка.
Не знам какво става при напускане на страната, ако няма предварително пари в стикера. Теоретично не можеш да напуснеш страната без да си платил глобите, а в темата за Истанбул бяха споделили за плащане на по-високи глоби на границата, а не само 134 лири, колкото е отсечката Одрин-Истанбул. През линка могат да се платят само наличните задължения. Не видях възможност да сложиш предварително пари.
Глоба е едно, такса е друго. Ако не ме лъже паметта, имате 14 дена да заплатите магистралните такси след което се начисляват разни глоби и наказателни такси. Няколко пъти съм напускал Турция и то без изобщо да имам стикер и не е имало проблем на границата. Като се прибера, на спокойствие си плащам натрупаните магистрални такси от линка.
П.п. сега видях че 2023 са ви отговорили в темата за Истанбул. Явно ви доставя удоволствие да всявате паника.

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 07:58 от чурек

# 668
Здравейте. Строителните магазини в Одрин имат ли сайт? Трябва да купувам голямо количество плочки и искам да се ориентирам за цената, дали си заслужава да се разхождаме. Също и мебелни магазини със сайт ако може да ми препоръчате.

# 669
  • София
Нямат сайтове.
Може да пишете на някои в уатсап, ако имате номерата и да ви ориентират в цени, но след като не знаете конкретни модели няма да ви се получи.
Взимате евро/левове в брой, харесвате на място и искате отстъпка- горе долу така стават нещата

# 670
Здравейте, обмисляме пътуване до Лозенград на 1 май само за деня без нощувка. Дали ще се чака много на границата предвид, че е почивен ден?

# 671
  • Пазарджик
Здравейте, обмисляме пътуване до Лозенград на 1 май само за деня без нощувка. Дали ще се чака много на границата предвид, че е почивен ден?
1май е официален празник в Турция също.Миналата година ходихме точно тогава и връщането беше ужасно. Чакахме над 3часа на границата.

# 672
  • here and now
Нищо не става. Плащащ, като се прибереш. Току що се върнах и 1 лира не ми е достигнала за последната такса и ще зареждам пак. А миналия път си платих почти всички такси, като се прибрах - бяха доста повече.
Гледам да зареждам онлайн преди да тръгна, но понякога забравям или не ги изчислявам правилно, но  пак има такса за зареждане.

# 673
Здравейте,
Бих желала да помоля, ако някой ходи този уикенд към Турция и има възможност да ми купи 2 броя LOCAFEN %2 KREM (30 G) - 171,19 т.л. Живея в Пловдив. Мога да изпратя пари по Револют и да поема куриерските разноски, ако се налага изпращане. Благодаря предварително! Simple Smile

# 674
Смениха ми лекарството и ми остана Матофин от 500 ХР ако някой търси!

Общи условия

Активация на акаунт