На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 48

• 77 258
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Евтина баклава няма.
Това са някакви имитации с маргарин и фруктозен сироп.
За жалост, в Одрин масово е такава, независимо от цената.

# 691
Ние купуваме от Хасан Гази, точно до аптеката на светофара до Селимие се намира един от техните магазини. Млечната им е топ, а цените са много добри. Последния път пробвахме и дубайската им -на принципа на шоколада -с кадаиф и шамфъстък. Не е лоша, но не бих повторила. Има доста видове, в различни ценови диапазони. Аз купувам млечна и стандартна с орехи.

# 692
  • Mostly in my mind
Благодаря, Tintina! Готвя със зехтин, така че ме интересува за готвене.
И с екстра върджин може да готвите. Simple Smile

# 693
  • Пловдив
morskibriz, zeytin yağı sızma-екстра върджин зехтин, zeytin yağı riviera-зехтин помаче(за готвене).

# 694
  • Бургас
И аз купувам от Хасан Гази баклава, изрично пише, че не е с фруктозо-глюкозен сироп, ама колко може да им се вярва, не знам.
Рядко купувам, вкъщи правя по-хубава.

# 695
  • Пловдив
Tintina,разсмяхте ме!И аз си мисля,че правя по-хубава баклава от тази,която съм яла в Турция-отровно сладка,както и всичките им десерти.

# 696
morskibriz, zeytin yağı sızma-екстра върджин зехтин, zeytin yağı riviera-зехтин помаче(за готвене).
Знам, знам, купувам си riviera за готвене и sızma за салати и разязки. За пържене взимам лешниково от Мигрос, но сега няма. Поне не видях като разглеждах онлайн магазина. То и котка път ми мина, та може и да заредят докато отида.
Аз отдавна спрях да купувам баклава и локум. По едно време така се бяхме пристрастили към локума, че носех по дузина.Grinning

# 697
  • Варна
Имам повод да почерпя колежките и ми се иска да е с нещо от Турция.

Бихте ли ми препоръчали нещо, без баклава?
Мисля си за някакви бисквити асорти, евентуално някакви интересни бонбони, които ги няма тук, локум, но локум съм носила на работа.
Знам ли, ако нещо друго ви хрумва и имате опит.

Ще го купя от Истанбул, затова може би от някоя верига или като идея нещо.

# 698
Можете да вземете пишмание.

# 699
  • София
Имам повод да почерпя колежките и ми се иска да е с нещо от Турция.

Бихте ли ми препоръчали нещо, без баклава?
Мисля си за някакви бисквити асорти, евентуално някакви интересни бонбони, които ги няма тук, локум, но локум съм носила на работа.
Знам ли, ако нещо друго ви хрумва и имате опит.

Ще го купя от Истанбул, затова може би от някоя верига или като идея нещо.
От няколко години от сладките неща купуваме само кашкавалена халва. Харесва се на всеки, когото сме почерпили. Всеки е ял баклава и локум, а това е нещо различно. Лошото е, че не знам колко е подходящо за черпене в офис. Не е бонбониера, от която всеки да си вземе бонбон. Яде се с лъжичка и това прави кутийката като за един човек, а количеството е голямо.

Ако не се сещаш как изглежда, това е халвата - https://www.peysan.com.tr/product/250-gr-peysan-peynir-helvasi/  Продават я в BIM и Шок (там е друга марка). В Мигрос със сигурност я няма. За другите места не знам.

# 700
  • Бургас
Какъв е вкусът на тази халва?
Нещо като вътрешността на кюнефето?

# 701
  • София
Какъв е вкусът на тази халва?
Нещо като вътрешността на кюнефето?
Не, по-скоро нещо като сладък кашкавал. В сиренето на кюнефето не прониква сироп и стои като солено на фона на останалата сладост. Това цялото е сладко, но кашкавалът се чувства много. Този път купихме и две разновидности - с вкус на ягода и на портокал. Аз не ги опитах, но мъжът ми ги хареса много. В портокаловото се виждаха парченца плод.

# 702
  • Бургас
Благодаря ти! Нещо ново научих.
Ще взема да тествам Simple Smile

# 703
Благодаря ти! Нещо ново научих.
Ще взема да тествам Simple Smile
Много е вкусно!Аз вземам от кварталния турски магазин.За жалост лятото спират да го внасят.

# 704
  • София
Сетих се за друго. В магазина имаше от едно и също кисело мляко с каймак отгоре кутии с червен и син цвят. Четохме надписите, но не открихме разлики. И двете бяха с 4% масленост, еднакъв грамаж. Дори етикет май имаше само пред червеното (бяха почти едно зад друго) Знаете ли дали има разлика между двете?

https://www.icim.com.tr/urunler/icim-kaymakli-yogurt/    в червено

https://www.carrefoursa.com/icim-kaymakli-tava-yogurt-1000-gr-p- … 858?has-promotion   в синьо

Общи условия

Активация на акаунт