🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 6 (20.10 - 27.10)

• 42 833
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 375
Моля оценете епизод 22 вторник

Всички въпроси са задължителни и допускат точно един отговор.
Ако не сте изпълнили някое от тези две условия, след натискане на бутона
най-отдолу,
системата ви връща нагоре към първия неотговорен (или с повече от един
отговор) въпрос.

Ако не сте сигурни какво да отговорите - избирайте средната/неутрална
оценка. Гласуването отнема 1-2 минути а след първите няколко пъти, даже и по-бързо.

Можете да си променяте мнението, но ще свалям статистиката всяка неделя,
така че гласувания след това макар и възможни няма да бъдат отчетени в
общата графика.

Моят опит показва, че е най-добре да се гласува колкото се може по-скоро
след епизода, инак впечатленията се размиват.

# 376
  • Другата България
И аз - като някой по-горе - питам; нещо не съм разбрал ли, пропуснал ли... Миро защо не се брои сред финалистите, че и за победител. Той за други ли ще играе? За спорта? За благотворителност?

Мери, не може да е там и да не го интересува чак?
Ама той не е казал, че не го интересува.
Не се интересува от играта....Иван Глорията.
Дори се чудя дали той не се интересува повече от Мимо.
Напълно излишен персонаж, абсолютен пълнеж.

Интересува го, просто мотивацията му е различна.
Има и такива хора, ето Киро /браво за откровеността/ си казва - за пари съм тука.
Нина също си каза - тук съм, за да изживея приключението на живота си.
Мимо беше там, за да си подобри комуникацията с останалите хора.
Някакви други участници са на острова, за да си играят на семейство.
Всеки с мотивите си, малко от тях са там за играта. Играта като компилация от мисъл, стратегии, съюзи, социална игра, физическа подготовка и т.н., която накрая да те доведе до финала. Защото когато се стигне до късмета, вече няма кой да ти помогне.
И според мен Миро е един от тях, но не за лична негова облага, а за тази на друг. Той е сървайвър, не знам дали си го гледал в оня формат, дали си фен на оня формат. Това е школа, която дава много. Въпреки, че си зависи от каста, определено, и от това с кого какво можеш да направиш. Според мен в лицето на Бистра Миро е видял съюзник, с когото може да постигне много, който може да постигне много. Което не означава, че подценява себе си, просто му е кеф да играе за друг.
Не знам дали съм права, просто така си мисля от това, което виждам. И чувам. А то далеч не е всичко.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 22:52 от Merri_An

# 377
Така е направена играта, че в първи етап поне, тези с по едната гривна си се скатават и играят предимно останалите. Би трябвало във втори етап вече да няма такова разделение и се разджуркат повече. На практика богатите намаляват, а бедните се увеличават. При това предимно при жените, там положението е трагично.
Не знам какви са им шансовете, ама се очертава игрите да са "Хрониката на една предизвестена смърт" и богатите (уж) си се пазят или поне до едно време, когато коалициите, вече иззели лесните гривни, ще се обърнат една срещу друга. Ще видим.

Яд ме е, че Миро няма да играе за себе си, но си е негово право.
Все забравям да напиша, че Венци ми се струва бушон и ракета-носител на Влади, който планира да го изцеди максимално, възползвайки се от него и същевременно отслабвайки го.
Определено коалицията Дзами, Миро, Бистра и Киро ми се струва по-добрата опция.
Добре че Джулиана спаси преди време Киро, човекът има качества за играта.
За Шериф не съжалявам толкова като човек (макар да ми направи добро впечатление, че искаше да даде от храната на лагера), но също беше добър играч, а те не се оказват толкова много.

Изборът на Ина бе... странен. Изобщо не улесни Нина, но пък и на нея никой не е длъжен. Да си бе взела игрите, не бяха трудни (според мен). Дразни мрънкането и вечното й недовослство, както и на Ина налудничавия поглед и усмивка. Не биха ми липсвали от екрана.

Алекс в сандъка беше култово - направо квинтесенция на досегашния му престой на острова. Иван и Лора добре че ги хващат в кадър по време на "Кръга", за да разберем, че са там и по някой и друг синхрон на Б и Б, иначе все едно ги няма.

Не знам чие е безумното решение толкова често да има синхрони с Берке, толкова ли няма други хора на тоя остров, от тоя лагер Unamused Няма епизод без няколко синхрона с него и говорния му дефект.

И ако чете някой от продукцията - моля ви спрете или поне съкратете ненужните, еднотипни кадри от "Острова на избранника", като дълго дъвкана дъвка са вече... Отначало бяха интересни, за да видим какво горе-долу се случва, сега са просто пълнеж.

# 378
Миро си каза : искам да има жена на финал, харесвам Бистра, тя ми подаде ръка в труден за мен момент.

# 379
Миро е създател на Школо и вероятно е достатъчно богат, за да не го интересуват парите от наградата. А Бистра му помогна още в началото като го включи в играта за оцеляване с Мая и Яна, чрез която стана пълноправен участник, т.е. с три гривни.

# 380
  • Другата България
То е и обяснимо - когато двамата с Йочко дойдоха на острова, да си спомним първоначалната реакция на Мимо, Нина и Ина - ще ни ядат от храната, ще ни заемат от плажната ивица, ще ни дишат от въздуха, ще ни нарушават дзена....и т.н. Дори и Алекс “пееше“ по едно време с тях, той пък с други мотиви - конкуренция.
Единствено Бистра и Мая ги приеха радушно, да, и те малко с популистки подбуди, видяха в тях месията - спасител, но все пак, дори и това да е, искаха ги при тях. Явно при Бистра е имало по-изявено приятелско или друг вид отношение, пак казвам, че не всичко сме видели.
Миро е създател на Школо и вероятно е достатъчно богат, за да не го интересуват парите от наградата. А Бистра му помогна още в началото като го включи в играта за оцеляване с Мая и Яна, чрез която стана пълноправен участник, т.е. с три гривни.
Да, това също.

# 381
Тамън гледам след битката. Венци май е дървен философ.

# 382
Анализ на вечерта:

Миро преведе странни преговори. С Бистра. С Дзами. С Киро. Той хубаво иска да добута тази тройка до финала ама има доста неизведстни. Например Мая става ненужна (Бистра май прие че Мая ще отпадне).

Киро направо възкръсна. беше убит след три поредни загуби. Джулияна го спаси, после стана с три гривни (май би Берке и още някого) сега вече е с 6 или 7 гривни. В първата игра бе на косъм, но Влади (който е бог на пъзелите) реши пъзела на Венци. За пореден път. Втората игра бе с баланс и Киро направо разката Нина и Ванеса - 15-2-0. Сега контрола е в Киро, ще стане много интересно.

Грешен ход на Ина, много надцени възможностите на Нина. От злоба го направи, да не даде шанс на Миро, после Нина се чуди защото Миро не я поздравява. Колко игри е спечелила? Нула. Колко е загубила - четири.  Ако не бе Мимо да ѝ даде гривна нищо нямаше да постигне.
Предизвестен резултат.
Иначе Ина има пълното право да слага когото си иска, хареса ми че не тръгна да слуша лагера, а си държеше на своето  - евала.
Просто ми е странно да сложи баш най-слабите - Ванеса и Нина.

Шериф - отпада, без реално да е победен. Ще ми е мъчно че такъв интересен играч си тръгва. Мисля че при него психиката не издържа, заради рожден ден на детенце. В ИВ Ситнилска имаше сходен проблем - обади се по телефона на детенце и я дискфалифицираха. За мен като има такива проблеми не трябва да пускат родители, инак ще има масови откази.

# 383
Давам ѝ аз БЕНЕФИТ ЪФ ДЪ ДАУТ (просперитетът на съмнението - колко яко звучи на български 😂), тъй като не сме видели много от нея засега. Да избереш два силовака, вместо може би най-умния човек на Острова за игра с логика, не се иска кой знае колко дълбока мисъл 😁.
Преводът ти е безумен, как няма да звучи яко. Може да използваш невинна по презумция или че ѝ даваш кредит на доверие. Изобщо, тик-ток култура е твоето. Признай си, че речникът ти на български е беден.

# 384
Анализ на вечерта:

Шериф - отпада, без реално да е победен. Ще ми е мъчно че такъв интересен играч си тръгва. Мисля че при него психиката не издържа, заради рожден ден на детенце. В ИВ Ситнилска имаше сходен проблем - обади се по телефона на детенце и я дискфалифицираха. За мен като има такива проблеми не трябва да пускат родители, инак ще има масови откази.

Шериф напусна, защото крака му беше три пъти размера си и е тежка инфекция с треска, не можеше да ходи. Медицински причини, нищо общо с  психика.

# 385
На Георги ли е дал гривните си?

# 386
Да, а Георги го прекади в замяна. 😄

# 387
  • Другата България
Да.
И Кирчо веднага съзря пъклен замисъл от Гошо, тоест - обгрижвал го е заради гривните.
Когато разбра, че Шериф ще се отказва, очите му светнаха като светофара на Лъвов мост /май имаше такъв/, може би му мина през ум, че Шериф току виж решил да остави наследството си на него. Да, ама не.
И в случая поне според мен не беше прав, всеизвестно е онова за “ние, четиримата“, Шериф може да е всякакъв, но след напускането на Секулички естествено, че ще ги даде на Гошо или на Берке, това изобщо не подлежеше на съмнение.
Но Киро се е настървил за гривни, и гривни, и гривни....при него победата е на всяка цена.
Пари му трябват на човека.
Яд ме е, че Миро се насочи точно към него, иначе е лоялен и вероятно “мъжко момче“, но не блести с ум и мисъл за играта като игра, всичките му мозъчни клетки /колкото и да са те/ са фиксирани само и единствено върху финикийските знаци независимо от номинала, и това може да му изиграе лоша шега. На него и тези, с които играе.

# 388
Аз не го гледам много формата , но как Шериф не бил падал на битка ( аз мисля че гледах такава ) и Нина не била печелила игра ( не спечели ли някаква игра , като отпадна Мимо ) ?
Много я упреквате Нина , но първата игра си се движеше много добре ( как да изпревари Киро на плуване ) и определено се подсказваше основно на Венци и Киро на пъзела.  
Как Нина да хареса Бистра   , като още първите дни последната започна да крои планове как да я отстрани от играта   , за да има повече за нея и Мая за ядене.
Миро леко популист го раздава-   не бил за парите ,  , жена ще подкрепя , но беше провесил нос и се молеше да не махат военния , защото му е естествено по-комфортно с другар в игрите.

# 389
  • Другата България
Аз не го гледам много формата , но как Шериф не бил падал на битка ( аз мисля че гледах такава ) и Нина не била печелила игра ( не спечели ли някаква игра , като отпадна Мимо ) ?
Скрит текст:
Много я упреквате Нина , но първата игра си се движеше много добре ( как да изпревари Киро на плуване ) и определено се подсказваше основно на Венци и Киро на пъзела.  
Как Нина да хареса Бистра   , като още първите дни последната започна да крои планове как да я отстрани от играта   , за да има повече за нея и Мая за ядене.
Миро леко популист го раздава-   не бил за парите ,  , жена ще подкрепя , но беше провесил нос и се молеше да не махат военния , защото му е естествено по-комфортно с другар в игрите.
Разбира се, че Нина спечели игра, как да не е ?

Общи условия

Активация на акаунт