🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 6 (20.10 - 27.10)

• 42 862
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 465
Моето мнение за постъпката на Миро - че така е избрал ок, приемам го. Но не съм съгласна една патерица да ходи да се самопредлага на един здрав човек, който си ходи и без патерици.
В смисъл Бистра е достатъчно силна, смела и уверена в себе си за да разчита на себе си и да не ходи да сключва съглашения. И изведнъж идва някой и се самопредлага да я бута, да я спасява и т.н. И после дет се вика да и се вгорчи победата,все едно ако е била без патерица е нямало да победи. Ето това лично на мен не ми хареса. Иначе Миро и на мен ми е симпатичен.

# 466
На мен ли така ми се струва или "разказвачът" почна повече да се опитва да дава наклон на.. хората. Вчера едно 30 секунди се обясняваше от гласът зад кадър, какъв мрънкач бил Гогов. Така подсъзнателно настройват зрителите, които не следят изкъсо предаването срещу някого и обратното - правят някой образ "обичан", защото така са решили. Това даже и в ИВ го няма, където се месят даже в сънищата на играчите сигурно...

# 467
  • Другата България
Попаднах на едно интервю на Рената, много се смях, то са енергии, то са нумеролози, то е морал, духовност, душевност....
https://ladyzone.bg/ostrovat/renata-ot-ostrovat-na-100-te-grivni … load#page_break_2
Търси мъж, който е “над нея“, и отрича да има нещо общо /вероятно вече/, с Кирчо.
Просто са добри приятели /любимата ми фраза/.

Сега, приемам залози коя /ще/ е новата цел на Кирил.

# 468
На мен ли така ми се струва или "разказвачът" почна повече да се опитва да дава наклон на.. хората. Вчера едно 30 секунди се обясняваше от гласът зад кадър, какъв мрънкач бил Гогов. Така подсъзнателно настройват зрителите, които не следят изкъсо предаването срещу някого и обратното - правят някой образ "обичан", защото така са решили. Това даже и в ИВ го няма, където се месят даже в сънищата на играчите сигурно...
Гогов е симпатичен мрънкалник, за разлика от Алекс. Има и хубаво чувство за хумор. Не е за подценяване хич като играч и не мисля, че го представят в лоша светлина, а по-скоро търсят комичен елемент като с Кир Жуан например.

# 469
Гогов е симпатичен мрънкалник, за разлика от Алекс. Има и хубаво чувство за хумор. Не е за подценяване хич като играч и не мисля, че го представят в лоша светлина, а по-скоро търсят комичен елемент като с Кир Жуан например.
Така е, но ние го виждаме това, няма нужда разказвачът да ни го обяснява, защото така заема някаква позиция, а трябва да е безпристрастен. Така констатира и решението на Рената да не иска да даде храна на лагер Миро Гарсия, което не е ок, дори и да беше лоша постъпка.

# 470
Този формат продължава ударно да взема жертви. Не сме стигнали средата, а вече 4-ма заминаха по медицински причини, което е зверски много. Като добавим и горе-долу толкова отказали се, май Яна продължава да е единствената, напуснала по каналния ред. Дори Мимо по-скоро се отказа, понеже и да не беше отпаднал, щеше да си даде гривната на Нина.

Другото, което ми прави впечатление е много слабото представяне на жените. И тук дори нямам предвид основно игрите. Просто те не играят социално и стратегически и имам чувството, че не знаят защо са там. Мая покрай Бистра опита някакви неща в началото, но социално бяха толкова трагични, че едва ли много хора биха и имали доверие да играят с нея. От останалите, единствено Вера видимо е подготвена и усеща какво се случва. Това, което не ми харесва е, че с изключение на контактите си с Нина, не ни е показано да води комуникация с другите кемпове, което е безумно. Реално, в момента основният фокус на играчите трябва да е да имат някакви съюзи, с които да стигнат напред. В тази връзка, тя може да опита да обедини жените, без Биляна, която си има други приоритети. Ако това не стане, на нейно място бих говорил с Дзами, дори да съм 4-ти или 5-ти човек в неговата група. Предвид, че е напълно възможно някои от другите да отпаднат на игра, това не е толкова лоша позиция. Вместо това, дамите си стоят и нищо не правят. Гогов им сипва колко са зле и вместо да му натрият носа, те му затвърждават позицията.

Много се надявам Миро да се надъха и да стигне до финала, защото ми е личен фаворит. Подготвен е физически, много е интелигентен и най-вече знае какво е стратегия и социална игра и как трябва да се действа.

# 471
Сега гледам Надкаст с Мимо. Много интелигентен изказ има. На няколко места спомена БГ мама (с добро, разбира се). Разсмя ме като каза, че на кастинга го накарали да направи 1 лицева опора, той не можал да направи и една... но после имал мускулна треска дни наред, хахахах.   Бил е над 100 кг по някое време, не е спортувал. От 2 клас не е ходил на физическо.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 19:51 от diziler

# 472
  • Другата България
Бил е над 100кг. ???
Това и да го видя, не мога да го повярвам, та той сега е...40 сигурно.
Здравословен проблем ли има?

# 473
Този формат продължава ударно да взема жертви. Не сме стигнали средата, а вече 4-ма заминаха по медицински причини, което е зверски много. Като добавим и горе-долу толкова отказали се, май Яна продължава да е единствената, напуснала по каналния ред. Дори Мимо по-скоро се отказа, понеже и да не беше отпаднал, щеше да си даде гривната на Нина.

Другото, което ми прави впечатление е много слабото представяне на жените. И тук дори нямам предвид основно игрите. Просто те не играят социално и стратегически и имам чувството, че не знаят защо са там. Мая покрай Бистра опита някакви неща в началото, но социално бяха толкова трагични, че едва ли много хора биха и имали доверие да играят с нея. От останалите, единствено Вера видимо е подготвена и усеща какво се случва. Това, което не ми харесва е, че с изключение на контактите си с Нина, не ни е показано да води комуникация с другите кемпове, което е безумно. Реално, в момента основният фокус на играчите трябва да е да имат някакви съюзи, с които да стигнат напред. В тази връзка, тя може да опита да обедини жените, без Биляна, която си има други приоритети. Ако това не стане, на нейно място бих говорил с Дзами, дори да съм 4-ти или 5-ти човек в неговата група. Предвид, че е напълно възможно някои от другите да отпаднат на игра, това не е толкова лоша позиция. Вместо това, дамите си стоят и нищо не правят. Гогов им сипва колко са зле и вместо да му натрият носа, те му затвърждават позицията.

Много се надявам Миро да се надъха и да стигне до финала, защото ми е личен фаворит. Подготвен е физически, много е интелигентен и най-вече знае какво е стратегия и социална игра и как трябва да се действа.

Здравей, прекрасен коментар!
И тъй като вече за никой не е тайна, ще ти отговоря като Вера. По същество. На този етап в играта се опитвам да разгадая всички онези неща, които се случват "по храстите". За почти всичко съм била наясно именно поради тесните си контакти с Дзами, той беше моите очи и уши, тъй като реално него викаха за договорки или той инициираше такива. По отношение на другите жени ще ти дам конкретика. Лора и Марина според мен тотално страняха от всякакви договорености извън техния лагер(а мисля и в него), така че не ги броя. Мая и Бистра винаги са били със силни позиции при т.нар. алфа мъже, така че те нямаха нужда от договорки с мен. Ина - за съжаление тази игра е много далече от нея. Ванеса и Петя - те се капсулирах в лагера и социалната игра на Петя беше тотал щета...така, че и там греда 😅 надявам се това да разяснява ситуацията защо имам контакти само с Нина. По отношение на мъжете - те по дефиниция подценяват жените и най-голямата грешка, която може да направи човек е да им отвори очите и да се заяви като силен играч пред тях (това е мое мнение).
Винаги съм се стремила в играта да прокарвам идеите си под масата, така че силните играчи да ги припознаят и да ги следват, без да ме нарочат. И до голяма степен успях, къде с късмет, къде с умение. Друг е въпросът колко от това се вижда. Не забравяй и фактора познанства от преди това. За съжаление цялата ми игра беше белязана от това, съмнение до края на кой мога и на кой не мога да вярвам. И съответно, ако повярвам на някой коя подред в приоритетите ще бъда. Не съм се заблуждавала, че ще бъда приоритет номер едно и някой ще ме дърпа...но реално за даденостите тогава съм действала на пълен капацитет.

# 474
  • София
Да,категорично.Стар похват на продуцента.
Трябва задължително да даде наклон,с което подценява интелекта на драгия зрител.
Така че,въпреки палмите,бриза и т.н. на мен ми лъха на Фермата.

# 475
Бил е над 100кг. ???
Това и да го видя, не мога да го повярвам, та той сега е...40 сигурно.
Здравословен проблем ли има?
Каза, че абсолютно е спрял да спортува. В училище паднал по време на физическо във втори клас, счупил си ръката, бил освободен от този предмет до 12 кл, вкл. и та и в дипломата му пишело "освободен" срещу предмета "физическо възпинание". После решил поне колело да кара, но за да не бутне някаква майка с дете, свил настрани, пребил се, счупил и другата ръка и се отказал от всякакъв досег със спорта. Наддал е над 100 кг.. И след време преоткрил ходенето пеша. Та така отслабнал. Някъде между 15 и 30 мин. го казва. Кандидатствал е и за Биг Брадър 2024, защото му е любимо предаване, но оттам не го викнали на кастинг. Докато за  Гривните го изненадали, звъннали му, без изобщо да очаква.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 20:00 от diziler

# 476
  • Другата България
Дизи, благодаря.
Че много странно ми стана такава драстична промяна, викам си - ще да е някакъв хормонален дисбаланс. Blush

Верче, здравей отново. Много се радвам да те видя, мислех, че си се отказала /казано честно, още когато написа първия си положителен коментар за Дзами и че не е това, което се вижда, че ни спестяват неща и т.н./, 99% бях сигурна, че си ти. Без връзка с ника, само заради Дзами, аз се мъча да “чета между редовете“.
В тази връзка се извинявам на отхвърления съфорумНИК, обвиних го несправедливо, че заради него си се отказала, когато съм сгрешила винаги си признавам. /Което не променя останалите неща, които съм казала Blush/
Но наистина е ок когато някой сам реши да се разкрие, тогава да го направи.
Благодаря за поста, относно женското присъствие и поведение, общо взето ние тук сами достигнахме до същите /горе-долу заключения/ за повечето от тях.
Единствено не съм съгласна с това
Цитат
По отношение на мъжете - те по дефиниция подценяват жените и най-голямата грешка, която може да направи човек е да им отвори очите и да се заяви като силен играч пред тях (това е мое мнение).
Не трябва една жена да се подценява и да не се заявява. Както направи Бистра например, ето на - тя определено се заяви за силна и с това спечели уважението не на един и двама от алфите. До степен такава, че играч като Миро е готов да играе за нея. Докато относно Дзами - не смятам, че ако се стигне до там, той би направил това за теб.

# 477
  • София
Вера, и аз ти благодаря. Безценно е да разбереш средата и времето през очите на някого, който е живял в тях. Естествено, няма как да влезем в твоите джапанки. Сигурно ще те хвалим за едно, за друго няма да те жалим - ние сме различни (и много) и е нормално. Респект и за толерантността ти тук.

ПП. В последния си (личен) пасаж по-горе, Мери е права. Също мисля така.

# 478
Днес попитах

Миро, би ли споделил кои гадинки там ви хапеха най-много и в чисто битов план какво ти липсваше най-много на острова от външния свят?

И получих лично съобщение от Миро, което с негово разрешение ще споделя.

1) Гадинки - имаше много бълхи, комари, щипалки, летящи мравки. Мен лично не ме притесняваха. Някои от тях дори ги ядох в най-гладните дни.

2) Какво ни липсваше?
Битовият план не беше толкова тежък. Това, което мен лично ме смазваже от ден 1, беше фундаменталното чувство за самота. Аз лично се чувствах много самотен. Но това е едно от предизвикателствата на подобни социални експерименти. И само някой, преживял нещо подобно, може истински да ме разбере.

...
Миро на този етап не желае да пише във форума и ни пожелава приятно гледане.

# 479
Аз се радвам на присъствието на Вера.
Изключително приятна си ми, а и като гледам не само на мен.
Надявам се да стигнеш до финал! 😊

Общи условия

Активация на акаунт