🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 6 (20.10 - 27.10)

• 42 652
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 1 065
Тренерът 99% ще спаси Марина, ако се налага.

Гласувах за Георги и Биляна за играчи на седмица 6.
Не ми допада никой съюз, искам на финала Влади, Миро и Вера Flowers Hibiscus
Шериф ми беше симпатичен.
Киро ту мега ме дразни, но понякога с някои неща ми става симпатичен, безразлечен не ми е бил. Пропускам този въпрос, защото нямам опция за смесени чувства.
Рената ми е в ниските вибрации.
Георги е злодей, мисли се за ОК и тези части в него съществуват, дори и досега да не са излизали много много на яве.
И Нина и Биляна правилно се преместиха.
То не само Дзами и Митов можеше да даде гривна за някое от момичета, ма мисля, че там доста са се обтегнали отношенията. Не се изненадах.

За наш Лорд Сняг предлагам да се запише на следващия кастинг, с удоволствие ще го гледам.

Добре че гледах надкаста с анализа на седмицата малко от малко да си обясня на какво запали Марина. Те явно вярват, че Биляна прави голям театър и да се прави на жертва е част от него. Пак не ми обяснява защо я намразиха още преди 2 игрални седмици и искаха да я махат. Била заприличала на Берке каза тогава. Ми махай Берке като те дразни (може да не е бил беден по това време де).

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 20:40 от Одри ♡

# 1 066
Доизгледах епизода, браво на Биляна, че би шута на кемп Глория.
Маринчето , обаче как си показа злобата. Абе те двете с Лора, да не харесват Беркето 😃, че и двете се втурнаха да му казват колко е неподходяща Биляна. Какво да кажа, първоначално ми мнение за тези двенките излезе правилно.

# 1 067
И в този форум ли има цензура?
Изтрит ми е поста от преди 30 минути в който бяха качил снимка на Биляна от последния епизод и бях нарекал Беркето с истинския му етност и начин на мислене.... Подвеждат ви с промото....
А и не сравнявайте Ники Мартинов с никой от който да е формат

П.П. И той е моторист между другото. Влезе в Сървайвър след като в предишния сезон отпаднаха дъщерите му рано

# 1 068
  • Другата България
Относно етноса - в темата пишат и четат хора от същия етнос, и вероятно те докладват.
Не вероятно, сигурна съм, защото се е случвало и в други теми.
А относно Ники Мартинов - никой не сравнява Гошо с него, аз поне правя само паралел относно вероятни Гошови мераци за някаква прилика и сходна игра, ако изобщо го е гледал в сезона му.

# 1 069
Най-интересните герои дотук  (според мен. Не ангажирам никой с мнението си)

Георги
Скрит текст:
е „злодеят“ за който мечтаех. Типа Юлиян от ИВ 1. Комплексен, печелещ гривни и …алчен и коварен. Последната седмица игра агресивно и доста раздвижи играта. Седмица 7 бе неговата. Спечели няколко важни битки, после „влезе в главата“ на Берке. Биляна го разкри и той реши да я компрометира, после надъха Берке срещу нея. Обърна целия лагер срещу нея. Получи се дисефект – Биляна  спечели  8 гривни в повече, провали и плановете му и отиде в лагер 1. Не можа да изгони и Ванеса. А това че се принуди да спаси Берке ми отне възможноста за комбинации с Ина. Сега ще се хапе по гъза от яд и ще се успокоява, че Биляна само временно има толкоз гривни.
Шериф –  (моят фаворит, уви отпадна)
Скрит текст:
бесен популист. Самозназначи се за артелчик (готвач), и не искаше да дава храна, но това не му пречеше да раздава мекици на други лагери. Дълго време го подценяваха (може би заради коремчето), но той се оказа доста добър на игрите с плуване и баланс. Когато бе битката за храна, той „натупа“ Влади. За съжаление се замая,  заложи на неправилната комбинация – Марина и Секулички едновременно срещу Петя, като обеща на Марина да я спаси. После изтряска пред всички „ние четиримата решаваме“ и тръгна да маха Марина. Секулички я спаси в последния момент. Шериф спечели още веднъж златната гривна, но май се усети че оплеска нещата – първо с това че сложи  Секулички и Марина, после с това „ние четиримата решаваме“ и накрая с неспазването на думата. Намери си повод да се откаже – рожден ден на децата.
Влади
Скрит текст:
не по-малко интересен. Докато бе в лагер 1 бе в сянката на Дзами и Гогов. Обаче е доста комплексен – спечели игра на богатите и игра за златната гривна. Беше на крачка да спечели втора игра за златната гривна. Показа се коварен играч – отиде в лагер 3, когато имаха нужда под претекст, че ще пази Нина и Сашо (така си спечели 4 гривни от Кънчо). Впоследствие започна да помага на Бистра и Миро, а накрая направи коалиция с Венци и Жоро.
Кирил
Скрит текст:
е див балканец, но определено внася колорит. Не контролира емоциите си, има слаба психика, което го прави смешен. Щеше да мачка, загуби три игри. Нямаше да допусне жена да го задмине, а стана точно това. Щеше да яде змии. Допусна змия да го уплаши.   Отиде на колене да моли Гогов да го запази, обясни как е мислил да ходи в лагер 1. После полудя, когато му казаха че няма да го приемат, закани се да им сваля главите. Облизва се по всички жени, но това не попречи да се закани че ще изправя Биляна срещу Берке като мъст, че Биляна е предпочела Берке. Накрая поиска Бистра  и Мая да го перат. Те пък му се вързаха.  Беше на една гривна, но спечели игра за оцеляване, игра на предизвиканите, игра на богатите, с което стана вторият след Миро спечелил и от трите вида игри. Беше посочен от диска, закани се да си нареди играта, но остави Георги да му я нареди. На приливи и отливи е, емоциите бушуват в него.
Рената
Скрит текст:
твърди че е духовна, но има къс фитил и „пали“ и „гаси“ лесно.  Склонна е към обиди. Обаче има хъс, на няколко пъти Бистра я вбеси като я подцени. Успя да си спечели  две битки на богатите (и в двете участваше Бистра, която я посочи). Веднъж остана последна в битка на предизвиканите, но активно помагаше на Ванеса срещу Марина. Когато Влади напусна реагира като бясна. Отказа се и предаде гривните си на Дзами.
Бистра
Скрит текст:
смела и агресивна. Умее да играе на баланси. Спечели 3 битки на богатите, 2 битки за златната гривна, участва в 2 битки на богатите, които загуби. Жената с най-много битки, а може би – и участникът с най-много битки. За известен период от време бе най-големият противник на Рената.
Миро
Скрит текст:
изигра положителния герой. Спечели игра за оцеляване, игра на богатите, игра на предизвиканите. Помогна на Бистра и Мая да облагородят лагера си. Беше в коалиция с Майора, после – с Бистра. Опитва се да изгради коалиция с Бистра и Дзами. На много хора каза че не е дошъл за парите, а иска в тройката да влезе жена и ще удари едно рамо на Бистра. Самата Бистра смята, че в неговоот поведение има много от това на баща ѝ. Не е без значение, че Миро е достатъчно успешен бизнесмен, доказал се е в живота и е баща на две деца (май и двете са дъщери, но не съм сигурен)
Гогов – в
Скрит текст:
лезе в историята, след като на два пъти се усети да препише. Показа че има фотографска памет. Натрупа огромен брой гривни – после ги загуби. Има бърз и аналитичен ум, но е склонен да се вайка. На няколко пъти влезе в конфликт с Дзами на тема социализъм и как се е живяло по-добре – преди или сега.

Личното ми мнение е, че всеки един от тези герои се оказа страхотно попадение. В същото време има доста хора като Иван певеца, Грозденка, Мимо, Ина, Нина, Мимо, Петя, Ванеса, Лора и пр. които не впечатлиха с нищо. Марина и Тренера дойдоха с някаква заявка (доколкото разбирам и двамата са участвали в Максимал?), но дотук не се запомниха с нищо. Всъщност Марина се запомни - с това че два пъти я спасяват, а тя нападна Биляна по грозен начин и се набърка в неща които не са нейна работа. Дали Биляна е била попадение ще коментирам в края на играта ѝ. Засега - по-скоро да, но с някои уговорки.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 21:15 от Лорд Сняг

# 1 070
Относно етноса - в темата пишат и четат хора от същия етнос, и вероятно те докладват.
Не вероятно, сигурна съм, защото се е случвало и в други теми.
А относно Ники Мартинов - никой не сравнява Гошо с него, аз поне правя само паралел относно вероятни Гошови мераци за някаква прилика и сходна игра, ако изобщо го е гледал в сезона му.

Четох в предишни коментари, че няколко човека го наричат турчин. Ами такъв е да не би да е англичанин? В някогашната ни метъл компания  имаше двама от тях. Е те не бяха анадолци!
Пак казвам промото подвежда! Търси се скандал. Извадено е от контекста. Само Беркето е истински.

# 1 071
А прочете ли че потребителят който го нарече "турчин" (или потребителката) нямаше предвид етноса, а държането и използва общоприет израз. Извеждаш неща от контекста им.

Между другото Шериф също е етнически турчин, но за него никой не е го е споменал като "турчин". В случая се визираше поведението на Берке към жените. Общоприетот е мнението че турците - или поне една значителна част от тях (за да не генерализираме) - са доста патриархално настроени. т.е. ставаше дума за модел на поведение.

иначе казано - за един човек може да се каже "лъже като циганин" дори да не е циганин, става дума за въплътена представа

# 1 072
  • България
Бащата на Шериф е египтянин. Никакъв турчин не е.

# 1 073
А прочете ли че потребителят който го нарече "турчин" (или потребителката) нямаше предвид етноса, а държането и използва общоприет израз. Извеждаш неща от контекста им.

Между другото Шериф също е етнически турчин, но за него никой не е го е споменал като "турчин". В случая се визираше поведението на Берке към жените. Общоприетот е мнението че турците - или поне една значителна част от тях (за да не генерализираме) - са доста патриархално настроени. т.е. ставаше дума за модел на поведение.

иначе казано - за един човек може да се каже "лъже като циганин" дори да не е циганин, става дума за въплътена представа

Учил съм работил съм с етнически турци.
И аз уточних...ама на изтрили са го
Шериф е умен, интелигентен, по възрастен и е видял свят. И до колкото знам не е турчин

П.П. ferencliszt е отговорила заедно с мен. От египетски произход бил. Мислех, че е от Сирия  или Йордания

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 21:29 от Лорд Шаш

# 1 074
Това че някой я „бута“ Бистра нали не е сериозно? Мая досега нищо не е направила в нейна помощ – няма и как с една гривна. Да, играят заедно, но дотук реално Бистра бута Мая, не обратното.
Миро е декларирал намерение, да се остави да падне когато останат четирима, ако може да помогне на Бистра. Твърде много „ако“ и „може би“. Няма как да знаем нито дали Миро и Бистра ще са в четворката, нито дали Дзами ще е в нея, за да правят подобни ходове.
Влади по никакъв начин не е помогнал  на Бистра. Всъщност всичко сочи че си има своя игра, сключи коалиция с Венци и  Жоро.Нещо повече – той направи бясна игра срещу Бистра, за да я бие и да ѝ вземе гривната.
Искам да отбележа, на тези които казват че има късмет Бистра – късмета е със силните. Късмета е веднъж, дваж…не може постоянно да помага. Бистра печели внимание защото не се страхува да се хвърля на битки. Никоя друга жена - а мисля и мъж - не е участвала в толкова много битки за богатите като Бистра. . До момента спечели 3 за богатите. Загуби 2 за богатите (от Рената), но не се убоя да излезе на битки. Спечели златната гривна. Игра няколко епични битки с Влади, включително на дъжд и вятър – за баланс държа над един час. Несериозно е и тук да говорим за късмет. Никоя жена няма толкова битки като нея, камо ли успешни битки. Несериозно е да говорим само за „бутане“ и „късмет“

П.С. Да Шериф не е турчин, но също е мюсюлманин, от друг етнос. Но не се държи с жените като с боклуци. Аз също познавам етнически турци не всички са такива, но една голяма част (особена - азиатската/анадолската) са значително по-патриархално настроени.
П.П.С. Между другото много от т.нар помаци също са патриархално настроени.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 21:43 от Лорд Сняг

# 1 075
Превъртях надкаста на Неделчо и Туджаров "Защо прецакаха Биляна" в търсене на разбора точно за случилото се между Биляна, Берке и Жоре. Започват да говорят за това на 1ч и 16-та минута, ако и други се интересуват, а като мен нямат нерви и време за целия надхраст (хареса ми, крада си го:)). Приличен разбор, но накрая Неделчо изпраска една глупост, даже две. Предполагам, не беше целенасочено, просто така му е дошло, но показва простащина.

# 1 076
  • България
Не всички турци са мюсюлмани. Това че бащата на Шериф е мюсюлманин не прави и децата такива. Не знам дали бащата е присъствал в живота на децата си.

Шериф е работил в църква. Не мисля, че Шериф е мюсюлманин, повече го виждам като космополитен нерелигиозен.

# 1 077
бащата щом е мюсюлманин сина не може да не е мюсюлманин.
Скрит текст:
На тях шериата не им позволява друго - сина задължително приема религията на бащата.. По пребровяне мюсюлманите в Турция се водят 94 мюсюлмани и 6 процента нерелигиозни. А това че някой е нерелигиозен не значи че родителите му не са го обрязали  не са го посветили в исляма. Човек може да е мюсюлманин и пак да е нерелигиозен. Реално има 94 процента вярващи мюсюлмани и 6 процента които не са вярващи

Но това е съсвсем друга тема. Да не разводняваме. по-важното е, че Берке показа много патриархално отношение, което бих приел от някой на 60 години, но не и от мъж на 20. Предполага се, че младите са по-лиребални..

# 1 078
Майката на Шериф все пак е българка. Сами се е женил в православна църква. Баща им присъстваше до някое време. Не е вярно, че сина трябва да приеме религията на бащата, ако е мюсюлманин.
Виж Леке си е от този етнос, той е българин, ама е етнически мюсюлманин от такова семейство, в което патриархата е жив. Както виждаме и като такъв се държи и разсъждава. В тази общност няма млади, няма стари, те са възпитавани, че жената е за да слугува и да ражда, а мъжът е бог.

# 1 079
Одри няма да се запиша, защото не мога   да плувам.
Скрит текст:
Самата идея да си потопя главата под водата ме ужасява, дори под душа не я постапям цялата наведнъж, а на части. В морето мога да стъпвам само където ми е до шия, но не и да плувам.  Иначе  социалната игра не ме плаши, нито пък игрите за баланс или за точност. Всъщност на игрите за точност мисля че бих се представил много добре - стрелям с въдшуна пушка, играл съм дартс, целя баскетболни кошове, гуми - с топка, шишета с камък и пр. Рекорда ми е 14 от 15 "изстрела" с камък на два метра , 8 от 10 изстрела с въздушна пушка на около 10 метра.  На дартс/стрелички съм доста добра - постигам почти неппрестанно попадения в 90/80, а понякога и в  100-ицата. Дотук играта „чуваш ли ме?“ най-много ми хареса (това е играта в която Еляса, Сашо и Кънчо се изправиха един срещу друг)

Предполагам ако се запишех като поведение щях да съм като Влади или дори като Жоро (щял или да да бъда настроявам хората един срещу друго или да съм злодей). С тази разлика, че като физика съм по-близък до Шериф (имам коремче). Коремчето не ме притеснява, дори би ми помогнало да гладувам. Категорично нямаше да имам проблем със социална изолация от семейство и пр. Но неплуването ми е гигантски проблем.
Отделно няма кой да ми даде такъв голям отпуск.

Мисля че ги казах веднъж тези неща, но пак да си ги кажа.

ДияМия според Шериата е задължително сина на мюсюлманин да приеме религията му.
Скрит текст:
Друг е въпросът, че в България масов не се спазва Шериата. Например много от нашите турци пият ракия, а Корана повелява да се пие алкохол. Разбира се тук е въпрос и на тълкувание - какви суни четеш, дали си шиит или сунит, как тълкуваш Корана и Шериата и пр. но пак казвам - според Шериата е абсолютна задължително сина да приеме религията на бащата (за дъщерите може да има изключение). Фетвите на ходжите на ОСманската империя го потвърждават. Но дали ще спазваш Шериата си е частна работа
То и според Православната църква все втори ден е за постене, но нещо не виждам масово българи, които да постят. Сигурен съм, че хапвате пърожалките през празник и ядете млечни продукти в сряда и петък (аз поне по правя), нищо че се водите християни
Темата започна да завива в посока офтопик. Предлагам да се върнем на предаването, а не на това кой от какъв етнос е или каква религия изповядва.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 22:19 от Лорд Сняг

Общи условия

Активация на акаунт