Бягство към победата - 2: Съкровището 📜💎- Тема №2

• 33 313
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Еее, развалихте ми (малко) вечерта - как да не знаете колоната на Омуртаг...
Обаче много големи общества имало в кръчмите и там винаги някой знаел каквото им трябва. НЕма такава социология. Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 21:59 от EmBrother

# 391
  • на село
И актьорите се замотаха, добре, че е петък вечер.
Май само полицаите се сетиха за колоната.

# 392
И Ванката знаеше, но както винаги не беше сигурен и ходиха да питат.

А майка и щерка уж от района, а не знаят.

Браво на барманките, хем два пъти качваха прохода Шипка.

# 393
Полицаите ще имат да вземат. Въстанието  на Асен и Петър  е в църквата Св. Димитър, а не в Св. 40 мъченици.
Иконата на св. Димитър се появява в църквата на празника и те го обявяват за чудо, че светеца вече не подкрепя гърците, а покровителства българите,  което много надъхва народа и му дава сили да се бори и да се освободи.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 22:19 от Diorela

# 394
  • на село
С военните каски, утре вечер ли ще са?
Това къде ли са ги замотали Grinning
Освен полигона в Ново село да е?

# 395
  • София
Ваанка, българино! Дано си успял да предадеш този (не площаден и телевизионен) патриотизъм на потомците си. Поздравявам те, човеко.
Хубав (и весел като народните песни, и нежен като дърворезбите) епизод - беше ни приятно да гледаме. Хайде, утре пак да е тъй. Ама много ми се ще да стигнат и до югоизточното кътче, там край Велека и Резовска...

Момичета, благодаря за пожеланията и съпреживяването. Хубава вечер на всички в домовете ви.

# 396
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
След рекламите според мен дружно ще ги натоварят да спят в някаква казарма по-скоро.

# 397
  • на село
А, може във военното училище Grinning

# 398
След рекламите според мен дружно ще ги натоварят да спят в някаква казарма по-скоро.
Или във Военния университет. Фармацевтите както винаги готови за забавление - искат в бивака, не в хотела.

А иначе като гледам как се движат предполагам че следващите им дестинации ще са Русе, Варна, Бургас, юг/югоизток.

# 399
Не само Омуртаговата колона е в Св. 40 мъченици. Там са и Асеневата и Крумовата колони.
А колко още църкви и други старини има в тази махала!... Там е църквата в. Петър и Павел, където е костницата с посечените боляри, Св. Димитър, където избухва въстанието на Асен и Петър, Великата лавра, там е и св. Георги,  с прекрасни стенописи, Балдуиновата кула на Царевец, в която е затворен Балдуин Фландърски, църквите на Трапезица и още, и още много...

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 13:12 от Diorela

# 400
Цитат на: Аlink=topic=1701645.msg48777504#msg48777504 date=1730624413

Не знам дали ви направи впечатление, но барманките след като прочетоха две или три от задачите и първосигнално отговаряха Димитровград, което случайно или не беше финала на етапа 🧐

Днес пак тръгват за Шипка, което според тях уж е до Трявна , а една от задачите после “случайно” е да идат в Трявна.

Жалко за сгодените, днес тотал щета.
Стискаме палци за актьорите, че аман от “артисти”

# 401
Аз съм за полицаите!

# 402
Харесаха ми задачите днес, понеже бяха разнообразни, а и имаше доста неща, свързани с историята, бита и културата ни. Полицаите отново спечелиха и макар да не са много харесвани от някои играчи, са сред топ фаворитите. Барманките пак имаха проблеми и накрая завършиха в топ 3, което е за адмирации. Любо и Памела, които ми бяха сред фаворитите, пореден епизод не могат да отлепят от дъното и да видим, колко още ще се измъкват от отпадане. След като близначките отпаднаха, няма грам съмнение, че майката е най-дразнещия ме персонаж. Когато и да се махнат, все ще е късно.

# 403
EmBrother , честит рожденик, жив и здрав да е!

Много приятен епизод беше.
Ванката от колегите почти веднага се досеща за отговорите, но е все така несигурен.
Не ми хареса майката, че се разсърди, че ги върнаха на песента. Не и' прилича такова държание.

Не съм яла салата от коприва, напролет ще пробвам рецептата. Вкъщи обичаме коприва, правя супа, каша, с ориз, панирана.

# 404
Само да предупредя, за салата трябва много коприва, че като се претрие хубаво със солта, става съвсем малко. И не прекалявайте с яденето, че е тежка.
Също внимавайте да не сложите много сол при претриването, че да не стане солена салатата. Добре е и сиренето да не е от много солените.

Общи условия

Активация на акаунт