Бягство към победата - 2: Съкровището 📜💎- Тема №2

• 33 160
  • 734
  •   1
Отговори
  • Другата България
Състезателното риалити „Бягство към победата“ се завръща в ефира на bTV. Забавният и обичан формат ще бъде част от обновената програмна схема на медията през тази година, и по-точно през есента. По предварителна информация втори сезон стартира на 20.09., и ще се излъчва всеки уикенд от 20:00 до 22:00 часа.

Шоуто ще предизвика участници и зрители да се впуснат заедно в динамична надпревара, чрез която да научат повече за България, преминавайки през нейната територия, история и култура, справяйки се с различни предизвикателства.
В предаването няколко двойки играчи, обединени от различни роднински, приятелски или други връзки, предприемат пътуване и преминават през разнообразни вълнуващи изпитания, за да стигнат до голямата награда, наричана „Съкровището“.
Пътят на двойките се движи през различни локации в страната, които включват природни, исторически и културни забележителности. Всички указания и задачи, които получават участниците, са свързани с България – исторически личности и обекти, обичаи, реалност, бит и нрави.
Форматът е изпитание за бързина, издръжливост, ориентация, съобразителност, способност за работа в екип и обща култура. Дълги преходи без почивка, хубави и лоши метеорологични условия, както и тежестта на собствения багаж са само част от трудностите, с които трябва да се справят участниците.

Изпълнителен продуцент е Евгени Димитров – Маестрото с компанията „ЕМД Ентертеймънт“.

УЧАСТНИЦИТЕ

👥 Теодор и Пресиян – АКТЬОРИТЕ
🙌 Теодор и Пресиян са приятели по професия и в живота. Много комуникативни, вербални, забавни, често пъти и заядливи един с друг. Това, което ги свързва, е изкуството. Двамата непрестанно се разсмиват и изнервят взаимно.

👥 Божидара и Емил – „МУЗИКАНТИТЕ“
🙌 Божидара и Емил са приятели, свързани от музиката. Запознават се в студио на Емил, където Божидара идва да запише песен за своя роден град – Троян. Именно там се „надушват“, че са „леко откачени“, като имат редица рисковани и интересни истории заедно, някои от които: натравяне с алкохол в дискотека, състезания с рали и дрифтове, бягство от полицията и падане от скала в речно корито. Смятат искрено да се забавляват и вярват, че по този начин ще достигнат по-лесно към победата.

👥 Никол и Натали - "БАРБИТАТА"
🙌 Натали и Никол са млади, амбициозни и красиви „барбита“. Свързва ги нощният живот на София – работили са заедно, а впоследствие са станали и най-добри приятелки и съквартирантки. Определят се като „минус и плюс“, но винаги вървят в комплект – ако някой иска едната, задължително трябва да вземе и другата. Където и да отидат заедно, става огромен фурор. Убедени са, че ще си тръгнат от „Бягство към победата“ като победители.

👥 Вики и Тони – „БАРМАНКИТЕ“
🙌 Вики и Тони са много близки приятелки. Запознават се на работното си място, като първоначално Антоанета не харесва Виктория. Тя обаче успява да я предразположи и се превръща в най-близкия ѝ човек за максимално кратко време. И двете са силно изявени характери, което определят като „нож с две остриета“. Липсва им състезателната тръпка, затова искат да излязат от рутината си. Комуникацията им е динамична, като могат да се разберат както с един поглед, така и с няколко скандала.

👥 Росица и Надежда – МАЙКА И ДЪЩЕРЯ
🙌 Росица и Надежда са майка и дъщеря. „Срещат“ се за пръв път в родилното отделение на Велико Търново преди… доста години. Надежда е едната от две сестри – еднояйчни близначки, а Росица си признава, че често ги обърква. Ходят заедно по планини, за риба, спят по палатки, карат каяци, скачат от самолети… Много се разбират и имат добра комуникация, но често изпадат в конфронтации.

👥 Кирил и Ема - ГАДЖЕТАТА
🙌 Ема и Кирил са млада двойка. Запознават се абсолютно случайно на една спирка преди 7 години. Свързва ги увлечението им към нови приключения. Смятат да дадат всичко от себе си в „Бягство към победата“ – да се забавляват, да научат нещо ново, но най-вече да спечелят.

👥 Йордан и Петър – БРАТЯТА
🙌 Йордан и Петър са братя, като разликата помежду им е три години в полза на Йордан. Макар да са родени в различни градове, това, което ги свързва, е морето, до което са израснали. Детството им е преминало в множество премествания, което ги е превърнало и в най-добри приятели. Възпитани са винаги да са в помощ на хората. Твърдят, че се познават отлично, но се надяват чрез „Бягство към победата“ да разберат нещо за другия, за което до този момент не са подозирали.

👥 Габи и Иван – КОЛЕГИТЕ
🙌 Габи и Иван са колеги, които работят във фабрика за металообработване в град Мъглиж – той е складов работник, а тя му е шеф. Всеки от двамата е семеен. Комуникативни, цветни и различни. Двамата се познават от 5 години, а инициатор за участието им в „Бягство към победата“ е Габи, която признава, че е избрала Ванката заради интелигентността му.

👥 Иван и Николай – „ФАРМАЦЕВТИТЕ“
🙌 Николай и Иван са търговски представители на две различни конкурентни фирми на пазара. Запознават се като колеги преди 7 години, но си пасват като характери и си стават приятели. Свързва ги общото им увлечение по екстремните спортове. Искат да изживеят емоцията, наречена „Бягство към победата“, и вярват, че имат огромен шанс да финишират последни, защото се допълват взаимно с познания и умения в различни сфери. Двамата са на мнение, че таят в себе си огромна спортна злоба, а стратегията им е да „мачкат“ конкурентите си постепенно и методично.

👥 Мира и Тина – БЛИЗНАЧКИТЕ
🙌 Мира и Тина са близначки от град Пловдив и работят като барманки. Имат разлика от 5 минути. Почти през цялото врем говорят една през друга – бързо и едновременно. Записват се в „Бягство към победата“, за да разберат дали и там ще се карат толкова, колкото и в живота. Не се докосват, не се прегръщат, не се и поздравяват – затова и някои хора не могат да повярват, че са близначки.

👥 Памела и Любо – СГОДЕНИТЕ
🙌 Памела и Любослав са годеници, които живеят от четири години заедно в София. Смятат, че ключът към победата е в разбирателството, и се определят като „страхотен тандем“ в това отношение. Убедени са, че са създадени един за друг, и са готови за следващата крачка. Обичат пътешествията и ако спечелят „Бягство към победата“, биха похарчили наградата за околосветско пътешествие. Надъхани са за победа и са силно мотивирани.

👥 Иван и Радостин – РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ПОЛИЦАИ
🙌 Радостин и Иван са разследващи полицаи. Общото между тях е, че и двамата са дисциплинирани и зачитат честността и правилата. Залагат на добрата си физическа форма и силната спойка помежду си. Двамата се запознават преди над 20 години в Националната Априловска гимназия. Били са съученици, състуденти, а сега са колеги. Нормалното им общуване е карането.

👥 Радослав и Илиана – ЖЕНЕНИТЕ
🙌 Илиана и Радослав са семейство програмисти. Запознават се преди 13 години по време на следването си в Техническия университет в София. Имат две деца. Всекидневно преоткриват всякакви предизвикателства, а главната им цел в „Бягство към победата“ е да се забавляват. Интересно им е как ще се справят без компютър, пари и телефон.

👥 Деси и Сашо - БРАТ И СЕСТРА
🙌 Деси и Сашо са брат и сестра от град Попово, като всеки от тях е семеен. Познават се изключително добре, а това им позволява да „покриват“ слабите си страни. Намират участието си в „Бягство към победата“ като идеална възможност да отделят време за себе си като брат и сестра, защото живеят в различни градове и все по-рядко им остава време да се виждат.

Водещите:

# 1
  • София
Благодаря за новата тема! Вчера не можах да гледам, но прочетох за развоя на събитията. Не бях фен на отпадналата двойка, но не е много честно към играта им, да отпаднат точно те...

# 2
  • София
Благодаря за новата тема. Simple Smile

Гласувах за актьорите, барманките и сгодените
От останалите двойки имам симпатии ама вече не толкова големи и към Колегите. И това са.
Всичко останало е под чертата.

# 3
  • Другата България
И аз вече съм фен на сгодените.
Гласувах за тях, актьорите /които са ми фаворити от ден едно/, и колегите.
Все още ги харесвам.

Барманките са ми на 4-то място.

# 4
  • София
Е,Мери ми казвай,че пускаш нова тема Simple Smile
Аз писах,писах с измръзнали пръстчета в старата...
Моите фаворити са актьорите!
Добавям фармацевти и полицаи.
На дъното са ми барманките-заядливи и неусмихващи са ми.

# 5
  • Другата България
Е,Мери ми казвай,че пускаш нова тема Simple Smile
Аз писах,писах с измръзнали пръстчета в старата...
Моите фаворити са актьорите!
Добавям фармацевти и полицаи.
На дъното са ми барманките-заядливи и неусмихващи са ми.
Ама то си стои поста ти в старата, аз го прочетох, дори го лайкнах....мисля.
Ако не съм, ще го направя. Blush
И си е по темата, кое те притеснява?

Иначе снощи трябваше новата тема, ама не исках да прекъсвам дискусията /колкото и малка да е тя/ насред епизода.

# 6
Благодаря за темата, Мери!
Колкото и да не харесвам Илиана, не заслужаваха да отпаднат.
Много се изненадах снощи.

И моите фаворити са актьорите, след двата епизода тази седмица барманките се нареждат след тях. На дъното са близначките и музикантите, останалите са ми безразлични.
Майката е голямо куку 😁

# 7
Благодаря за темата.
Ако някой има информация, моля да отговори на въпроса ми за 40-те лева дневни от старата тема.
https://bg-mam.ma/p/1685906/48712595

ПС Сега се зачетох, Ванката от колегите бил складов работник. направо се изненадах. С тази интелигентност, очаквах да работи нещо друго, в което да я прилага.
Близначките не се били прегръщали. Е, вече започнаха да се прегръщат и това си е малка тяхна победа.
Определено мисля, че Илиана от женените, не се държи така в живота, а се вижда, че мъжа й си я обича.

# 8
Аз симпатизирах най-много на Женените и ме е яд, че отпаднаха. Имам обаче логично обяснение - предишният път бяха последни в Пазарджик, родният град на Радо както разбрахме. Този път отново бяха в този район и Илияна сякаш се отпускаше, доверявайки се на него.
Доста лоши правила в този епизод. Сега симпатизирам на Музикантите.

# 9
Въобще не съжалявам за Женените, заради жената, разбира се. Мъжът си беше точен. Тя беше толкова пренапрегната, крещяща, истерясваща нервачка, че беше неприятно за гледане.
Имам чувството, че въобще не се забавляваха, а само едно лудо гонене на първото място. Дори и водещата им го каза - само вие не се усмихвате като ви кажа, че не сте на 1-во място.

Моите фаворити ги бях писала в предната тема - Барманките и трите мъжки двойки. Другите са ми безразлични, дори и Близначките не ме дразнят толкова последните епизоди.

# 10
Аз ще изкажа огромно възмущение от действията на продукцията във вчерашния епизод. Не знам защо, когато форматът си вървеше толкова гладко и с ясни правила, нашите телевизии решават, че така не може и пръкват някакви безобразия, с които да съсипят нещата. И преди това имаше странни и на моменти нечестни избори (двете неравностойни физически игри, където майката и дъщерята оставаха последни, както и едната събота, където решиха без причина да дадат реално почивка и имунитет на първите двойки от предния ден). Вчера, обаче, се надминаха. Не може двойките да играят, да се борят, да отделят време и усилия за да стигнат определено място и по средата на елиминационен ден, ти да вкараш мега малоумен twist, с който да занулиш разликите. И не защото някои са наваксали, а лидерите изостанали, а просто така за сеира и против всякакви правила. На практика всички предни задачи бяха без грам смисъл и всичко се реши от две такива. Ако и това не е достатъчно, дори на втората задача с водните колела, пак имаше много тъпо действие на екипа. Вместо да има 10 водни колела и който дойде да си потегля, бяха сложили само 5. Така, първите двойки дори да бяха висяли 5 часа на логическата задача, нямаше да отпаднат, защото другите нямаше да тръгнат. И вместо да се даде шанс на последните да понаваксат, което щеше да стане, беше ясно, че някоя от последните три двойки си заминава.

И тук дори не го казвам, защото са отпаднали моите лични фаворити. Щях да съм на същото мнение, ако бяха отпаднали актьорите, полицаите или сгодената двойка. Самите Радо и Илиана бяха последни миналия петък, защото имаха лош ден и ако беше събота, щях да съм ок с елиминацията им, защото това е част от играта. Част от играта е и да имаш малшанс, както бяха колегите със спуканата гума. Това което не е редно да е, е продукцията да прави такива безумни и нечестни своеволия, понеже така се губи състезателния характер. Да не говорим, че отпадна една от най-силните двойки и вместо тях остават поне 4 двойки, които нямат никакъв шанс да спечелят и това е ясно на всички.

Понеже говорихме колко болно надъхана е Илиана, което е факт, даже доста добре прие нещата. Аз, ако бях прецакан така от продукцията, бих вдигнал скандал, без да ми пука, дали ще ме канят някъде повече.

Доволен съм, че решиха да дадат парчетата от картата на актьорите. Те са ми фаворит, заедно с Любо и Памела. Полицаите са другата двойка с шанс да спечелят, а барманките са ми все по-симпатични с всеки епизод.

# 11
  • Другата България
В предходната тема, дори снощи мисля беше, писа потребител/ка, която потвърди, че и в оригиналния формат правилата са точно такива. Няма побългаряване, няма манипулации от страна на екипа, същото се  е случвало и в чужди издания. Дори даде пример на 12 часово закъснение на самолет на една от двойките.

# 12
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Аз също съм фен на оригинала и поне сезоните, които съм гледала беше точно такъв регламента. Пълна въртележка, най-често ги изравняваха по летищата. Също имаше много добре представили се отбори, които си тръгваха. Точки, броене на победи, призови места и т.н. не съм гледала да им зачитат, за да не отпадат в това шоу. И много ми харесва, че е така. При другите предавания негодуваме, че се намесва продукцията и всичко е опорочено, сега защо продукцията не се намеси, ами ни така, ни иначе.
Аз съм доволна "моите" отбори продължават.
Надявам се горещо да има и трети сезон. За мен това е най-положителното и читаво предаване тази есен. Това шоу и Бригадата, другото е .....

# 13
Това трябва да се добави в първия пост - няма побългаряване. В това състезание са важни физически, умствени, психически умения и не на последно място -  голяма доза късмет 🙂

# 14
Потвърждавам.. в оригиналът, отборите се изравняваха почти на всяко летище, когато трябваше да летят до друга страна. Понякога бяха изцяло зависими от персонала, защото им предлагаха различни маршрути при недостиг на места в даден полет..

Това което ми липсва е, че там като че ли имаше повече short cut-и (или short-pass-ове Simple Smile ), нещо като историята с парапланера при нас за първите 3 двойки, както и че на някои етапи имаха избор между 2 различни задачи за решаване..

Общи условия

Активация на акаунт