Чуждоезикови обучения за заети лица по програма на БТ (2024-2027)

• 23 239
  • 520
  •   1
Отговори
# 255
Явно има много доставчици и малко желаещи. Аз поне не си обяснявам по друг начин това разкарване с формирането на групи.

# 256
  • София
Много неприятно се е получило при Christincheto, но все пак моят съвет е да не се отказваш.
Аз лично съм доволна от Фарос и ако наистина скоро има група и имаш възможност се включи.
Аз два пъти писах за прехвърляне на ваучер, добре че е станало достатъчно бързо при мен. А и реално вторият път посочих Фарос, при първият пак беше кабината, но бях объркала номера на старият ваучер, за което вече съм благодарна.
Някой от посещаващите Фарос помни ли колко отсъствия имахме право, най-вече колко дни бихме могли да пропуснем заради почивки или лични ангажименти? И те на ниво ли са или общо за цялото обучение?

# 257
И аз също съм доволна от Фарос (англ.). Преподавателката е много готина Simple Smile
Започнах средата на декември, а бях кандидаствала за ваучер още април месец. Смених 2 пъти, защото ми отказваха или разкарваха и накрая попаднах на Фарос.
Айла, въобще не помня колко отсъствия могат да се направят. Нещо ми се върти в главата числото 15, ама дали общо 15, нямам идея. Защо не питаш преподавателя?

# 258
Някой с испански език във Фарос? Чакам от доста време да започне във Александър и още нищо...

# 259
Аз имам ваучер за Фарос от ноември за А1 по немски, понеже заради голямо забавяне от агенцията за преиздаване на ваучер, защото и Кабината са мошеници и чаках 4 месеца за да кажат, че няма да има групи, изтървах групата но немски от 28.11.24 Писах им да ми разгледат по-бързо молбата, помолих ги, обясних каква е причината, отговориха ми, че не ги интересува с 1 дума. С един ден по-рано да ме бяха одобрили, щях да хвана ноемврийската група. От Фарос ме успокоиха ме, че на 03.12.24 ще има втора група по немски А1, ама я отмениха, естествено! Та от Фарос ме увериха, че ако има група ще ми се обадят, не знам да вярвам ли, вече 3 месеца нищо...Сагата ми с обучението с ваучер ще стане 1г през месец май, вече се отказвам и нямам очаквания, ако стане, стане. Всичко е подигравка. Благодаря, че ме изчетохте 😁
Аз се отказах,това е подигравка.Искат само да претупат всичко и да вземат едни пари.Бях към кабината,но то голяма сага,голяма драма.Платих си А1 немски и действам.Голяма загуба на време. На мен лично не ми трябва просто сертификат, а наистина да науча езика.

# 260
  • 🌊
На нас ни казаха 15 отсъствия за трите нива общо.

# 261
Аз също не съм за сертификата. При нас не се претупва. Припомням си много неща, а и някои стари ми стават по-лесни за употреба. Практиката си е практика. При нас се говори само на езика. Трудно е, но си струва. За мен, поне досега, курсът е много полезен.

# 262
  • Melmak
Колко учащи са нужни за да се създаде група?

# 263
  • столицата
Зависи от фирмата. Обикновено 10-тина.
Аз също сменях доставчик и сега съм във Фарос немски А1. Доволна съм. Учебникът е малко не ОК, но преподавателката е млада и готина. Курсистите са много мотивирани и понякога се усещам, че поизоставам. Темпото е бързичко, че 3 нива трябва да вземем.
Не се отказвайте. Немският е желан и предполагам, че ще се сформира група скоро във Фарос.
И аз търся испански или италиански за начинаещи за моя приятелка, но Фарос не предлагат. Другите доставчици не могат да съберат група. Ама така е като предлагат кофти условия - или доплащане, или 3 пъти седмично, или и двете.

# 264
Колко плащаха  на ниво от АЗ на доставчиците?
200 или 300лв беше?
Струва ми се, че поне 11-12 човека трябват за група, ако е първото.

# 265
В нашата група сме почти 20 човека. Може би има и по-малки групи, не знам Simple Smile

# 266
  • София
Трите нива мисля, ако не ходиш достатъчно дължиш 900 лв.
Така че най-вероятно по 300 лв на ниво е заплащането от АЗ.

# 267
  • Melmak
Аз не съм кандидатствала още за ваучер, не смогвам нещо с времето. Искам да го направя, но ако ще вися да чакам месеци да се сформира група.. искам италиански. Ако чуете, че някъде ще стартира онлайн, дайте знак.

# 268
  • София
Аз не съм кандидатствала още за ваучер, не смогвам нещо с времето. Искам да го направя, но ако ще вися да чакам месеци да се сформира група.. искам италиански. Ако чуете, че някъде ще стартира онлайн, дайте знак.
Не знам какво да те посъветвам, но и самото одобряване на ваучер отнема време и може да изпуснеш събрана група.
Аз бих проучила къде се очаква евентуално група или има в момента и биха могли да направят нова и да подам заявка за ваучер да ме одобрят към тях. После директно ползвмам ваучара като има вече група, важи дълго време или ако реша на друго място, според мен смяна на издаден вече ваучер става по-бързо отколкото първоначалното издаване.

# 269
  • Melmak
Благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт