Чуждоезикови обучения за заети лица по програма на БТ (2024-2027)

• 20 998
  • 500
  •   1
Отговори
# 315
Ужас, дано не ме включат чак вие като приключите А1 лятото.

# 316
Със сестра ми чакаме Фарос за B1 немски от февруари. Бяха ми казали още февруари, че се очаква да стартира група в края на март, но така и не получихме имейл.

# 317
  • София
Може би е можело да ви добавят към нашата група да караме заедно В1. Със сигурност част от участниците, така и не се включиха или участваха броени пъти и вече не се включват.
Ние приключихме с А2 и сега караме В1 към Фарос, мисля че сме имали три-четири урока някъде досега.

# 318
От нашата група също има отказали се. Явно им идва в повече като ангажимент. Все пак това са три нива, повече от половин година, не е малко като време.

# 319
А как се отказват? Нали трябваше да с еплати целият курс, ако се откажеш.

# 320
  • столицата
Да, това и на мен ми стана интересно.
Фарос се очертават май като най-сериозния доставчик и е възможно да чувстват недостиг на преподаватели. Аз, засега, съм доста доволна от тях. Групата ни присъства редовно почти на 100% и няма отказали се.

# 321
Аз с такова нетърпение чакам, дано нищо не се обърква повече и наистина да почнем на 7ми 🙏. Юли месец съм на екскурзия във Виена, по план трябва точно тогава да завършим А1 и да не гледам там като теле в железница, хихи 😁

# 322
И аз юли съм във Виена, поне знам малко 😜

# 323
Здравейте, някой има ли кординати на Европа - телефон или имейл. Имам издаден ваучер, но не се очаквало скоро група и от БТ ме насочиха да го анулирам и да заявя нов. Моля за информация как протича анг. ез при вашите доставчици и в какъв часови диапазон са.

# 324
  • София-Младост
Момичета, никога не съм ползвала Зуум..сега като се регистрирах ми излиза, че безплатната версия е до 40 минути. Да не вземе да ме изхвърли по време на срещата? Нещо не мога да се ориентирам.
Важното е този, които организира събитието през зуум да си е платил някакъв абонамент, за да проведе занятие по-дълго от 40 мин. Вас това не ви касае.

# 325
Някоя обучава ли се в Кабината? Може ли отзиви; ползотворно ли е, позитиви-негативи

# 326
  • София-Младост
Някоя обучава ли се в Кабината? Може ли отзиви; ползотворно ли е, позитиви-негативи
Аз в момента в Кабината езикови курсове, май януари стартирахме с ниво А2. Натоварено е, занятията са вторник и четвъртък 7-21,10, като за април са ни сложили 7-22 часа. Трябвало да се вземат определен брой часове, нямало да е за дълго, ми отговориха. Отделно в неделя 11,40-13,10 и в понеделник 12,45-14,15 имаме часове по Practice & Speaking.
Като цяло съм доволна, до 21 ми беше приятно, но този 1 час отгоре ми идва малко в повече. Учителката е супер спокойна. Леко се препуска по материала, но се правят и упражнения. Харесва ми, че тя казва кой да говори, което налага да седиш и да внимаваш през цялото време. Общо взето целта е да се научиш и отпуснеш да говориш.
Часът е със запис и след това се качва в сайта им. Не ми допада много приложението, което ползват, единствено защото докато тя говори и ако друг говори и е с включен микрофон, понякога се получава накъсване и микрофония. Но като цяло свикнаха хората да затварят бързо. Часовете по "говорене" са много забавни, особено с учител Коце. Не спира да обяснява, да помага. Натоварено е, аз лично не намирам време да седна да уча допълнително, което е грешка, но ... имам нужда и от почивка. Има и бонус уроци и материал, в които можеш да влизаш (дори и такива по другите езици). Има опция да присъстваш само и да слушаш, защото по изискване на програмата трябва да имаш посещаемост, ако не бъркам 75% от занятията през седмицата. Аз за съжаление изпускам най-интересния клас понеделник с учител Коце, но в работно време дори да слушам нямам възможност.

# 327
Чака сега, значи вие реално имате 4 пъти седмично. Понеделник, вторник, четвъртък и неделя. Уааауууу, това си е много натоварено.
При нас също не можеш да се разсейваш - преподавателят редува кой да отговори за нещо, кой да прочете и т.н. При нас няма прекъсвания. Даже и на камери стоим 😃
Имаме само 2 пъти седмично.

# 328
Аз съм претръпнала от хоум офиса и вика ме - не вика ме, ако съм станала, или в момента говоря с някой друг, да ме прескача. Иначе съм активна и се случва да се обаждам, без специална покана. Материалът не ми е труден, от 5 минути обяснение разбирам, понеже за мен е преговор. Но тези 5 минути обяснение са много ценни, защото без учител на живо бих изгубила много време и бих допуснала грешки.

# 329
И аз се чудя към коя школа да се ориентирам ? Вие коя ще препоръчате ?

Общи условия

Активация на акаунт