Чуждоезикови обучения за заети лица по програма на БТ (2024-2027)

• 20 921
  • 500
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, аз съм на път да изкарам B1 немски, започнахме го, юли месец го завършвам. Някой запознат ли е дали после мога да подам искане за В2, С1 и С2? Би ми дошло в повече, но ме интересува има ли такава хипотетична възможност?
Не, не може ваучер за още три нива. Аз сега съм също на немски език, но преди 10 години по тази програма учих английски език и преди да ми позволят сега да уча изрично ми искаха сертификати от предишния път, защото нямам право да използвам за същия език.

# 361
Не може за същия език, за същите нива. Гледах, четох, никъде не намирам забрана за следващи нива, нито за втори ваучер. Примерно, още един ваучер по друг език, при завършен предишен цикъл (успешно).

# 362
  • столицата
По програмата нали са 3 нива, как правите само Б1?
И аз това се чудя. Дори и не може да има прекъсване между нивата.

# 363
Ами сигурно приключва с последното 3-то ниво по полученият ваучер Smurfie_. Все пак е написано, че курса е стартиран през м. юли.

# 364
Извинявам се, мислех, че се разбира от само себе си, щом всички учим с ваучер.
Явно ще търся В2 платено. Може би за високите нива има по-голям шанс да се намери доставчик за английски, но от темата за английски разбирам, че и те трудно намират от и след В2.
Ако някой като мен се вълнува, да кажа, че във Фарос изобщо не правят групи от В2 за немски, дори платени. Може само индивидуално обучение, при стандартна цена 29 евро на час (учебен, 40 мин.). Евентуално някой ако ползва ваучер А2-В2, но тъй като получих уклончив отговор, когато ги попитах миналия май за А2-В2, минах на варианта А1-В1.

# 365
  • София
Аз съм ниво А2- В2 немски във Фарос. В момента сме на второто - В1 ниво.

# 366
На мен ми предложиха да ми направят оферта за индивидулно обучение (платено В2), тъй като група не се очаква. На английски акцентирали при тях и по-малко за други езици. Информацията е от днес.

# 367
Проблемът с високите нива не е само в сформирането на група, но и намирането на учители. Аз водя С1 английски. Заплащането е 15лв на учебен час, но допълнително ми отнема още два астрономически часа да се подготвя за урока и отделно около час да проверя домашните.  Може да сметнете за какви смешни пари става въпрос.  Ще изкарам групата и приключвам, защото толкова вземам за частни уроци ниво А1, където няма нужда от същата подготовка и проверявам домашно на един ученик, а не на 15.
По немски език цените са много по-високи.

# 368
Аз съм В1-С1 към Фарос. Учителката се отказа след В1 и повече от 1 месец ни пускаха заместници, една седмица не учихме, а сега имаме преподавател, който се надява да довърши В2, но категорично не може лятото за С1. Изоставаме с материала, графика е неясен и изобщо дали ще завършим трите нива.
Явно заплащането е много ниско заради ваучерите и разбирам преподавателите, но не е редно така да ни мотаят - все пак всички сме работещи със семейства и сме планирали да отделяме време за обучение спрямо първоначалния график.

# 369
Заплащането е ниско не заради ваучерите, а защото школата прибира по-голяма част от парите. При петнадесет курсисти заплащането от АЗ идва на 45 лв на учебен час, от които преподавателят получва 15.

# 370
  • София
То и 45 лв е малко според мен за толкова хора, а за 15 лв не ми се коментира.
При такова заплащане не знам дали аз бих отделяла време за подготовка или проверка на домашни признавам си, ако бях на твое място. Поздравления за което, но може би ако фирмата схване, че няма как да има учители при тези условия, може да коригира заплащането.

# 371
  • столицата
Ниското заплащане е предпоставка за текучеството. Само по-младички преподаватели биха се захванали, заради опита, който ще натрупат. Ние сме със студентка на курса и съм доволна. Много се старае и домашни проверява.

# 372
Направих теста по английски към Фарос, за да си определя нивото. Казаха ми, че съм изкарала 88 точки. Като между 60 и 90 точки било ниво В1,  но тъй като съм била по-близо до 90 точки ми препоръчаха да запиша В2 направо, а аз си мислех, че съм за А2…, тъй като съм позабравила граматиката,  та сега съм в дилема за кое ниво да подам. На мен целта ми е да се отпусна  да говоря английски, в чужбина се оправям, но за работа ще ми е трудно, а жената на телефона ми обясни, че от В1 се говори само на английски. Та тези, които вече го карате какво бихте ме посъветвали.
Отделно във Фарос сега от 25 май ще стартира група с А2, а В1 и В2 ще има от септември. Но ако пък за А2 ще си губя времето…, ох не знам.

Търсих и номер на училища Европа, но този който им е в сайта, от няколко дни дава постоянно, че е изключен.

# 373
  • София
Вие най-добре може да си прецените, но предвид че са три нива, аз бих записала на ваше място В1, В2 и С1.
След като основната ви цел е да се отпуснете и да говорите. С начално В2 може би би имало обратен ефект, ако съдя по мен, защото ще се притеснявам. Аз също на тестове изкарвам високи нива, но не мога изобщо да говоря.

# 374
Ако имаш натоварена работа, запиши по-ниското ниво за първоначален преговор. За работа в България едва ли ще ти потрябва непременно С2, казвам ти го като човек с английска гимназия. С1 е достатъчно стръмен баир.

Общи условия

Активация на акаунт