Чуждоезикови обучения за заети лица по програма на БТ (2024-2027)

• 20 797
  • 498
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, изключително много съм притеснена. От понеделник в "Кабината- езикови курсове" има нова платформа за провеждане на онлайн обученията. Не ми се отчита присъствие както преди на часовете, въпреки че присъствам. Не мога да разбера какво се случва. Някой, който е на обучение там ще сподели ли какво става и дали проблема е само при мен?

# 481
  • София-Младост
Пишете на Кабината, винаги отговарят. Аз имах също няколко часа, които не ме беше отчело, но не съм имала проблем, най-малкото всеки час има запис и се вижда кой е присъствал.
При кой преподавател се паднахте?

# 482
Постоянно ми ги сменят. Започнахме със Снежана и Димитър, сега пък е Анелия. На курс по немски А2-В2 ниво съм от началото на април. Трябваше да приключим отдавна, но часовете се променят много често и сега ми излиза, че ще съм до края декември.

# 483
  • столицата
За немския аз останах доволна от Фарос. Дори ги препоръчах на приятелка, която, обаче,  ще учи английски от по-високо ниво. Дано не съм я подвела.

# 484
Здравейте!
Бих искал за да изразя огромното си разочарование от школата по английски език "Александър" - гр. София.
Дълго време ме караха да чакам, за да се появи подходяща група, изключително рядко вдигаха телефона и десетки пъти обещаваха да ме включат в група...и така мина почти една година и нищо не се случи.
След разговор със служители от бюро по труда, установих, че не са единствените, НО все пак ще се радвам да оставя следа от огромното си разочарование и така да помогна на някой да спести куп нерви и ценно време.
Желая ви хубав ден!

# 485
А какъв е проблемът в сформирането на тези групи?
Май са се навъдили много фирми на клона, предлагащи обучения, и не могат да съберат желаещи.
Аз пак обмислям дали да не се запиша с френски, но щом с англ.и немски не могат да съберат групи, какво остава за по-непопулярен език.

# 486
  • столицата
Колегата отдавна търси за френски от А1 и накрая се отказа. Все обещават и нищо не се случва. Не можели да съберат група. Вариант са Кабините, но при тях е 3 пъти седмично, което идва много натоварващо за хора с малки деца напр.

# 487
Два пъти седмично по пет учебни часа е още по-натоварващо. И задължително трябва и самостоятелна подготовка. Много е интензивно. Но се надявам да има добър резултат Simple Smile

# 488
А какъв е проблемът в сформирането на тези групи?
Май са се навъдили много фирми на клона, предлагащи обучения, и не могат да съберат желаещи.
Аз пак обмислям дали да не се запиша с френски, но щом с англ.и немски не могат да съберат групи, какво остава за по-непопулярен език.

Нямам представа какъв е проблемът. Може би се натрупват повече ваучера от колкото имат възможност да поемат. Може би нямат персонал, за да изпълнят задълженията. Мога само да гадая, но за едно съм сигурен - имат възможност да предупредят хората и да не ги мотая и лъжат. В случая “Александър” изпълни и двете (мотаене и лъжи). Системата е също порочна. Ако имаше възможност за обратна връзка и оценяване на услугата, надали щяха да позволят такова отношение, нито щеше да бъде необходимо да предупреждаваме тук хората.

# 489
Можете да смените доставчика с друг, има такава лесна процедура.

# 490
Като ви чета, направо съм извадила късмет, че за 3 месеца имаше група, учителят беше постоянен човек, часовете - 2 пъти в седмицата по 3 астрономически часа. Не съм плащала, ваучерът покри курса, а учителят беше съвестен и работеше.

# 491
Можете да смените доставчика с друг, има такава лесна процедура.

Здравейте!
Това и направих, но защо трябваше близо година да ме мотаят и да се наложи да проведа десетки разговора, за да се стигне до тук? Въпросът е риторичен.

# 492
Още преди година писах тук за Александър.

# 493
Аз съм в Александър. Заявих ваучер през май месец, казаха ми още тогава, че курс ще започне най-рано септември, така и стана. Всичко е точно засега.
300 учебни часа, по десет на седмица, общо 30+ 1-2 седмици, заради официалните празници.

# 494
Здравейте.
Има ли някой информация за  eLingo?
Не са вписани в като доставчик или обучителен център към агенцията по заетостта.
Няма такъв обучителен център в регистъра на НАПОО.
Няма ЦПО лиценз.
 Няма ЦЕН лиценз.

И искат да платиш по Спиди като наложен платеж.
Според мен са измамници

Общи условия

Активация на акаунт