Чуждоезикови обучения за заети лица по програма на БТ (2024-2027)

• 20 826
  • 499
  •   2
Отговори
# 420
  • София-Младост
В някакъв следващ етап имам ли право да се запиша на курс за друг език по тази програма, ако сега съм ползвала ваучер за английски език?

# 421
  • столицата
не

# 422
Тези правила и условия качени ли са в интернет?

# 423
Подадох заявление за чуждоезиково обучение и получих имейл че

при извършена служебна
проверка за допустимост на заявлението Ви, установихме, че сте самонаето лице. В
тази връзка е необходимо в пет дневен срок да представите попълнена –
Приложение I Декларация de minimis, достъпна на официалната страница на
Агенция по заетостта, доказваща, че сте самонаето лице за заявеното обучение с
ваучери по проект „Квалификация, умения и кариерно развитие на заети лица“ -
Компонент 1 , финансиран от Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021 – 2027.

Някой знае ли къде е тази декларация че не мога да я намеря.

# 424
В някакъв следващ етап имам ли право да се запиша на курс за друг език по тази програма, ако сега съм ползвала ваучер за английски език?
Може би след този период 2024-2027. Аз от форума разбрах, че отново ще има тази програма и подадох за ваучер. Одобриха ме и ми се обадиха да им изпратя сертификати от предишното обучение за справка, че изучавам друг език. Първият път беше "Аз мога повече" -  август 2011г. се кандидатстваше.

# 425
  • София-Младост
Скрит текст:
Подадох заявление за чуждоезиково обучение и получих имейл че

при извършена служебна
проверка за допустимост на заявлението Ви, установихме, че сте самонаето лице. В
тази връзка е необходимо в пет дневен срок да представите попълнена –
Приложение I Декларация de minimis, достъпна на официалната страница на
Агенция по заетостта, доказваща, че сте самонаето лице за заявеното обучение с
ваучери по проект „Квалификация, умения и кариерно развитие на заети лица“ -
Компонент 1 , финансиран от Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021 – 2027.

Някой знае ли къде е тази декларация че не мога да я намеря.
https://www.az.government.bg/web/files/PageFile/511/26470/deklar … ja-de-minimis.rar

# 426
Здравейте! Аз се записах началото на годината към Александър Бизнес Център АВС за трите нива по АЕ- А2, В1, В2. Средата на юли , миналата седмица се свързаха с мен и казаха, че са сформирали група за съботно неделни уроци онлайн. Тази седмица по имейл поличих графика на занятията, учебниците , както и паролите за вход в Тиймс. Доста подробен имейл, с цялата необходима информация за курса. Стискайте палци да издържа от август до март с кака ученичка и един тодлър на 4 !

# 427
А, какви са им графиците? Събота-неделя от колко до колко?

# 428
  • София
Здравейте, ще кандидатствам за ваучер за английски език от А1 -насочила съм се към фарос. Мисля за съоботно-неделно обучение. Много би ми било удобно дистанционно,но се чудя дали ще е ефективно. Мола да споделите Вашият опит. И ако взема ваучер за дистанционно и реша второ ниво да е присъствено-възможно ли е да се смени формата на обучение?

# 429
  • София-Младост
Мисля, че не може да се променя формата на обучение...но не пречи да попитате директно във Фарос.

Ние приключваме с АЕ, имаме още 3-4 пъти и после тест. Аз лично съм доволна от Кабината езикови курсове. Но и там има значение при кой преподавател ще се паднете.

# 430
Да, определено е важно. 2-3 пъти сме имали заместник, разликата е голяма. И ние извадихме късмет с учителката.

# 431
Точно това съм питала, защото и аз исках евентуално смесено. Но навсякъде казваха, че както започнеш, така трябва да довършиш, защото иначе се получава разместване на групи, преподаватели и т.н.
За мен си е съвсем редно и логично така да бъде.

# 432
  • София
А според Вас с дистанционно ще успея ли да науча нещо-в смисъл разговорно език/произношение или присъственото е по-добре? Хич не ми се губи време в пътуване и ставане раво,мисля и да е през почивните дни.

# 433
  • София-Младост
А според Вас с дистанционно ще успея ли да науча нещо-в смисъл разговорно език/произношение или присъственото е по-добре? Хич не ми се губи време в пътуване и ставане равно,мисля и да е през почивните дни.
Категорично да, ако не се притеснявате да взимате участие, макар и да бъркате понякога. Ако допълнително си учите думи, граматика и т.н. И пак повтарям, много си зависи от учителя, а него няма как да го изберете. Късмет!

# 434
  • София
В момента карам дистанционно обучение в Кабината езикови курсове и мога да кажа, че без полагане на усилие, самостоятелно учене на думи, граматика и т.н няма как да стане. Аз лично бях много довлна, но ни смениха учителката наскоро и сега бих казала, че групата ни е много зле. Това което виждам е, че масово другите очакват само с присъствие да научат езика,  но няма как да стане. Не участват в уроците, но се сърдят че други участват.
Имаме 3 пъти седмично по 2 часа, което си е доста, и няма как да отделя това време да ходя на присъствени уроци.
Сега малко съжалявам, че не записах Фарос, мисля че там не е толкова интензивно.

Общи условия

Активация на акаунт