Чуждоезикови обучения за заети лица по програма на БТ (2024-2027)

• 20 826
  • 499
  •   2
Отговори
# 405
  • столицата
Странно. Когато в началото се интересувах за испанси и италиански за мои приятели, в Александър Бизнес Център нямаха достатъчно хора за групите за начинаещи. Сега пък имали много групи. Нещо ме съмняват. Ще взема пак да им звънна, че ваучерите си стоят неизползвани.

# 406
Странно. Когато в началото се интересувах за испанси и италиански за мои приятели, в Александър Бизнес Център нямаха достатъчно хора за групите за начинаещи. Сега пък имали много групи. Нещо ме съмняват. Ще взема пак да им звънна, че ваучерите си стоят неизползвани.

И на мен ми е съмнително, но като имат да се усвоят пари, обещания много.

Споделете след като говорите с тях.

# 407
Здравейте,

И аз реших да се възползвам от програмата и да запиша италиански език. Има ли друг, който се е насочил и да сподели мнения за школа?
Говорих с Интелектика и Александър Бизнес Център. При първите се доплаща за всяко ниво, както и учебниците, имат фиксирана дата и точно определени дни и часове.
Вторите споделиха, че имат много групи и се включвам там където е удобно за мен.
Ако имам промяна в работното време, прехвърляли към друга група. Има запис на часовете.

Здравейте! В Интелекта казаха ли дали има тест за входно ниво и колко дни в седмицата са уроците и цената на учебниците, както и присъствено или онлайн са заниманията?

# 408
  • София
Във Фарос само да кажа и учебниците са безплатни, само си плащаме доставката им до адрес, тъй като сме онлайн.

# 409
Т.е., не си плащаме нищо, понеже и аз съм там. Хубаво е да се каже, защото явно се събират пари неоснователно, в разни школи.

# 410
За кой език става въпрос във Фарос?

# 411
  • София
Аз съм немски А2-В2 ниво.

# 412
Сега има и някаква програма за обучение на хора между 35 и 49 годишна възраст (по спомен). Какво й е по-различното на тази програма? Дали може с нея индивидуални уроци  или пак е само групово ?

# 413
Моя приятелка се обажда. Плащаш за приложение и за бройка езици. Тя се отказа. Няма учител, няма урок, когато решиш, влизаш и учиш. Каза, че й се сторило несериозна работа.

# 414
Здравейте,

И аз реших да се възползвам от програмата и да запиша италиански език. Има ли друг, който се е насочил и да сподели мнения за школа?
Говорих с Интелектика и Александър Бизнес Център. При първите се доплаща за всяко ниво, както и учебниците, имат фиксирана дата и точно определени дни и часове.
Вторите споделиха, че имат много групи и се включвам там където е удобно за мен.
Ако имам промяна в работното време, прехвърляли към друга група. Има запис на часовете.

Здравейте! В Интелекта казаха ли дали има тест за входно ниво и колко дни в седмицата са уроците и цената на учебниците, както и присъствено или онлайн са заниманията?

Не съм питала за входно ниво, тъй като не бях запозната. Но и аз смятам да уча италиански за начинаещи.
Мисля, че понеделник и сряда по 3 астрономически часа. За учебниците бях изумена - 57 лв на хартиен носител, 77 лв. електронни. Не можа да ми даде адекватен отговор защо електронните са по-скъпи от хартиените.

# 415
Попаднах на Белл едюкуйшън и те са посочили италиански като опция при тях.

Учебен център Bell Education

Аз се бях записала при тях на немски и съм изключително разочарована от отношението им.

1. Искаха половината сума за обучението авансово, в случай, че не изкарам нужния брой присъствия.
2. Чаках ги 5 месеца да сформират група. Излъгаха ме, че ще започнат много по-рано.
3. След като решиха да започнат обучение на 6 месец не спряха да ми звънят и да ми пишат по Вайбър, въпреки че им казах, че нямам желание да се запиша в стартиращата група.
4. Не отговаряха на съобщенията ми в социалните мрежи, а само при обаждане.

Здравейте,

Представител съм на учебен Bell education и бих искала да дам малко уточнения във връзка с написаното от Вас.

1. Не е авансово плащане, а Договор за гаранционен депозит, който се възстановява в пълен размер ако си изпълните условието за допустими 20% отсъствия.

2. Няма как да сме ви обещали, че ще стартира "много по-рано", тъй като се ангажираме с дата едва когато имаме достатъчно хора (10-12 курсисти) и свободен преподавател.

3. Всъщност след първоначален разговор, в който обясняваме за условията на проекта и условията при нас, във вайбър пишем каква е датата на стартиране и дали имате желание и готовност да се включите. Обаждане е получено при неполучен отговор във Вайбър, за да знаем дали да пазим мястото. Съжаляваме, че сме оставили впечатлението, че не спираме да пишем и звъним.

4. През натоварения период, какъвто е от 15.09 до 31.05 не успяваме навременно да отговаряме и в социалните мрежи, което се опитваме да коригираме, но все пак сме хора и не можем навсякъде да сме на линия. Извиняваме се за неудобството.

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 14:27 от Donika Hristova ScanconBulgaria 783461

# 416
Много хубаво, че се появява представител на доставчик.
Споделете какво пречи на доставчиците да организират регулярно групи. Тук от форума оставам с впечатление, че нито един доставчик не е обявил, че започва група еди-си-кога и това да се е случило в следващите 5 месеца. Аз лично два пъти  сменям  доставчика, защото докато го избера "скоро започваме", а после се оказва, че "скоро" трябва да се чете като "някога". В момента си чакам курса с начало май, който едва ли не щях да изтърва, ако се забави смяната на ваучера за новия доставчик.
Пояснете какво налага да събирате депозит, при положение, че неизкарването на курса, поправете ме, ако греша, ще доведе до задължение на курсиста към Агенция по заетостта.
Какви са ангажиментите на доставчиците към учебниците?
Благодаря Ви за информацията предварително. Ще е интересно да разберем какви са проблемите на доставчиците.

# 417
Много хубаво, че се появява представител на доставчик.
Споделете какво пречи на доставчиците да организират регулярно групи. Тук от форума оставам с впечатление, че нито един доставчик не е обявил, че започва група еди-си-кога и това да се е случило в следващите 5 месеца. Аз лично два пъти  сменям  доставчика, защото докато го избера "скоро започваме", а после се оказва, че "скоро" трябва да се чете като "някога". В момента си чакам курса с начало май, който едва ли не щях да изтърва, ако се забави смяната на ваучера за новия доставчик.
Пояснете какво налага да събирате депозит, при положение, че неизкарването на курса, поправете ме, ако греша, ще доведе до задължение на курсиста към Агенция по заетостта.
Какви са ангажиментите на доставчиците към учебниците?
Благодаря Ви за информацията предварително. Ще е интересно да разберем какви са проблемите на доставчиците.

Здравейте,

Обикновено причините са две:
1. Липса на свободен преподавател (при нас често е това, тъй като ние сме учебен център и извън проекта с ваучери и имаме курсове, които са си стандартни, платени)

2. Втората причина е недостатъчен брой курсисти, за да се сформира група (лятото го има този момент)

Всъщност, заплащането от страна на Агенция по заетостта към Доставчика е в края на обучението като основно се гледа дали лицето е надвишило допустимите 20% отсъствия. Ако ги е надвишило, или е прекратило по собствена инициатива курса, ваучерът не се изплаща и Доставчикът трябва да си изиска стойността му, именно на база на сключения персонален договор с обучаемото лице. С други думи, вие не дължите стойността на ваучера на Агенция по заетостта, а към Доставчика. Идеята да имаме условие за гаранционен депозит е именно "гаранция" за нас, че човека е сериозен в желанието си да се включи и е наясно, че също има ангажимент да присъства и разбира се да учи. Simple Smile
Важно уточнение е, че за интензивните групи (обикновено се включват безработни лица), с продължителност 10 седмици, не изискваме 50% гаранционен депозит, но искаме депозит за учебниците, който отново възстановяваме в края на курса)

Относно учебните материали - Доставчикът предоставя оригинални учебници на хартия или достъп до дигитален учебник, който не е сканиран, сниман и запазен във формат pdf. При нас, когато е присъствен са хартиени, когато е дистанционен са или на хартия или в дигитален формат, с персонално потребителско име и парола.

Надявам се е била полезна тази информация. Simple Smile

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 13:33 от Donika Hristova ScanconBulgaria 783461

# 418
Donika Hristova ScanconBulgaria, разбирам подхода Ви, но според мен отказвате курсистите с Вашите условия. Програма е прекрасна за хора, които искат да учат, но нямат възможност да заделят такива средства.
Моят опит е с две фирми - 2012 г. Училища Европа 3 нива английски език, сега Фарос 3 нива немски език. Всички учебни материали са били безплатни, групи от сериозни курсисти с много малко отсъствия, редовно провеждане на занятията и отдадени преподаватели. Първият път присъствено, сега като предимство е достанционната форма на обучение.

# 419
Donika Hristova ScanconBulgaria, разбирам подхода Ви, но според мен отказвате курсистите с Вашите условия. Програма е прекрасна за хора, които искат да учат, но нямат възможност да заделят такива средства.
Моят опит е с две фирми - 2012 г. Училища Европа 3 нива английски език, сега Фарос 3 нива немски език. Всички учебни материали са били безплатни, групи от сериозни курсисти с много малко отсъствия, редовно провеждане на занятията и отдадени преподаватели. Първият път присъствено, сега като предимство е достанционната форма на обучение.

Здравейте,
Да, така е. Една част от курсистите се отказват заради условието с депозита и анулират, но така или иначе работим с ограничен брой преподаватели и както споменах, работим с ваучери, но основно работим с курсисти, които учат при нас без ваучери.
Напълно уважаваме и решението на курсисти, които са предпочели да се запишат на друго място.

Общи условия

Активация на акаунт