Чуждоезикови обучения за заети лица по програма на БТ (2024-2027)

• 20 851
  • 499
  •   3
Отговори
# 390
  • столицата
Аз съм доволна от Фарос. Вероятно ако не сте ги посочили като доставчик и други хора, подобно на вас, няма как да ви броят и да сформират група. Те и другите доставчици не успяват да сформират.

# 391
Белл едюкейшън, ако правилно съм видяла, изискват депозит, което не съм сигурна дали е редно и дали трябва да се сигнализира. Малко помощ? Heart

Здравейте, първоначално се бях записала при Bell Education на немски, но чаках 6 месеца да се сформира група и накрая се оказа, че искат депозит. Нямат право да го правят. Отказах се от тях и се записах при Кабината езикови курсове. Там чаках около 3 месеца, имат леко натоварен график. Плюсовете са, че имат запис на часовете, достъп до материалите онлайн и не изискват депозит. Като цяло всяка фирма има плюсове и минуси.

# 392
  • София
Фарос ми е ок на мен с графика, два пъти седмично. Сега с летният сезон даже понякога не ми стига времето за подготовка. Отделно в момента съм в Италия и ще пропусна три урока, ако беше повече пъти седмично щях да натрупам още повече отсъствия, а имаме краен брой  позволени отсъствия.

# 393
  • София
Не съм го разглеждала в подробности, в момента карам немски по другата програма, но ми попадна и споделям.

https://regionalni-programi-za-podkrepa.eu/?r=sf&t=k3&utm_source … 20223858754200244

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 21:24 от Aila

# 394
Здравейте,  януари кандидатствах за ваучер за дигитална компетентност и бях одобрена.  Все още няма сформирана група и вчера реших да анулирам ваучера и да взема нов. Също така подадох за курс по английски.  Днес получих отказ, обосновката е, че съм  земеделски производител и извършвам дейност в областта на първичното производство на земеделски продукти.
Звънях,  казаха ми да направя официално запитване на имейла. Досега рових и не мога да намеря подробна информация за условията за кандидатстване,  за да разбера защо точно не отговарям на условията . Физическо лице съм, не съм регистрирана под ДДС , самоосигурявам се. Единственото което ми хрумва е, че защото имам булстат и те ме тълкуват като фирма. Обаче тогава защо ме одобриха за дигиталната компетентност.  Знам, че надали можете да ми дадете отговори тук, но за всеки случай пиша, ако някой се е сблъскват с подобен казус или поне да ме насочите къде мога да прочета наредбата за тези ваучери или какъвто там се води документа по който ги отпускат, докато чакам отговор на писмото ми.
Дописвам: обясниха ми, че нямам право като ЗП, обаче по ПВУ, в която е дигиталната компетентност имам право. Може да съм полезна на някой с тази информация.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 10:26 от renidimova

# 395
Не се коси, че са ти отказали. Само ядове има с тези "безплатни" програми. По-добре плати си един курс някъде, нещо качествено, отколкото това отбиване на номера.

# 396
  • София

Мислех си да се запиша на гръцки език, но нито едно от тези места не ми говори нищо. А и начинът, по който са изписани с фирмените имена още толкова. Някакви съвети, моля? Simple Smile

Привет, някой дали успя да намери фирма за гръцки език по тази програма?

Аз се записах при тези, след като ми излезе реклама. Сега чакам да се събере група и за почваме. https://tobesmart.bg/%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81-%D0%BF%D0%BE-%D0%B … 0%B7%D0%B8%D0%BA/

# 397
Здравейте!
Не помня писах ли тук, но ако случайно някой си търси платен курс по немски за С1, от началото на юли започва такъв в Старгейт. Пишете ми на лични за повече инфо.
Извинявам се за спама. Не съм от школата, а майка на курсист.

# 398
Здравейте, мисля да кандидатствам по програмата, но се чудя между френски и испански. Всъщност дали ще е проблем, ако съм завършила езикова гимназия с френски език? В университета не съм го учила.
И да знаете някой от доставчиците дали организира C1 френски дистанционно, че ми трябват нива B2 и C1, а B1 ще ми е като преговор? Кабината със сигурност нямат.
А някой с отзиви за испанския в Кабината или друг онлайн доставчик? Там вече ще трябва да го започна от A1 и като, че ли по-лесно ще намеря група.

# 399
  • София
Според мен шанса да намериш доставчик и да се сформира група по френски за тези високи нива клони към нула.
Моят съвет е ако се колебаеш между двата езика и испанският искаш да е от началото да избереш него, за да имаш шанс да се сформира група и да започнеш да учиш.

# 400
Благодаря, и според мен с френския ще е почти мисия невъзможна, така че най-вероятно ще заложа на испанския 🙂

# 401
Аз ги бях прозвънила почти всички, които предлагаха френски онлайн. Макс нивото беше Б2.

# 402
  • София
Ние в Европа си вървим леко-леко, 2 пъти седмично по 2 часа с официални почивни дни и сега ще имаме близо 2 месеца лятна ваканция, която ще ми дойде супер.
Мъжът ми във Фарос няма да почиват и скоро ще приключи, но по-добре така, защото ни се засичат уроците и с децата е трудно, не можем да им обърнем внимание 😊

# 403
Здравейте,
Някой има ли информация къде се провеждат или скоро ще се събере група за онлайн испански език от ниво А1 или А2?
Благодаря!

# 404
Здравейте,

И аз реших да се възползвам от програмата и да запиша италиански език. Има ли друг, който се е насочил и да сподели мнения за школа?
Говорих с Интелектика и Александър Бизнес Център. При първите се доплаща за всяко ниво, както и учебниците, имат фиксирана дата и точно определени дни и часове.
Вторите споделиха, че имат много групи и се включвам там където е удобно за мен.
Ако имам промяна в работното време, прехвърляли към друга група. Има запис на часовете.

Общи условия

Активация на акаунт