Турски Филми и Сериали - Обща тема - Тема 18

• 63 115
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Пепелче, на мен "Стая за разпити" ми хареса за сега. Изгледах първите 2 епизода. Но е тип кримка, ако харесваш такива. На мен ми допадат такива сюжети и ми хареса сериала.
Мерси и за отзива на Калпазан. Аз реших да го погледна, поне първата серия. Да видим дали очакванията от фрагаманите ще се оправдаят😀

Пипи❤️ Да не ти пука, не вземай нищо навътре. Бъди над тези неща и хич не си го слагай на сърце😊 Моля те, споделяй мнение и продължавай да пишеш😘

# 61
Благодаря ви момичета за подкрепата. Не е станало кой знае какво. Hug Имах намерение да пиша дълъг пост за всички сериали, които гледам, ама ще го отложа. Само да споделя за "Фалшификатора". На мен ми хареса, просто като за 1ви епизод, нищо не е такова каквото изглежда. Заприлича ми на "Гений", главният герой (за мен) за нула време изгуби всичко. Тепърва ще гледаме какво ще се случи. Тимучин Есен ще покаже на какво е способен, аз заради него започнах сериала, не че подценявам другите актьори.

# 62
Зад кадър на дивия с Долунай, Халит и Таянч

# 63
Симай и Айтач изглеждат мното обещаваща екранна двойка.

Нови и от Серка за Mavi.

Скрит текст:

Скрит текст:

# 64
Амиии, красива е Ханде!

# 65
Не просто красива, а много красива!
16ти Май. Фестивалът в Кан.

# 66
# 67
Леле, Керем Чатай (продуцента на Ay Yapim), как е нахвалил Джан!
Чак до Италия на крак му е отишъл!

Madd Entertainment представя El Turco в Mipcom

Турският дистрибутор представи световната премиера на El Turco, турска драма на английски език, продуцирана от Ay Yapim

Турският дистрибутор Madd Entertainment представи световната премиера на трейлъра за El Turco, най-новата премиум поредица на Ay Yapim, на специален панел, проведен в "Carlton" по време на Mipcom 2024.

Madd обедини усилията си с Variety, за да обсъди как новите подходи към разказването на истории разширяват обхвата на турската драма, особено в англоезичния свят.
Сред участниците бяха изпълнителният директор на Ay Yapım Керем Чатай и Джан Яман, който изигра главната роля в El Turco, нетипична историческа драма с участието на англоговорящ актьорски състав от девет различни страни и награждаван екип от цяла Европа и Северна Америка.

El Turco съчетава история, екшън, приключение и романтика в първокласен пакет, който ще се почувства много познат, но също така носи нещо напълно ново за западните зрители: нов герой, османски еничар.

"Първо щяхме да снимаме на турски. Преминаването към английската версия беше голямо решение", каза продуцентът Керем Чатай, който надхвърли зоната си на комфорт, тъй като El Turco се превърна в страстен проект. "Всичко мина толкова добре, след като избрахме Can Yaman. Той беше точният човек за този проект и това го направи перфектен. След като той пристигна и събрахме този невероятен европейски екип, просто станахме по-големи по време на предварителната продукция."

Джан Яман, който играе главната роля, е популярен актьор, известен с романтичните си драми.
"За мен това беше нещо съвсем различно"
, каза Яман. "В продължение на два месеца яздех коне по три часа на ден, като тренирах много часове на седмица. Условията бяха предизвикателни, но резултатите са отлични."

"Смешно е“, добави Яман, "никога не съм имал възможност да работя с Ay Yapim в Турция. След това те дойдоха да ме видят в Италия." Яман се беше преместил там няколко години по-рано. "Проектът отговаряше на целите ми поради международния актьорски състав“, каза той.

"Всеки иска да има El Turco, но ние трябва да намерим правилния партньор за всяка територия“, казва Атеш Инс, главен изпълнителен директор на Madd.
"В този момент повече от дузина страни преговарят за участие в тази драма."
İnce добави "ключово предизвикателство ще бъде координирането на световната премиера, която ще се състои едновременно в началото на 2025 г.“

За да вдъхне живот на El Turco, Ay Yapim сдвои Яман с всепризнати актьори от цяла Европа,
включително Грета Феро (Lo E Mio Fratello), Уил Кемп (Reign), Сай Бенет (Mr. Selfridge), Кийрън О'Райли (Vikings), Найджъл Пилкингтън (The King's Man), Вероника Ферес (Die Frau vom Checkpoint Charlie), Магнус Самуелсон (The Witcher), Славко Собин (Papillon), Дейвид Никъл (Supernatural) и Мадалена Арагао (Quero Destino). Сериалът е написан от Керем Дерен (Ezel) и Çişil Hazal Tenim (Kurşun) и режисиран от режисьора-ветеран Улуч Байрактар ​​(The Choice, Crash).

Заедно със звездния актьорски състав, продуцентът Чатай събра
екип от световна класа, за да издигне "Турчинът“ над всяка друга турска историческа драма, включително носителя на награда "Еми“ дизайнер на продукцията Доменико Сика (Рома, Лунен рицар), дизайнера на костюми Карло Поджиоли (The New Pope, The Mists of Avalon), дигитален художник Onur Can Caylı (Game of Thrones), гримьор Diego Prestopino (Ben Hur), дизайнер на прическа и перуки Desiderria Corridoni (No Time to Die, Marie Antionette) и режисьорът на екшъна Levente Lezsàk (The Last Kingdom, The Witcher).

https://todotvnews.com/madd-entertainment-presenta-el-turco-y-ru-en-mipcom/

# 68

Бурчин с Боран абе малко ми са съмнителни да няма ашк тука?

# 69
КАЛПАЗАН – Ще падне ли крушата на дъното?Фалшификатор

Фалшификаторът започна пътуването си в първия епизод в понеделник, труден ден в мейнстрийма.
Надяваме се, че има дълъг път и добри впечатления от първия епизод от Esra ...

Forger е обещаващ за първи епизод... Особено преходът на Адем към тъмната страна е интригуващ от гледна точка както на борбата му с личния му демон, така и на демонстрацията на социална несправедливост. Верност между съпрузи, дете с дислексия, тийнейджър с проблеми с образа на тялото и частта, която ме вълнува най-много , "децата измамници на бащата измамник?" Точно обратното на бащата и синовете му ви кара да кажете: Какъв е произходът на добродетелта? Колко далеч от дъното може да падне крушата?
Тъй като това е първият епизод, те говореха предимно за Адам, но аз съм любопитен за историята на Картал на Чаглар Ертугрул, който е собствен герой с невероятното си дяволско перо. Освен това, въпреки кратките им сцени с Дениз Байсал, безспорната им химия е сърцераздирателна...
Предполагам, че ще им трябват и пари за операция на героя на Дениз Байсал, Картал, с неговата тежест на съвестта - сцените бяха твърде кратки, не мога да си спомня името на героя. Доведете до дилемата правилно, грешно и добродетел!!!
И накрая, Тимучин Есен е невероятен актьор! Той е джентълмен, от когото никога не мога да откъсна очи от екрана, и е един от малкото актьори, които ме карат да се чувствам така; Бях омагьосан докато го гледах. Като цяло актьорският състав беше много успешен, но дикцията на Шюкран Овали беше малко притеснителна.
Освен това екранното време на Sarp Akkaya беше много малко, но се чудя какво е мястото му в историята.
Последна дума; Надявам се, че това ще бъде дълготрайна история, която може да разкаже горчивата истина за икономическата несправедливост и семейните връзки, без да се откъсва от реалността.
Отпечатък от серията фалшификатори:
Реализиран под творческата продукция на Мехмет Ада Йозтекин, Калпазан ще разкрие борбата на един баща, който трябва да направи труден избор, за да излезе от задънената улица, в която е въвлъкнал семейството си, пълна с дълбоки емоционални конфликти и неочаквани събития.
Адем, който оживя с успешния актьор Тимучин Есен, е почтен и обикновен офицер, работещ в монетния двор. Той живее скромен живот със съпругата си Канан и техните 2 деца. Една невинна изненада, която той подготви, за да зарадва сина си Арда, обаче преобръща живота му. Една грешка, която прави, го кара да постави под въпрос всичко, в което някога е вярвал. Изправен пред опасността да загуби семейството си и всичко, което притежава, Адем е принуден да направи избор. Човек ли фалшифицира пари или парите фалшифицират хора? Във всеки епизод Адем ще задава отговора на този въпрос както на себе си, така и на публиката. Forger, под ръководството на Uğur Karaaslan, е готов да хвърли светлина върху тъмните аспекти на хората във фокуса на властта, парите и семейните отношения.
Звездните имена на актьорския състав на сериала Timuçin Esen, Çağlar Ertuğrul, Şükran Ovalı, Deniz Baysal са придружени от силни актьори като Sarp Akkaya, Deniz Hamzaoğlu, İlker Kızmaz, Çağla Naz Kargı, İlker Yağız Selçuk и Ali Seçkiner Alıcı и Osman Alkaşı .

# 70
Калпазан  може би ще трябва да се задоволи с второто място за този ден .Просто Червени пъпки е хит шоуто на NOW няма никаква конкуренция.Ще е много трудно за всички други сериали в този ден.
И между другото четох интервю с продуцента на Червени пъпки ,и той казва че сериала е плануван само за два сезона .Така че колкото и да са високи рейтингите  след този втори сезон мисля че сериала ще приключи.

# 71
  • Кърджали
Историята знае и други сериали, които са били планувани с определен брой сезони, но заради висок /или поне достатъчно задоволяващ рейтинг/ продължават и отвъд предварително планираното.
Иначе ако наистина спрат там, където са решили предварително, а не се увлекат по рейтинга и продажбите, ще е много добре. Защото колкото повече се удължава една история, толкова повече се разваля. От чудене какво още да измислиш, накрая вземеш че мислиш глупости. Малко са изключенията, може би.
Днес е премиерата на "Първи и последен 2", утре трябва да го пуснат вече и по БЛУ ТВ. Доживях. Само дано БЛУ ТВ не направят някаква глупост и да го забранят за гледане извън рамките на Турция, че ще ги бия /тук таме не знам защо, правят и такова чудо/.

# 72
ФАЛШИФИКАТОР /ПРЕВОД И СУБТИТРИ: NERON ANGELOV /NOV/

https://neronbgbezplatno.blogspot.com/2024/10/neron-angelov-nov_22.html

# 73
И аз да се включа, изгледах Градината, макар напомнящ с продукции сюжет засега държат моето внимание. Не са ми любимци и двамата ГГ /нека не се обиждат феновете им/, но ще го продължа.

След осем епизода погледнах Приказката. Може би ще попоглеждам, заради Бурак. Су продължава да ми е супер безлична.

Черно сърце ще дам шанс за движение още мах два епизода.

Див - с мишката по-добре ми върви, изгубиха ми се вече и гледам само избрани сцени. Дори и АсЛаз няма да ги спасят.

Чудната страна на любовта - някак разхврълян ми се вижда, много теми, тежести, черноти. Хвърлям поглед, но до там.

Черницата - много черна таз черница. Това, което най-ме дразни и същевремено държи е, ме че мога да прочета някаква емоция по лицата на Тайфун и Зухал. Много вътрешни борби, тайни. Аслъ се насади на пачи яйца. Много противна таз майка на Бора.

Безграничната - признавам, го бях изоставила, но след последния епизод ще му дам шанс. Не ми е ОК Дениз така изпит, но Мирай за момента изглежда по-добре облечена и т.н., поне на мен ми харесва повече от последните серии на предния сезон. След този петък предполагам ще имам по-точно мнение дали ще се задържа с гледането, просто като забият някъде и изоставям.

Коша за пране, тъкмо се върнах, те го спират.

И последно, но не и по значение и място Калпазан - очаквам повече завръзки във втори епизод. Много дълбок замисъл се влага, бавничко малко, но е с моите любимци, все пак, а и те ще се разгръщат.

А, да и Чапкъна прегледах. Не мога да кажа там нищо, освен, че ГГ са страхотни, но развитията ме отблъснаха. Ще погледам, все пак.

Може би ще хвърля поглед на "Далечен град" и "Sahipsizler", но, ако прилича на "Братчетата" - не.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 11:36 от janakrasi

# 74
  • Кърджали

janakrasi, така както гледам трейлърите и предварителната информация "Sahipsizler" ми е  подобие на Братята. Аз, въпреки че харесвам Хазал, предварително го отписах.
За Черницата, Тайфун наистина е мистериозна кутия /хайде Зухял горе-долу я разбирам, ама Тайфун ми е пълна мистерия. Уж щели да разкрият тайните му. Ама кога... То с този рейтинг не вярвам да е дълго, така че да почват да отварят вече тази кутия. Иначе, честно казано, не знам кой ми е по-противен - бащата на момичетата ли, майката на онова леке ли, майката на Бора ли, Фиген ли, че и тя реве за бой, а и новодошлата леля и тя не е стока. Май освен Зухял, Тайфун /поне докато не отворят черната кутия/, Бора и Аслъ, другите за нищо не стават.

Общи условия

Активация на акаунт