Да му предложа ли аз?

• 13 410
  • 372
  •   1
Отговори
# 270
Не познавам такива хора.
Супер, ама светът не се изчерпва с това.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 10:57 от Linda*kiss

# 271
Имотните притеснения и въпроси, могат да бъдат изговорени в едно здраво семейство. В такива ситуации с предишни бракове или деца, не виждам нищо лошо или обидно. Ние с мъжа ми сме си говорили по тези и всички теми, които може да ни притеснят съвместния живот.

Аз съм била до момента анти-брак. Омъжих се и за първи път ми се е искало най-искрено. Не съм повдигала аз въпросът, не съм държала - беше заявено още в началото. Ако се беше отметнал, ввроятно нямаше да сме заедно в момента, не защото подписът ми е много важен, а защото щеше да ме човърка, че този човек няма вече сериозни намерения към мен, които е имал в началото.

# 272
  • Melmak
Хипопотам, авторката звучи незряло както казваш, понеже иска брак, а ражда два пъти без брак. Права си. Но това не е обвързано с години, може да е родила първото дете млада, да е сглупила, че не е настояла за брак. Ама да, втория път вече е могла да го заяви. Обаче това не може да определи дали тя е на 30 или на 40…

# 273
Така е, затова написах, че е просто хипотеза.

# 274
Нормално е авторката в случая да гледа своя интерес - вероятно тя смята, че си е намерила подходящия партньор, приел я е с детето й от предишна връзка, осигурил е жилище, в което да живеят, създали са и общо дете и сега тя смята, че е редно всичко това да се официализира и да се скрепи с брак.

Но партньорът й може да не мисли така, неговият интерес може да е различен...

Колкото и авторката да казва, че зад мотивите й да иска брак стоят символ и романтика, зад това искане стоят и прагматични мотиви, дори без тя да го осъзнава напълно.

Обаче когато човек е максималист, когато иска да има всичко - често губи хубавото, което има в момента. Аз не бих рискувала. Защото бракът не й гарантира добро отношение към нея в бъдеще.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 17:33 от Radilena

# 275
  • Paris, France
Два пъти ражда без брак, от двама различни мъже. Според мене брак не и е важен.

Ако мъж с извънбрачно дете, който ми е направил и на мене едно тръгне да иска брак, ще си помисля, че нещо иска да ме метне, да ми вземе жилището, издръжка, ей такива.

# 276
Вярва в розови мечти, колкото и да е странно за жена с две деца от двама мъже без брак.

# 277
Към Невена: Да, точно. Тя си гледа интереса, в това число и финансов, може би затова иска брак. Това исках да кажа.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 18:47 от Radilena

# 278
Авторката е една жена, която няма по какъв друг начин да се докаже, освен да забременее и да се опита да хване мъжа с това си постижение. Засега не й се получава.

# 279
Познавам точно две такива семейств, с разлика от 5 години в полза на жената. При първото, жената се е омъжила много млада, съответно се е развела, има едно дете от първия си мъж С втория си мъж няма брак, имат общо дете, живеят заедно вече от над 20 години в негово лично жилище, и са добре, мисля.  Даже мислеха да сключат брак, когато общото им дете беше на десетина години, ама май прецениха, че кредитът за ремонт и обзавеждане е по важен, не знам.

Второто семейство, ако мога така да го нарека. Той е живял на семейни начала с жена, с която не е имал деца и са живеели в нейно жилище. Разделят се, но продължават с контактите. Тя, втората, с дете от друг мъж, без брак, около 14  годишно, което живееше със семейството на баща си, понеже тя беше на квартира , и нямаше възможност да го гледа. Загаджиха се набързо, понеже му било времето, и  набързо тя му роди първото  дете, отново без брак Което беше на около 2 - 3 години, когато той тръгна с третата си "жена", с която също няма брак, обаче 15 години по млада от втората. И, съответно, 10 години по млада от него  
Та тя също му роди едно дете. Втората жена остана да живее в друго негово жилище с детето, а третата - в неговото (то там всичко е дошло по наследство, не си го е купил сам).
Та, и двете жени, от които има деца, живеят в негови, лични жилища, и с двете е в добри отношения, и с двете поддържа редовно контакти🤣 Даже не знам дали не редува при кое дете и жена да преспи.
Не знам дали и с първата все още поддържа контакт, и дали не се е появила на хоризонта четвърта, пета, шеста "жена",😆
Тоест, човекът е свестен, и не си изоставя жените на улицата 🤣🤣🤣
Та, мисълта ми беше, че всичко си е до човек, и с брак, и без брак.
В първия случай жената си има мъж и дом, във втория, мъжът си има а харем.
П. П. Според мен, и в двата случая, нещата си зависеща от жените
В първия, жената беше борбена, мацка на място, която умееше да поставя и другите на собствените им места.
Във вторият случай, както аз обичам да ги наричам - " евтини, прости и бездомни селски шивачки, продавачки и евачки",  които, освен оная си работа, скъсаните си гащи, и по няколко мургави чавета от различни родители, нямат нищо друго на свое име, обаче все им се привижда,

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 22:13 от Прекрасная Василиса

# 280
  • Paris, France
Тоест, човекът е свестен, и не си изоставя жените на улицата 🤣🤣

Така е. Аз, обаче, не бих раждала без брак ако съм на квартира и вече имам дете от друг мъж, което даже не мога да гледам заради лоши битови условия. Също не бих раждала от мъж, който вече има дете.

Сега въпросните не са на улицата. Става интересно като умре свестният.  Децата му ще делят имотите и могат да решат да ги продадат и да изгонят въпросните дами. Едва ли ще се навие да завещава и прехвърля имоти, било то срещу гледане, на някоя от въпросните. И харемните дами трябва да си намерят нов харем или квартира. ОК, дотогава може да са наследили и те, но местенето и делбите на наследства са много неприятни когато децата не са си близки. Те и като са близки може да се изпокарат, де.

# 281
Скрит текст:
Той е баща и партньор, има семейство, жена и 2 деца, за кога да го чака? Ами ако той откаже? Как ще продължат взаимоотношенията им, като тя знае, че той не иска да се ожени за нея?
Такива въпроси са важни и се изясняват в началото.
П.С. Почувствах се много специална, когато казах ДА на ММ. Някой ме е избрал за спътник в живота, носим едно и също фамилно име, представяме се като семейство пред целия свят. Може да е кич за някой, но се почувствах много ценна и ценена.

Не, нито е кич, нито е нещо лошо, срамно или смешно. Не познавам никой, който да го смята за кич. Но има хора, които не се чувстват чак пък толкова специални, или пък не държат да са специални. Това е разликата. Никой не определя кое е добре, кое е не е добре. Просто различни манталитети. Както се спомена, хубаво е разбиранията по този въпрос да съвпадат. Но както други споменаха Simple Smile мечтата за сватба е присъща повече на жени, отколкото на мъже, така че неминуемо ще има двойки с противни възгледи. По този въпрос. Лично решение на всеки е по кои различия с евентуалния партньор може да направи компромис, и по кои не.
Не е лоша идея да се има предвид, че хората си менят убежденията с времето. И нищо не е вечно.
Та като пишете тук - "Много е важно той/тя да си държи на думата", да си имате едно наум за какъв период става дума. Защото, както е казал още Сократ - единствено глупакът не си променя мнението цял живот.
Според мен, сериозен мъж е този, който, даже да е променил мнението си, държи на старото за период около 18-20 години Wink
Ако не е успял поне за 10 години да го задържи, е несериозен. Ако го държи над 20, е глупак.
Сега вече, отделна тема е какво е сериозен мъж и има ли почва у нас. Както и каква почва е подходяща за такъв. Wink

# 282
Жена, която чака да остане в жилището на бащата на детето й, когато се разделят, според мен е на доста примитивно ниво. Нищо неможеща, освен с раждането на дете да постига дребните си смешни победки.

# 283
FrauDanna, не задължително. Имам много готина позната, семейното жилище е на родителите на мъжа й. Тя иска да остане там поне известно време (1-2 години), защото в София е много трудно с наемите и квартирите. Сега водят епични битки за това велико жилище, както и за детето. Всеки иска и двете. И за мен е чудно, ама не съм им в ситуацията на хората, та не смея да се изкажа.

# 284
Епични битки за чуждо жилище? Че няма качества тази жена е ясно, ама и достойнство ли няма? Излиза, че детето е средство за постигане на някакъв стандарт. Много ми е отвратително това.

Общи условия

Активация на акаунт