Да му предложа ли аз?

• 13 409
  • 372
  •   1
Отговори
# 285
Тя не се бори да го придобие, а да живее там с детето временно, докато се устрои другаде. В крайна сметка всеки търси най-доброто за себе си и детето, ето - тя така го вижда.

# 286
Тя не се бори да го придобие, а да живее там с детето временно, докато се устрои другаде. В крайна сметка всеки търси най-доброто за себе си и детето, ето - тя така го вижда.

И закона го позволява.

# 287
Жена, която чака да остане в жилището на бащата на детето й, когато се разделят, според мен е на доста примитивно ниво. Нищо неможеща, освен с раждането на дете да постига дребните си смешни победки.
Примитивно, примитивно ниво, но колко да е примитивно като така е по закон - при непълнолетно дете семейното жилище се предоставя за ползване на родителят, който ще се грижи за детето.
По закон - майката остава в семейното жилище, собственост на бащата. И обратното - ако бащата се грижи за детето, съдът ще го остави в жилище, собственост на майката. Опа, ама май бащите са "много можещи" и нямат желание да се занимават с битовизми като гледане на дете, хм?

# 288
Ами добре. Аз виждах нещата така: да родя дете, когато мога сама да го издържам, ако ми се наложи. Ами наложи ми се.  Не съм живяла в чуждо жилище, защото това е неприемливо и недостойно за мен. И си имах собствено жилище, придобито с много труд.

# 289
  • София
Епични битки за чуждо жилище? Че няма качества тази жена е ясно, ама и достойнство ли няма? Излиза, че детето е средство за постигане на някакъв стандарт. Много ми е отвратително това.

Не, излиза, че според нашият закон доброто на детето е на първо място и ако за детето е по-добре да остане в своята детска стая, в своята ДГ или училище и да не му се разбърква допълнително и без това разбъркания живот, родителят е редно да се съобрази с това.
Естествено, в очите на много мъже и майките им това е отвратително и е безкрайно нечестно мамин златен да се изнесе и да му се поразтърси живота и рутината. Важното е на майката да й е трудно, така че на кого му дреме, че детето трябва да си обърне всичко наопаки! Важното е на мамчУ да не му е трудничко и оная кобра жена му да не й е спокойно и лесно.

# 290
Не съм подстрекател, но ако си представим хипотетично, че вторият мъж си продава жилището, остава без жилище (изпада във фалит, заеми и ги покрива с парите от него). Имало бешело.
Тогава ще приеме ли авторката втория мъж в своето жилище, неремонтираното?
Според мен не.
Няма да бъде "способен" за брак. Ще й мине всякакво желание за Менделсон.

# 291
Защо винаги майката трябва да си тръгва с детето и да е способна да го отглежда сама? Един мъж като прави дете не трябва ли да е способен да го отглежда сам, ако се наложи? Пък разни изкуфели баби, които държат на имота си повече, отколкото на внучето си, нито ги разбирам, нито искам да ги разбирам. На оня свят още никой не е занесъл имот.....

# 292
  • Melmak
Всички теми рано или късно опират до имота.

За мен просто авторката е наивна романтичка.

# 293
  • София
Aвторката не е влизала във форума от 24.10.
Защо се хабите да пишете?
Модератор?

# 294
  • Пловдив
При развитието на темата е ясно защо не влиза.

# 295
Фрау, по твоята логика пък не трябва ли един мъж, който е направил дете и тръгне да се развежда, предварително да е подсигурил жилище за детето и майка му, както и издръжка изцяло на детето, щом ще го гледа само майката ? Че и дори преди да тръгне да прави дете, не е ли редно да му подсигури жилище? Или децата са задължение само на майка си? И тези жени, които нямат собствено жилище, да не раждат, докато си купят? Докато мъжете винаги могат да се върнат в мамината панелка, щото тя, като майка, е длъжна да им осигури покрива над главата и храната на масата?

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 21:22 от Прекрасная Василиса

# 296
Не съм подстрекател, но ако си представим хипотетично, че вторият мъж си продава жилището, остава без жилище (изпада във фалит, заеми и ги покрива с парите от него). Имало бешело.
Тогава ще приеме ли авторката втория мъж в своето жилище, неремонтираното?
Според мен не.
Няма да бъде "способен" за брак. Ще й мине всякакво желание за Менделсон.
Ако обобщя - всички жени са меркантилни на дребно. Децата са дребен бизнес - раждаш, за да живееш известно време в Хапартамента МУ, преди да го е проиграл или заложил. Изводът - освен меркантилни, всички жени са тъпи и финансово неграмотни - временно пестят от наем няколстотин лева, а поемат до живот издръжката на детето???

Не проектирайте собствените си виждания в чужди решения. Познавам много жени, които са приели мъжа си в своето жилище. А за ремонта - ами на известно време се прави. Ако няма пари в даден момент и по-скромно може да се живее. Покривът си е покрив.

От прочетеното и аз мисля, че авторката е твърде романтична. Доказателство: не е взела Хапартамент за първото дете. Голяма глупост, дори като го пиша с ирония.
На авторката по-скоро й липсва решетилност. Затова не е хванала момента. Например, когато е подхвърлял за булчинските рокли, е можела да кажа "ОК. Купуваме". Но тя е чакала официално предложение - по правилата.

# 297
А може би щеше да си спести много главоблъсканици сега, ако се беше набила в магазина да пробва булченски рокли. Представям си реакцията на мъжа... 😂😂😂

# 298
  • Melmak
А може би щеше да си спести много главоблъсканици сега, ако се беше набила в магазина да пробва булченски рокли. Представям си реакцията на мъжа... 😂😂😂

Ей това е бил повратния момент! Влиза, харесва и плаща! Айдееее! Щеше да има сватба.

# 299
Ей това е бил повратния момент! Влиза, харесва и плаща! Айдееее! Щеше да има сватба.
Представих си го. Авторката е трябвало да каже. "ДА. ДА. ДА ПРИЕМАМ.Страхотен си - измисли най-нестандартното и мило предложение за брак." Преди той да се осъзнае, ходейки към магазина, звъни на майка си и се хвали. Бедна им е фантазията на младите....

Общи условия

Активация на акаунт