Център за асистирана репродукция (ЦАР) 39

• 35 211
  • 763
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Може да им пишеш на имейл с молба за взимане от място, щом заседанието е минало, може и да не се съгласят, но не пречи да пробваш.

Аз съм им писала преди заседанието, дадох входящ номер, име и егн и нямаха против. Обясних, че искам са започнем още този месец и ще изпусна срока.

Би трябвало до 6.02 да е при теб, обикновено са до около 25, но този месец има забавяне.

# 196
Здравейте,
заседанието е минало, но казаха да търсиминформация на сайта след 25.01 (тогава ще го обновяват).. а дали знаете след колко време ще го получим в оригинал, тъй като ми се иска на 06.02 да отида на преглед и да зпочнем процедура, но знам, че бавно пристигат.. и дали има възможност да си я вземе в оригинал на място след като вече сме предоставили друг адрес Thinking

myshine , дали дават информация дали си одобрен по телефона или трябва да се изчака датата, която са ти казали - 25.01., за да се провери в сайта ?  Simple Smile

# 197
На мен ми дадоха информация по телефона, че съм одобрена Simple Smile

Здравейте,
заседанието е минало, но казаха да търсиминформация на сайта след 25.01 (тогава ще го обновяват).. а дали знаете след колко време ще го получим в оригинал, тъй като ми се иска на 06.02 да отида на преглед и да зпочнем процедура, но знам, че бавно пристигат.. и дали има възможност да си я вземе в оригинал на място след като вече сме предоставили друг адрес Thinking

myshine , дали дават информация дали си одобрен по телефона или трябва да се изчака датата, която са ти казали - 25.01., за да се провери в сайта ?  Simple Smile

# 198
В сайта пише, че след като си получиш заповедта може да започнеш процедура. Всъщност това е по-неприятното.
Например аз ще изтърва цял месец заради 2-3 дни....

# 199
При мен също се получава така, че заради няколко дни ще трябва да пропусна месеца.
Иначе зададох въпрос на имейла относно датата на заседанието и срока за получаване на заповедите и ми изпратиха това:
“Следващата актуализация на статусите на заявленията очакваме са бъде публикувана в срок до 25.01.2025 г., изготвените заповеди – до 01.02.2025 г”

# 200
В сайта пише, че след като си получиш заповедта може да започнеш процедура. Всъщност това е по-неприятното.
Например аз ще изтърва цял месец заради 2-3 дни....

Направете като мен и си заявете взимане от място, аз така направих по препоръка на една дама, защото с пощата много се бавят, а на ме цикъла ми трябва да дойде около 05.02, демек трябва да отида на преглед на 07.02 и понеже пътуваме от друг град просто ще минем първо през ЦАР да я вземем и от там направо на преглед.. сложно е малко, но за да не пропуснем месеца..

# 201
Е, да ако клиниката ви е в София е удобно.

# 202
  • София
Според мен заповедта се получава най-бързо чрез системата за сигурно електронно връчване.

# 203
Да, най-бързо ще получите заповедите си чрез електронно връчване, ако сте заявили такова.
Иначе, мога да споделя нашия опит с изпращането на заповедта. В ЦАР имаше някакъв технически проблем и се забавиха:
09.09. - получихме входящ номер;
21.10. - бяхме одобрени;
25.10. - до тази дата на сайта пишеше, че заповедите ще бъдат изпратени. Но това, разбира се, не означава, че и ще ги получим до тази дата.  
29.10. - получихме заповедта по Еконт.
Така че при нас отне над месец и половина, но на фона на 3 години чакане и 2 операции ни се стори нищожно време.
Сега февруари се надяваме да започнем стимулация, за мен това е огромно постижение Heart
И не се притеснявайте, един месец плюс или минус, не е голяма разлика. Важното е нещата да се случат. Успех на всички ви!  Flowers Four Leaf Clover

# 204
Заявила съм получаване чрез системата за сигурно електронно връчване. Понеже за първи път ще получавам така, някой може ли да сподели как се случва? Ще получа мейл с линк или трябва да си проверявам еждневно профила.
Колко време след заседанието ги изпращат чрез системата?

# 205
Здравейте, сайта на ЦАР е обновен! Желая на всички Ви много много късмет.. Simple Smile
На мен единствено не ми стана ясно.. след като съм пуснала заявлението за получаване от място.. кога мога да отида и да си го получа.. ?

# 206
Заявила съм получаване чрез системата за сигурно електронно връчване. Понеже за първи път ще получавам така, някой може ли да сподели как се случва? Ще получа мейл с линк или трябва да си проверявам еждневно профила.
Колко време след заседанието ги изпращат чрез системата?
Получаваш имейл, в който пише, че имаш ново съобщение от Центъра за асистирана репродукция. Ето така:

# 207
Здравейте,
Моля за малко разяснение.
Получихме писмо днес, с което ни дадоха указания да представим трета спермограма, по мъжки фактор сме. Не знам защо искат трета.
Имате ли представа защо може да бъде?

Благодаря и успех на всички Heart

# 208
Като евентуални причини се сещам за: ако има голямо разминаване в резултатите от двете, ако едната не е от списъка с лечебни заведения, чиито резултати признават, ако няма морфология по Крюгер, ако въздържанието при едната или и двете е прекалено голямо. Друго, което ми идва наум е ако показателите са съвсем малко под норма да искат още една, за да видят дали пак ще е така.

# 209
Believe23, пропуснала съм да напиша за това колко време след заседанието изпращат мейла за заповедта. Не знам декември кога е било заседанието, но заповедта е издадена на 11.12.2024 г. и на 12.12.2024 г. получих мейла. Предполагам заседанието е било на 09.12 или на 10.12.2024 г.

Общи условия

Активация на акаунт