Център за асистирана репродукция (ЦАР) 39

• 31 841
  • 718
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Звънни във фонда още сега, мисля, че можеше да се подаде молба за смяна на вида заповед, но не мисля, че може със задна дата. Заседанието ще е скоро, така че не губи време, а действай още днес, за да може следващите пункции поне да ти платят.

# 541
Точно затова съм ядосана, защото той нищо не казам,, подадох документите както предишният път и изведнъж решава, че ще вади на спонтанен и трябва всичко да се заплаща и това породи напрежение...  Процедурата не е започнала още, заповедта не е активирана.

От другата тема останах с впечатление, че вече е направена една пункция и има замразен ембрион, което си е стартиране на процедура.

Ами да, така е, но не е стартирала, точно това е проблема, таксуват ме за това, защото казват, че заповедта е за стимулация, а това е на естествен цикъл и реално заповедта не е стартирала, а това е отделно.

# 542
  • София
Ами да, така е, но не е стартирала, точно това е проблема, таксуват ме за това, защото казват, че заповедта е за стимулация, а това е на естествен цикъл и реално заповедта не е стартирала, а това е отделно.

Да, това, което е стартирано ще трябва да си го заплатите. Поне така съм запомнила от пречетоното в сайта на ЦАР. Най-добре своевременно се свържете с тях или отидете на място ако сте от София. Дамата там е много отзивчива. Междувременно ако може да се смени заповедта и да я използвате след това.

# 543
Момичета, знаете ли дали може да се смени заповедта, да не е стимулация, а на естествен цикъл. Разбрах, че може и двете причини да кандидатстваш, но лекарят ми не е казал, че иска да събира на естествен цикъл и съответно заповедта е за стимулация.

Може ли да споделите какво пише в заповедта. Мен никой не ме е питам при подаването на документите на естествен цикъл или със стимулация ще бъде. В моята заповед пише, че отпуснатата сума е за трансфер на свежи ембриони.

# 544
И аз не съм срещала някъде да пише какво точно ще правят - дали стимулация или естествен цикъл. Никой не ме е и питал - нито доктора, нито жените от ембриологията, които помагат за подаването на документите.

# 545
За да кандидатствате лекаря ви издава етапна епикриза, в нея пише дали има противопоказания за провеждане на хормонална стимулация. Ако има, финансирането е за ЕЦ, ако няма си е за инвитро със стимулация.
Преценката е на лекаря според състоянието на жената. Сумата, която се отпуска за ЕЦ и КОХС е една и съща, просто е разпределена по различен начин.

jalana, а заповедта преди или след започване на процедурата ли получихте? Говорете си с доктора и го питайте как продължавате. Ако е преценил, че стимулация не е ок, нека ви обяснят какъв е процеса за смяна на заповед без да си губите опита по нея. Ако пък просто са решили да съберете още 1-2 яйцеклетки докато излезе заповедта и после продължавате със стимулация си плащате направеното до момента и си продължавате вече по фонд.

# 546
  • София
И аз не съм срещала някъде да пише какво точно ще правят - дали стимулация или естествен цикъл. Никой не ме е и питал - нито доктора, нито жените от ембриологията, които помагат за подаването на документите.

При мен в първата заповед, където бях на стимулация не пише, но на втората, където бях на спонтанен цикъл си пише в самата заповед, че съгласно чл. 26, ал. 2 Спонтанен цикъл.

# 547
  • Sofia
Пише, скоро подавах нашите.
1-во жената, която изготви нашите ме попита, дали сме обсъждали с доктора какво ще правим стимулиран или естествен. Аз не знаех, понеже не го бяхме обсъждали, но като си взех документите, пишеше, че ни предлагат за цикъл със стимулации. Не мислех, че има значение и се чудех защо ме питат, но като си взех документите от болницата още на първата страница пише.

# 548
Да и при мен пишеше и двата пъти, че е на спонтанен цикъл. За стимулирания нямам спомен, защото тогава ми беше първия път инвитро и общо взето не знаех къде се намирам.

При мен в първата заповед, където бях на стимулация не пише, но на втората, където бях на спонтанен цикъл си пише в самата заповед, че съгласно чл. 26, ал. 2 Спонтанен цикъл.

# 549
Здравейте, не знам дали тука е подходящо да питам но стимулацията ми приключи с замразяване на ембриони. В клиника Щерев сме и днес като се чухме с ембриолога ни каза да се качим на 3ти етаж за.. нещо но тотално изключих защото бях супер щастлива. Проблема е че ако трябва да взимаме документи, кабинета работи само от 13 до не знам си колко, но приятеля ми е на работа от 19:30 в Бургас за нощна смяна и трябва да тръгнем  рано от София. Моля ви ако има някоя дама чийто ембриони са замръзени в Щерев да ми помогне че вдигнах кръвно.

# 550
Аз не съм в Щерев, но предполагам, че щом е за документи и имате замразени ембриони, най-вероятно ви викат да подпишете договор за съхранение на ембрионите. Ако можете да платите онлайн съхранението го платете и предполагам, че няма проблем и след ден-два да идете да го подпишете. Също може да попитате дали не е вариант да пътувате само вие, да вземете договора вкъщи и като подпишете да им го пратите по куриер. Предполагам, че ще ви влязат в положение щом не сте от София.
Здравейте, не знам дали тука е подходящо да питам но стимулацията ми приключи с замразяване на ембриони. В клиника Щерев сме и днес като се чухме с ембриолога ни каза да се качим на 3ти етаж за.. нещо но тотално изключих защото бях супер щастлива. Проблема е че ако трябва да взимаме документи, кабинета работи само от 13 до не знам си колко, но приятеля ми е на работа от 19:30 в Бургас за нощна смяна и трябва да тръгнем  рано от София. Моля ви ако има някоя дама чийто ембриони са замръзени в Щерев да ми помогне че вдигнах кръвно.

# 551
Те ни искат за заплащане на каса, подпис на договор за съхранение и още нещо. Плащането и договора ще го оправим така ли иначе имам преглед сутринта и ще сме там, но ако трябва да чакам до 13ч за отдел документации оставам сама и с влак

# 552
Попитайте по телефона за кой кабинет става дума и с какво работно време е. Ако не Ви устройва - проверете дали може документите да ги оставят на регистратура. Аз съм подписвала съхранение и получавала ембриодоклади така (ако това е 3тото нещо).
От кабинета, който е на ет. 3 от 13ч съм взимала само болничен. Кабинета за ЦАР (ет. 3) е от сутринта до следобяд. Ембриологията също е на ет. 3 и от там съм взимала доклад, от преди 13ч са със сигурност.

# 553
Добре де .. На колко време обновяват този сайт? От 22 май не е обновяван. .. Вече започвам да се притеснявам, дали всичко е наред с документите ни. Миналия път нямам спомен да съм чакала толкова много време, да се появи информация в сайта. Дали има връзка, че тогава подадохме в началото на месеца (на 8мо число), а сега на 21во 🤔
Мога ли да позвъня някъде за повече информация относно документи ни?

# 554
  • Sofia
Добре де .. На колко време обновяват този сайт? От 22 май не е обновяван. .. Вече започвам да се притеснявам, дали всичко е наред с документите ни. Миналия път нямам спомен да съм чакала толкова много време, да се появи информация в сайта. Дали има връзка, че тогава подадохме в началото на месеца (на 8мо число), а сега на 21во 🤔
Мога ли да позвъня някъде за повече информация относно документи ни?
Можеш, обади се. Аз като ходих до там снимах контактите им.

Общи условия

Активация на акаунт