Център за асистирана репродукция (ЦАР) 39

• 31 834
  • 718
  •   1
Отговори
# 75
Мислех че заседанията съм по към средата на месеца или греша?

# 76
Здравейте,
Има ли дами, които са кандидатствали за ин витро на ЕЦ? Ако има такива да попитам 4 пункции, 4 трансфера ли се покриват? Свежи ли трябва да бъдат само или може и зет?

# 77
Фонда покрива само един трансфер и четири пункции.
Здравейте,
Има ли дами, които са кандидатствали за ин витро на ЕЦ? Ако има такива да попитам 4 пункции, 4 трансфера ли се покриват? Свежи ли трябва да бъдат само или може и зет?

# 78
Здравейте,

Хммм… а защо тогава в сайта им е обявено по този начин - необходимият брой трансферИ, малко е объркващо🫣
Или по-скоро е защото… е малко неясно какво ще бъде “изкарано” и оплодено и останало..

ж) (нова – ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.2018 г.) асистирана репродукция на спонтанен цикъл – необходимите ехографски прегледи, 4 фоликулни пункции под ехографски контрол, оплождане, замразяване и размразяване на ембрионите, култивиране при нужда и необходимия брой ембриотрансфер/и.

# 79
Здравейте,

Хммм… а защо тогава в сайта им е обявено по този начин - необходимият брой трансферИ, малко е объркващо🫣
Или по-скоро е защото… е малко неясно какво ще бъде “изкарано” и оплодено и останало..

ж) (нова – ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.2018 г.) асистирана репродукция на спонтанен цикъл – необходимите ехографски прегледи, 4 фоликулни пункции под ехографски контрол, оплождане, замразяване и размразяване на ембрионите, култивиране при нужда и необходимия брой ембриотрансфер/и.
При първият ми опит лекарят ми каза,че имам право на 1 трансфер при спонтанен цикъл.После видях тази информация от страницата на фонда
Незнам обаче и ще го обсъдя с лекаря си дали фонда заплаща всички оплождания ако се извадят яйцеклетки и от четирите пункции или заплаща оплождането само от една пункция ??!

# 80
Имам един малко страничен въпрос към момичетата, които вече са кандидатствали. Тъй като по-рано трябва да планувам отсъствия от служебни ангажименти за догодина, искам да попитам тези, които са минали по този път, ако стимулацията я планирам за февруари, дали според вас ще е по-добре да подадем документи през декември, преди почивните дни или първите работни през януари (има ли шанс да не успеем да получим заповед в такъв случай до средата на февруари)? Благодаря предварително.

# 81
Здравей,
препоръчвам ти до средата на декември да си подала документи (аз също ще гледам до тогава да ги пусна), предния път заповедта ми пристигна след 3 седмици, но съм чела, че понякога се бавят малко повече..
А относно това да плануваш стимулация е малко грешно, защото и аз така планувах и накрая излязоха непредвидени пречки свързани с изследванията ми и се забавихме още 4 месеца..
Успех Hug

# 82
Знаете ли когаа отново ще обновят сайта ? Около 15 число или след това. Всеки ден гледам поне по 10 пъти.

# 83
Знаете ли когаа отново ще обновят сайта ? Около 15 число или след това. Всеки ден гледам поне по 10 пъти.
Не сте сама. И аз вече взех да лудвам от чакане. Simple Smile

# 84
Привет! Да попитам при повторно кандидатстване, прилагаше ли се епикриза от предишен опит, когато има смяна на клиника?

# 85
Здравейте,
Ако сте събрали всичкш необходими документи и изследвания и няма какво да чакате, подайте сега. Съветвам Ви от личен опит. После имате право да ползвате заповедта в рамките на една календарна година. Но заложете на сигурно, да си имате заповедта, пък когато започнете - тогава. Дейности по стимулацията започват чак след като излезе заповед. Чисто административно изискване е.
Доста момичета тук чакахме повече от месец и половина за заповед, имаше някакъв технически проблем и сериозно забавяне. Съответно по груби сметки с лекаря ми, трябваше да започнем стимулация октомври, но понеже заповедите се забавиха, оставам за догодина, тъй като ако сега започнем ще се падне пункция точно по празниците, а тогава няма да има кой да наблюдава ембриончетата. Така че такива непредвидени ситуации винаги има, няма как. Аз също работя на такава позиция, че от сега трябва да си планувам отпуските за догодина, но повечето клиники дават болничен след трансфер, та и това е вариант.
Успех Ви желая!
Имам един малко страничен въпрос към момичетата, които вече са кандидатствали. Тъй като по-рано трябва да планувам отсъствия от служебни ангажименти за догодина, искам да попитам тези, които са минали по този път, ако стимулацията я планирам за февруари, дали според вас ще е по-добре да подадем документи през декември, преди почивните дни или първите работни през януари (има ли шанс да не успеем да получим заповед в такъв случай до средата на февруари)? Благодаря предварително.

# 86
Привет! Да попитам при повторно кандидатстване, прилагаше ли се епикриза от предишен опит, когато има смяна на клиника?

На мен от Доверие ми искат епикризата и аз също сменям клиниката.

# 87

Аз онзи ден се свързах с ЦАР, казаха до 20-ти най-късно, че ще го обновят.

# 88

Аз онзи ден се свързах с ЦАР, казаха до 20-ти най-късно, че ще го обновят.
ООО, ужас Laughing имах надежда за днес - утре, но явно са убедени, че ще ни мъчат дълго време.

# 89
Здравейте на всички!

Преди 3-4 години имам 2 неуспешни инсеминации в Щерев. Нямам документи, че са били извършени (не знам дали това е нормално или не).

Планът на доктора ми сега е да направим две инсеминации при него и ако и те са неуспешни, да кандидатстваме към Фонда.

Не искам от сега да съм песимист, че няма да се получи, но се чудя - как ще докажа, че тези 2 процедури са се случили? От мой опит Щерев много не обичат да дават документи, но и не знам дали изобщо пазят информация толкова назад във времето.

Някой има ли представа как се случват нещата в такива случаи?

Благодаря и успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт