Център за асистирана репродукция (ЦАР) 39

• 35 177
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
  • София
И аз си пазя копия, но и клиниките дават, а ако човек остава в същата направо те си ги слагат тези документи. Аз смених клиниката (но не и лекарят) и затова за този опит съм по-запозната, трябваше да си събера документите от старата клиника.

# 256
Имаме издадена заповед от Януари и гледайки проблемите с бюджета силно ме притеснява липсата на перо за фонда за инвитро. Някой наясно ли е дали, след като за момента в държавния бюджет липсват пари за инвитро ако се приеме в този вид ще увиснем и няма да имаме право на финансовата помощ за процедура и евентуално последващи такива? Страшно много ме притеснява тази вероятност, защото много разчитахме на тази помощ. 😟

# 257
Здравейте
 На 11/02 подадохме документи по ЦАР , но все още нямаме входящ номер.
Мога ли да разбера, в какъв срок се получава номера?
Тревожа се дали има проблем писах вече на ЦАР преди 2 седмици –19,02, нямат входирана молба , днес писа до Селена Пловдив със същия въпрос? Много се надявам да стане възможно най-скоро…

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 13:47 от gergana6789

# 258

Здравейте
 На 11/02 подадохме документи по ЦАР , но все още нямаме входящ номер.
Мога ли да разбера, в какъв срок се получава номера?
Тревожа се дали има проблем писах вече на ЦАР миналата седмица нямат входирана молба , днес писа до Селена Пловдив със същия въпрос? Много се надявам да стане възможно най-скоро…

Би трябвало от клиниката да ви звъннат, за да ви дадат входящия номер. На мен ми звъннаха 2-3 дни след като ги подадох. През това време от ЦАР ми бяха изпратили входящия номер на мейла.

# 259
Сега още повече се притесних. Дано някой ми отговори на имейла все пак са минали доста дни от подаването на документите. Знам, че подаването към ЦАР става веднъж месечно , но все пак. Благодаря ви.

# 260
Сега още повече се притесних. Дано някой ми отговори на имейла все пак са минали доста дни от подаването на документите. Знам, че подаването към ЦАР става веднъж месечно , но все пак. Благодаря ви.

ЦАР отговарят сравнително бързо на мейлите (освен ако не са почивни дни). От Селена никога не са ми отговаряли по имейл. 🫤 По-скоро им се обадете.

# 261
Ще го направя, благодаря ви.
Писах им имейл и ми отговориха.
Не са ми изпратени документите защото чакали да им изпратя копие от пълномощното. Нямах представа, че трябва , не ни казаха когато подават. Сега ще чакаме пак края на месеца за да се съберат и изпратят към ЦАР…. Ох

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 10:42 от gergana6789

# 262
Здравейте момичета. Съвсем нова съм в тази тема. Бях се зачела в предишните теми и като видях, че се чака по 10-12 месеца леко се притесних. Дали все още времето за чакане е толковаили нещата се случват по-бързо?

# 263
Миналата година януари подадох документи и средата на февруари имах издадена заповед с одобрение. Надявам се, че и сега са подобни сроковете.

# 264
Здравейте! Може би глупав въпрос от моя страна, но просто не ми е останало много търпение вече. Другата седмица ми предстои последната (4-та) инсеминация (която изобщо не вярвам да доведе до нещо по- различно от последните 3). Въпросът ми е кога най- рано мога да подам документи към цар? Задължително ли е да са минали 2 седмици от инсето или е важно да бъде направено просто? Искам час по- скоро да подам документи.

# 265
Доколкото знам от опит, при подаване на документите ако всичко е изрядно и сте подали в началото на месеца, то другия месец към средата излиза решението. Не отнема много над месец. Аз при пускане на мейл се сдобих с номерчето, с което се проверява на сайта, и като цяло ми отговориха в същия ден, когато им писах за него.

Все пак да попитам отново ако някой има информация дали би имало спиране на ЦАР, заради бюджета, в който не е заложено нищо специфично за инвитро процедурите на този етап?

# 266
Доколкото знам от опит, при подаване на документите ако всичко е изрядно и сте подали в началото на месеца, то другия месец към средата излиза решението. Не отнема много над месец. Аз при пускане на мейл се сдобих с номерчето, с което се проверява на сайта, и като цяло ми отговориха в същия ден, когато им писах за него.

Все пак да попитам отново ако някой има информация дали би имало спиране на ЦАР, заради бюджета, в който не е заложено нищо специфично за инвитро процедурите на този етап?

Няма да има спиране на процедури заради плоблеми с бюджета.
Не се притеснявайте, средствата за ЦАР са осигурени и всички партии извеждат демографската криза като проблем в политиките, които трябва да бъдат приоритет за финансиране.

# 267
Къде мога да видя какви изследвания и документи са нужни за първи опит.

# 268
Къде мога да видя какви изследвания и документи са нужни за първи опит.
Зависи с какъв фактор сте, при мъжки и при женски фактор необходимите изследвания са различни.

# 269
Здравейте! Може би глупав въпрос от моя страна, но просто не ми е останало много търпение вече. Другата седмица ми предстои последната (4-та) инсеминация (която изобщо не вярвам да доведе до нещо по- различно от последните 3). Въпросът ми е кога най- рано мога да подам документи към цар? Задължително ли е да са минали 2 седмици от инсето или е важно да бъде направено просто? Искам час по- скоро да подам документи.

Трябва да изчакате резултат от четвъртата инсеминация и после можете да кандидатствате.
Изискването за неясен фактор е "данни за безплодие в период най-малко две години, лекувано чрез конвенционални методи, вкл. с реализирани минимум четири цикъла с вътрематочни инсеминации" - т.е. 4 неуспешни инсеминации в последните 2 години.

Общи условия

Активация на акаунт