Център за асистирана репродукция (ЦАР) 39

• 30 947
  • 699
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте! Предстои ни втори опит по фонда с МФ, но в друга клиника. Казаха ни, че трябва становище от уролог и АМХ.
При смяна на клиниката, искали ли са ви някакъв документ от предходната клиника или всичко се получава служебно като данни, че вече имало завършен опит?

# 676
  • София
Аз съм представлява епикризата от миналата стимулация. Питай си в новата клиника, може още нещо да искат.

# 677
AMХ важи 6 месеца , така че ако е минало повече време ви трябва ново изследване.Ново становище от уролог е нужно при всеки следващ опит.

# 678
Благодаря ви! Не бяха сигурни дали трябвало нещо, а аз от старата имам само един измолен ембриопротокол. Питаха ме за копие на старата заповед, но нямам такова. Май най-добре да звънна на ЦАР за пояснение.

# 679
  • София
То така или иначе ти трябва епикризата, така че и да не ги питаш естествено, че ще си я вземеш, копие на заповедта също получих, стига да пазят можеш да си вземеш. На различните места е различна процедурата. В предишната ми клиника искаха писмено заявление от двамата, че си искам документацията и си я получих след 14 дни. На някои места услугата се заплаща. Зависи от политиката на болницата.

# 680
Обикновено епикриза не се ли издава без да се иска изрично от пациента, в общия случай говоря? При други медицински интервенции поне така е било. На мен такава не ми издадоха след нито един от трансферите и затова реших, че за тези неща явно не се издава епикриза..

# 681
  • София
Говорим за епикриза от пункцията и от трансферите съм си взимала, но там пише глупости и не са важни.

За инвитро не са ми давали епикриза никъде без да си поискам сама, разбира се, виждала съм я в документацията за новото кандидатстване. След това си я поисках. Винаги си искам документите, ако ще и да е срещу заплащане.

Аз нямам опит в Доверие, така че за други болници говоря, но знам, че и там доста приятелки си ги взеха, дори и успелите.

# 682
Дали някой има новини дали е минало заседанието този месец?

# 683
Някой звънял ли е скоро да пита кога ще разберем резултатите?

# 684
Тъкмо обновиха сайта. Знаете ли дали заповед, която е заявено да се изпрати с куриер, може да се вземе на място?
Защото точно днес ми дойде и ако чакам пращане с куриер, изпускам месеца.
Допълвам се: обадих се и не можело, били предадени към куриер.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 12:22 от vanesa_georg

# 685
  • Sofia
Тъкмо обновиха сайта. Знаете ли дали заповед, която е заявено да се изпрати с куриер, може да се вземе на място?
Подозирах, че така е станало. Аз затова и винаги си заявявам лично вземане - за да не завися, ако нещо ми се наложи.

# 686
  • София
Поради тази причина препоръчвам като най-бърз вариант да получавате заповеди чрез Системата за сигурно електронно връчване.

# 687
Аз бях така и им писах на имейла, че искам да я взема на място и ми отговориха още същия ден, че няма проблем.

# 688
Vanesa_georg Ако сте сигурна,че сте одобрена, обадете се на репродуктивния ви и започнете стимулацията за да не губите месеца!В момента в който получите заповедта ще им я занесете! Както пише в сайта до 23.09. Не смятам че е проблем.

# 689
Аз бях така и им писах на имейла, че искам да я взема на място и ми отговориха още същия ден, че няма проблем.

Благодаря за съветите, момичета ❤️
Реално ми казаха по телефона, че не може, защото вече са предадени към куриер. Не зная дали е вярно или просто не им се занимава да търсят. Защото ако бяха в куриер, щяхме да имаме известия.
Иначе чакам репродуктивната да ми се обади, но по "правилник" не може да се стартира, докато не получиш заповедта.

Общи условия

Активация на акаунт