Работа, CV-та, HR-и, съвети - 95

• 26 230
  • 788
  •   1
Отговори
# 450
  • Somewhere far away
След последната ми работа имам нужда от  психиатър и аз.

# 451
  • Melmak
Wonder woman, искаш да ти дадем съвет как да точиш пари от държавата?

Ние имаме също платформа, където си запазваме час за психолог или адвокат безплатно. Не съм ползвала услугите. Имам си личен психотерапевт и адвокат, с които работя.

# 452
да ми даде шанс някой да се развивам в тази сфера.
Искаш ние тук да ти обясним как да извършиш измама за да източваш неправомерно пари от НОИ, а същевременно да се развиваш "Управление на човешките ресурси"?
Страшно нагло!

# 453
Потребителката си е променила мнението или потребителите имат нужда някой да им лекува питиесдито? Че като знам част от контингента в темата, ми е фифти-фифти.

# 454
  • Melmak
Променила го е. Изтрила е частта, в която пита как да изиграе системата, че да седи на борсата, като я съкратят фиктивно.

# 455
  • София
Ограбиха държавата. Отиват на борсата и прибират данъците, които самите те са платили, защото някоя "корпорация" не ще да ги съкрати, за да не си наруши реномето и изнудва хората сами да си напускат. И вместо тия париЧКИ да потънат вдън земя, да обслужват циг@ните и мързеливите, тези нагли хора ще си приберат парите, които сами са внасяли.

# 456
Ограбиха държавата. Отиват на борсата и прибират данъците, които самите те са платили, защото някоя "корпорация" не ще да ги съкрати, за да не си наруши реномето и изнудва хората сами да си напускат. И вместо тия париЧКИ да потънат вдън земя, да обслужват циг@ните и мързеливите, тези нагли хора ще си приберат парите, които сами са внасяли.

Не е точно така. Тук системата е солидарна и ще вземат повече пари, отколкото са внесли. Това е осигуровка, а не спестовна каса. И затова може да се сравни със застрахователна измама. Така се вземат от парите за наистина съкратени.

# 457
Наистина съкратен или документално съкратен имаш предвид?

# 458
  • Melmak
То си е измама, даже е нагло да питаш във форум да ти дават съвети за това.

# 459
Потребителката каза, че ще я освободят по взаимно съгласие. Казусът й беше следния: след година майчинство, ще си вземе полагаемата отпуска, ще се върне на работа и ще поиска да напусне, за да може да си гледа детето, когато се разболява, защото нямало да я търпят с болнични. Питаше за съвет да я назначи неин познат, за да я съкрати после и да получава пълна борса, но т.к. е майка с дете, това дали няма да му навреди. Нещо в този дух беше. Съжалявам, ако не помня добре. На мен малко ми е странно цялото нещо. Вярно е, че децата боледуват често, но пък може да не се окаже толкова зле положението. Ако и с мъжа ти успеете да нагласите нещата при гледане на болно дете, може да не е толкова зле. Ако все пак работодателя е много крив, може да се потърси друга работа. Не навсякъде гледат с лошо око на майките с деца, а и се случват такива неща. Не всички са цербери. Ако вече детето не го приемат в държавна ясла и трябва да се плаща 1000-1500 лв за частна, разбирам желанието на майката да не работи, ако не могат да си позволят този разход, но тук проблема й беше с болничния. Нероден Петко. Нека да си се върне на работа и ако положението ескалира, най-лесно се напуска.

# 460
Ако е с дете до 3, по-добре да седи на старото място и да търси работа.
На мен повече ми наглее като почнат да държат сметка хора, които имат ангажименти единствено към себе си. Или пък такива, на които семейството е до ушите в 'сиви' дейности, ама нали е семейство, там е оправдано.

# 461
  • София
Значи няма да ви казвам махнат човек с 6 заплати + 2 месеца изплатен отпуск как беше фиктивно съкратен после и освен тези ~8 заплати, които са много над прага, как ще взима още 12 месеца по 2300 лв.
Мен не ме е яд, честно казано. Платил си ги е с нервите и времето вложено.

# 462
И това време и нерви го поставят над закона ли? Правят го по-важен от всички останали българи ли?

Wonder_woman__ съвсем директно, нагло и осъзнато си пита как да врътне една съвсем незаконна схема, изцяло по собствено желание. И същевременно писа как искала някой да ѝ даде шанс да работи в човешки ресурси...
Специалист, специалист, а не знае кои са вариантите за съкращение. Морала ѝ няма и нужда да се коментира.

Оправдавайте ги такива с цел да си излеете собствената злоба и неудовлетвореност, пък после се чудете защо попадате в токсични колективи.
Днеска се чуди как да източи НОИ, утре, като стане ЧР, ще се чуди как да ви прецака вас за да се подмаже на шефа.

# 463
  • София
В държава, в която режат хора безнаказано и в държава, в която един лекар или инженер взима по- малко от кол център парвеню, а програмистите биват натирени да хващат сопата, не ми дреме чак толкова, да.
Няма какво да седиш и да кълнеш като баба - вий, давайте, пък после ви се падат токсичните колективи. Послето не се знае за никого. И за горе ред няма.

# 464
  • София
Кой къде натири програмистите не разбрах?

Общи условия

Активация на акаунт