Работа, CV-та, HR-и, съвети - 95

• 22 734
  • 788
  •   1
Отговори
# 780
Как е най-удачно да се отговори, когато ни питат дали може да започнем веднага? Аз обясних на проведеното интервю, че вече съм свободна. Но някак си не върви да приема от днес за утре офертата им. Прочетох предните страници.

Не искам да ги откажа, но как е най-редно? Сега е краят на месеца. Да отговоря ли, ако не е проблем за тях, да започна в понеделник или началото на декември. Това не трябва ли те да го съобразят?
Защо не да не върви да приемеш офертата и да започнеш веднага? Там, където започнах, в поне още един отдел са супер натоварени и кандидати , които могат да почнат в рамките на седмица, са с много голямо предимство.
На мен ще ми е доста неприятно да съм затрупана с работа и кандидат-колега хем да е свободен, хем да не идва без някаква разумна причина. Определено ще набера лично срещу него.

# 781
Зор да се започне от днес още утре и на мен не ми звучи добре ако е буквално. Или там от петък за понеделник, то същото. Хубаво, човекът е без работа в момента, не е ангажиран точно по този начин. Но пак си правиш някакви планове на времето, иска време и документи от сорта на медицинско и съдимост и какво ли не...
И на мен ми се е случвало да ме попитат кога мога да започна, казвала съм че по принцип мога и доста скоро ако така се уговорим, но все пак ми трябва малко време. Не е имало драми с това, не е ставало дума и за дълго време но все пак време.
Не знам кой разумен човек очаква че понеже не ходиш на работа, не правиш абсолютно нищо и само чакаш да те повикат, че да нямаш нищо планирано поне за дни напред които до момента си ги считал за свободни. Примерно в двойка този който е в момента без работа поема повече ангажименти дето искат време, съответно така са планирани. Може вече да имаш планирано я пътуване, я нещо друго. "Разумна причина" какво е, без да се навлиза в личното пространство искайки обяснения?

# 782
Прочети пак поста. Хем е обяснила, че е свободна, хем не може да започне сега, защото не вървяло да приема толкова бързо. Свободен означава, че можеш да започнеш. Може да си свободен след месец предизвестие, след 2 седмици пътуване, след 3 дни, като изобщо не е нужно да даваш подробни обяснения защо можеш да започнеш по-рано или по-късно. Да кажеш, че си свободен, но да не искаш да започнеш, е доста кофти артикулиране.
Документи се вадят на деня. Свидетелство за съдимост вече не искат, а медицинското ми го направиха за 20 мин с чакането пред кабинета.

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 19:06 от Нарцùса

# 783
Нормално ли е, компания да публикува в джобса обява за позиция, която не е обявила на собствения си сайт? Имам предвид следното: на сайтът им са публикувани 3 свободни позиции за специалисти, а в джобс - 4, допълнителната представлява интерес за мен, но дали наистина е актуална?

# 784
Прочети пак поста. Хем е обяснила, че е свободна, хем не може да започне сега, защото не вървяло да приема толкова бързо. Свободен означава, че можеш да започнеш. Може да си свободен след месец предизвестие, след 2 седмици пътуване, след 3 дни, като изобщо не е нужно да даваш подробни обяснения защо можеш да започнеш по-рано или по-късно. Да кажеш, че си свободен, но да не искаш да започнеш, е доста кофти артикулиране.
Документи се вадят на деня. Свидетелство за съдимост вече не искат, а медицинското ми го направиха за 20 мин с чакането пред кабинета.

Ще имам въвеждащо обучение и няма да им е много до мен, ако започна сряда. Деня преди това ще извадя свидетелство за съдимост и медицинско. Искат ги по принцип. Ще им пиша в по-нормално време, т.е. утре. И ще се обадя. Като гледам, може другия понеделник да се задействат с мен, защото приключват годината.

Благодаря на всички отговорили!

# 785
Нормално ли е, компания да публикува в джобса обява за позиция, която не е обявила на собствения си сайт? Имам предвид следното: на сайтът им са публикувани 3 свободни позиции за специалисти, а в джобс - 4, допълнителната представлява интерес за мен, но дали наистина е актуална?

Може да е изтекла преди това джобса или предстои да я пуснат.

# 786
Скрит текст:

Ще имам въвеждащо обучение и няма да им е много до мен, ако започна сряда. Деня преди това ще извадя свидетелство за съдимост и медицинско. Искат ги по принцип. Ще им пиша в по-нормално време, т.е. утре. И ще се обадя. Като гледам, може другия понеделник да се задействат с мен, защото приключват годината.

Благодаря на всички отговорили!
Е, при това положение, смисъл, ако имат конкретни дни за обучение, има резон да почнеш по-късно. Първоначално друго разбрах.
От друга страна, ако идеш по-рано, можеш да огледаш обстановката по-подробно, докато те са заети с друго, и ако нещо не ти допадне, да се откажеш.

# 787

Може да е изтекла преди това джобса или предстои да я пуснат.
Или в Джобс да са през агенция и при техния ЧР да кацнат само отбрани предварително кандидатури.

# 788
  • Сф
ЩЕ използвам затишието да се преместим в нова тема

Общи условия

Активация на акаунт