Помощ бих имала от догодина септември когато роднина вече няма да е на работа и при нужда ще може да ни съдейства.
Мъжа ми изкарва по-големия доход и няма да има възможност да излиза в болнични, но би съдействал с водене на децата и ако се наложи да ги вземе и за малко да са с него - примерно 1, макс 2 часа.
Малкото предстои да тръгва на ясла и знам какво е. Адаптацията е поне месец....в началото ходи по 1-2 часа, после увеличават времето. Докато стигне до обяд.
Иначе работя над 14 г. и до момента наистина не съм ползвала борса. Наистина не знам как седят нещата.
Не съм искала да прозвучи по този начин. Няколко потребителки ми написаха точно и ясно "не може да ползваш защото си с дете под 3 г. и никой няма да си заложи главата". Това ми беше достатъчно да разбера, че това не е правилно, което мисля и е най-добре да си остана в фирмата или да си напусна и да ползвам 4 месеца. Може да си потърся стаж, сега покрай празниците също има временни позиции и плащат дори и нещо минимално, но пак е ок отколкото без никакъв доход.
Това ми е трето дете и мисля, че достатъчно съм дала на държавата. Искано и чакано с огромен страх, тъй като имахме доста проблеми в началото, а и след това през бременността и той, а и другите 2 деца са ми на първо място и те са ми приоритет като са болни, а не работата. За това така съм се настроила.
В по-предна работа бяха mom friendly и никой не правеше проблем да си останеш вкъщи с детето и да си хоум или болничен. Работата си вървеше и нищо не се изкарваше като на живот и смърт. Но за съжаление в БГ работодателите си гледат интереса и не ги интересуват служителите.
До колкото в чуждестранните фирми е доста по-различно, поне по това, което са ми казвали приятели/роднини.