Любители на котки - Тема 200

• 24 968
  • 767
  •   1
Отговори
# 255
Аз съм болна и хич не ми се мисли как ще пътувам. Сина и Кардю ще си бъдат у дома. Една приятелка ги гледа като пътуваме. Кардю е стар за такъв дълъг път. А Сина, не искам да го подлагаме на никакъв стрес, че скоро му треперих.

# 256
  • Между гори и планини
То като не е яло, какво да изходи милото 🥺
Това краче как ще зарасне? Операция?
На Чери му беше счупен задният крак, но долу - фибула или фибия се казва коста, забравих. И му правиха операция с игли ( след време иглите се махат). И колкото по- рано, по добре, за да не умира костта.
Милата котанка, нека лежи, да хапва, почива. Тя е изтощена, стресирана к сигурно крачето я боли. Ако можеш направи ѝ бульон, хем да се хидратиращ, хем да има някаква хранителна стойност.

# 257
Милото котаче! Дано да се оправи! Много е преживяло!

# 258
Вземи еднократни постелки от аптеката най-добре. Утре ли сте на ветеринар?

# 259
От опит, макар и сувсем пресен с моята Мег, също с натрошено бедро, стават по-активни, когато спре да ги боли. Моята беше стресирана първите няколко дена, то и мен ме нямаше при нея де, стоя скрита под леглото и не мърдаше, излизаше да яде само когато  е сама в стаята. После започна да обикаля и разглежда и да ползва тоалетна само по веднъж, през нощта, когато всички спят. С всеки изминал ден става по-смела и ползва крачето повече. Консултирахме с ортопед и той смята, че няма нужда от операция или ампутация за сега. Ще следим само, но според него щом ставите са здрави, има шанс крачето да зарастне, пък макар и малко по-късичко.
Та и Хели ще се окопити след няколко дни сигурно. С Мег и Кас и стискаме палци.

# 260
Наско от началото на седмицата започна да киха, вчера като св разкиха ама голяма кихавица и на пода излезе кафеникав секрет. Днес като се прибрах на обяд и носа му течеше зеленикав сопол и хайде на лекар. За съжаление не беше моя доктор на смяна и този , които го прегледа се опитваше да ме убеди че нищо му нямало на котето 🙄 но все пак му сложи две инжекции.. едната антибиотик, който бил ефективен за 10 дни и другата инжекция стероид за 48ч. Прилагам снимка на лекарствата.. някой ако е запознат или ако има опит синусова инфекция при котки.. Според доктора нямало такова нещо при котките.

# 261
Здравейте, хора, имам следната питанка. Дъртата ми писана страда от хипотиреоидизъм (и не само от това, но сега за това ще питам) и приема най-ниската доза Фелимаз*л (в случая 1,25). Наскоро разбрах, че има алтернатива течен Фелимаз*л, за която не се приема по-добре от организма и за която моя вет не ми бе казал. Научих от друг вет. Смятам да пробвам с течния като приключа с опаковката с дражетата, но не съм сигурна за дозировката на сиропа. Някой знае ли от сиропа на колко ще е равно 1,25? Благодаря предварително!
Това трябва да е хипер, а не хипотироидизъм. Сиропът е 5 мг/мл, което значи, че 1 мл ти е две хапчета от 2,5 мг, т.е., 0,5 мл ще е еднократната доза сироп. Опс! Ти питаш за 1,25 мг... Ами, значи 0,25 мл (четвърт спринцовка от 1 мл).
Има и за мазане вече трансдермален гел. Ако намериш къде го продават - свиркай.

Пиши, като го пробваш, дали става, дали го харесва котката. Simple Smile

Madison, егати скъпарската инжекция цефалоспорини! Frowning Докладвай какво ще се случи след нея, че ми е интересно. Едва ли е синусова инфекция, по-скоро реактивация на вирусче.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 00:24 от amy_nka

# 262
Дано помогне, защото прегледа беше да го претеглят и да му премерят температурата , харесаха му копринено меката козина и реши че му няма нищо.
Другото ми коте  Скай още като го намерих , го заведох в същата клиника но при друг лекар. Въпреки че беше супер мръсно и пълно с бълхи, докторът му направи цялостен преглед , огледа го навсякъде, очи, уши, лапички, козина, дупе, температура. Сложи му ваксина и предписа несгард за бълхите след баня . На 19ти ще го водя за ваксина и дано на Наско му мине дотогава.

# 263
Относно Хели, бях и давала предишните два дни, докато беше на вън папане, изяде го пред мен. Днес ще идем при ветеринарят, за да каже за операцията. Но се чудех милото до тогава как ще функционира, още повече защото ни посъветваха да му даваме това пюре за да може по-бързо да изхвърли металното от саламчето :/. А съвсем не се сетих да се посъветвам снощи със сестрите ...

Иначе се гали, мърка и навира под ръката, за да иска още Simple Smile

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 06:52 от AniNe

# 264
  • София
Добре дошла на Хели!
Приличат си с кака й Мими. 😻

И аз да споделя опита си със счупено краче (но котето беше по- малко), забравила съм и къде беше фрактурата (беше преди 2 години)
Само дойде в двора (на рождения ми ден), беше избягало от деца, които го мачкотеха и го разнасяха насам- натам. Видях го, че силно накуцва, но реших, че не е моя грижа, защото е чуждо коте. Върнах го на децата, но то пак избяга и потърси спасение при нас.
Нахраних го- беше издивяло от глад и го заведох на вет. Правиха снимка, няколко дни го водих на инжекции (казах, че няма да поема операция- само снимката струваше 80 лв) и посъветваха да го държим обездвижено в клетката 2- 3 седмици.
Пусках го само да яде и за тоалетна (милото, голяма мъка беше да го държа в клетката, пълно с енергия и желание за игра).
Спокойствието и "силната" храна си казаха думата- оправи се бебка все едно нищо не й е било.

# 265
Вашите котки харесват ли телевизора?
Нашата определено "ревнува", ако гледаме нещо, а тя иска да си играе.
Скрит текст:

# 266
AnyHr
Търсело е по-добри и мили стопани Simple Smile

Сестрите първо си мислеха, че е нещо подобно на изкълчване и ни посъветваха същото - стоене в клетка, на твърдо, без много движение, един вид да се намести крачето. Но все пак посъветваха рентген.

Оказа се наистина че горната част на бедрото просто се отделило, счупена, трябва свързване, операция, иначе няма да може да ходи като хората. Сега просто пристъпва много трудно, една крачка, залита и пада :/ Рентгена със няколко инжекции за обезболяване и "храна" в тялото общо струваха 45лв/ Ще видим колко ще каже днес ветеринарят за операцията.
Пишкаше снощи и днес, хранихме я с по-течна храна, защото не иска да пие вода :/ Страх ме това желязо в коремчето, защото още не го е изкарала, а трябва да го изходи.

MianaNia

Моята Мими така ми ръфа лаптопа LaughingLaughingLaughing

# 267
  • София
AniNe, успех на хубавата черно- бяла муцунка. 😻
Намерих снимка на Бебка, вече излекувана❤️ Късметлийка ми е тя, попадна на страхотно място и е една разкошна, глезена дама сега.

# 268
AniNe, респект!
Бях показвала един Рижко, който беше заведен в клиниката за евтаназия заради счупено бедро. Зълва ми го оперира и сега й е вярно другарче. Снощи като говорихме за клепача на Арамис, Рижко беше до нея, мъркаше и й масажираше уморените крака.

Аз лекувам сополите на Арамис с енрофлоксацин. Едно голямо хапче, което делим на 8 и което ветеринарят до нас ни подари!
А гледам, че на Madison са й одрали кожата за преглед и лекарства. Sad

За клепача на Арамис зълва ми предполага вирус, паразити или евентуално някаква травма и да си остане така. Снощи му дадох паста Panacur за паразити. Дано да се оправи с времето клепача, много много се надявам.

# 269
Здравейте, хора, имам следната питанка. Дъртата ми писана страда от хипотиреоидизъм (и не само от това, но сега за това ще питам) и приема най-ниската доза Фелимаз*л (в случая 1,25). Наскоро разбрах, че има алтернатива течен Фелимаз*л, за която не се приема по-добре от организма и за която моя вет не ми бе казал. Научих от друг вет. Смятам да пробвам с течния като приключа с опаковката с дражетата, но не съм сигурна за дозировката на сиропа. Някой знае ли от сиропа на колко ще е равно 1,25? Благодаря предварително!

Не бях чувала за котки с хипотиреоидизъм , медикамента не ми е познат , но щом се включи  amy_nka и стана ясно ,че иде реч за хипертиреоидизъм , мога да споделя нещо , което ми казаха в една клиника .
В София , някъде на бул. "Хр. Ботев" имало лаборатория ? (или клиника - не помня) , където при установена доза , приготвяли мехлем , който се маже на ухото . Всъщност е за човешки бебета , но можело да се направи и за котки .
Казаха ми го , защото им споделих ,че  трудно  давам таблетките - все ги изплюва .

Уви , за сиропа не мога да помогна ! Моят котак е на таблетки  с доза дневно - 2.50мг.

Общи условия

Активация на акаунт