Любители на котки - Тема 200

• 24 971
  • 767
  •   1
Отговори
# 240
  • на брега на морето
Прибирането на третия клепач е бавен процес. Нала беше така цял месец и повече с двете очи, имаше температура, слагахме капки и давахме витамини по препоръка на ветеринарно светило. Било вирусно. Оправи се.

# 241
В тази тема е пълно с хора с големи сърца  Heart Давате ми редовната доза позитивна енергия.
Ще пътуваме за България и ако някой има нужда от нещо, което липсва  там, а тук мога да взема, казвайте сега.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 12:49 от cardhu

# 242
  • София
В тази тема е пълно с хора с големи сърца  Heart Давате ми редовната доза позитивна енергия.
Ще пътуваме за България и ако някой има нужда от нещо, което липсва в там, а тук мога да взема, казвайте сега.
Доведи Сина и организирай среща с мачкане на котка. Joy

Отговаря ли на питането? Joy Сина липсва тук, а при теб го има. Значи отговаря. JoyJoyJoy Може и Кардю да добавиш, ама той е стар и ще му спестим шока от 100 мачкащи лели. Joy

Шегувам се! Wink Имам куп неща за вършене, а само се лутам из форума, вместо да се захващам. Simple Smile

# 243

Един сгушен Феро Revolving HeartsAnimal Paw Prints

# 244
  • До хладилника, който обичам
Бу, аз познавам няколко човека, които се занимават с истински грижи за улични котки и работят с организации в Германия. Доста котки са задомени в Германия. Едната жена купи къща извън София и я направи на приют. Къщата е за котки, дворът за кучета. Обаче не приема чужди котки. Тези, които тя спасява и лекува са твърде много и например не би взела Арамис при себе си. Давам го само като пример, защото не е на улицата, а е обгрижен, нахранен, излекуван... Затова не бих разчитала на частен приют. То и официално не е приют.
То и тук е така. Препълват се. Миналата седмица в групата на квартала жена отчаяно търсеше място за котка, доброволците от всички приюти отказват, защото са до ушите в котки и котенца, а ако ги вземат в RSPCA, има опасност да ги приспят, ако не намерят стопани в рамките на някое време Sad

# 245
Vanne, внимавай с обявите и хората, които отговарят. Слушала съм истории как тия, които гледат змии и други влечуги, търсят по обяви малки котенца и кученца, за да си хранят животните с тях.

# 246
Ползват котки и за обучение на бойни породи кучета Sad

# 247
И аз съм чувала такива гнусни истории. Но не ме изненадват. Само човекът може да е такъв изрод.

Снощи варих на Мишето свинско месо, пилешки дробчета и сърчица. Добавих и ориз. Накрая пасирах, но останаха и цели, едри парчета. С трепет сервирах на принцесата, а тя дори не близна! За капак, сутринта изпуснах купата й на килима, та чистих котешко пюре за разсънване. Предпочете сухата храна (Пюрина). Шест бурканчета стоят в хладилника, а тя проявява капризи. Какво не правя като хората?! Всички у дома, двукраки, четирикраки, та дори и пернати, когато гледах, са капризни. Само аз съм добро прасе, но мога ли да дояждам на всички??? Joy

# 248
Днес се сдобихме с втора черно-бяла дама Simple Smile
Представям Ви Хели! Revolving Hearts

Преди сигурно месец-два , забелязахме малко слабо коте да се разхожда съседния блок. Котки има доста, храним ги, но това за пръв път го виждаме. В началото бягаше, но след 2-3 опита разбра, че сме от тези дето дават папане Wink

Не минавам от там толкова често. Този понеделник минах, то стоеше там, изглеждаше изнемощяло... измяука ми, опита се да ме последва. Едвам направи крачка и поднесе .. Дадох храна. На следващия ден пак беше такова :/ Днес го занесохме на вет лекар, защото не можех да го лгедам такова. Оказа се счупена кост да бедрото (най-вероятно блъснато), силно дехидратирано, явно не е можело да се храни като хората. Биха му директно тип храна в кръвта и утре ще го водим при ветеринаря да каже какво да му се прави. (Защото одеве бяха само сестрите)

Надявам се да се оправи бързо и нашата Мими да я приеме дружелюбно Grinning Иначе Хели е много мила и кротка за момента. Revolving Hearts
Мими: Много черно-бели станаха Sweat Smile

# 249
Дано Хели има късмет всичко да заздравее безпроблемно! Честита котка, AniNe, световната система за разпределение на котки в действие Simple Smile

# 250
  • София
cardhu, и аз не бих отказала едно мачкане на Сина Joy
И на големият му батко също.

Стискам палци Хели да оздравее бързо. Милото.

# 251
  • Между гори и планини
Добре дошла на Хели! Щом е на топло и с грижи , ще се оправи 🥰
От мен спомен от Кети преди 4 години. Разкошна писана беше, много ми липсва 😞

# 252
Прекрасни цветове!

# 253
Здравейте, хора, имам следната питанка. Дъртата ми писана страда от хипотиреоидизъм (и не само от това, но сега за това ще питам) и приема най-ниската доза Фелимаз*л (в случая 1,25). Наскоро разбрах, че има алтернатива течен Фелимаз*л, за която не се приема по-добре от организма и за която моя вет не ми бе казал. Научих от друг вет. Смятам да пробвам с течния като приключа с опаковката с дражетата, но не съм сигурна за дозировката на сиропа. Някой знае ли от сиропа на колко ще е равно 1,25? Благодаря предварително!

# 254
Аз имам само един въпрос.
Понеже Хели едвам ходи, от часове даже не си става от подложката. Хапва само от капачките пред нея. Как ще ходи до тоалетната?
Сложихме такава направена от много нисък кашон, изрязан още по-нисък от едната страна, за да не се налага много престъпване. Сложен е точно до подложката й.
Освен счупеното краче ни казаха, че има и желязце от салам в коремчето, затова и даваме варено картофче за да го изчака. Но нз как ще ходи до тоалетната :/ . Видях само, че се беше изпишкала на едната завивка в постелката, която махнахме.

Общи условия

Активация на акаунт