Любители на котки - Тема 200

• 24 972
  • 767
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Vanne, в Бургас има ли приют за котки?

Да се похваля, че купих консерви Нуево от Емаг и дойдоха за по-малко от 24 часа. Не мога да повярвам! Simple Smile Хем ги поръчах в неделя вечерта, когато е логично да не работят. Ако някой ги харесва, в момента има промоция при покупка на 2 пакета от 6 консерви (400 гр). Имат и пробен период на програма Genius, който дава безплатна доставка. Само дано не забравя да го деактивирам в точния момент, че ще ми излезе през носа. Joy

Днес малката ловджийка изяде нещо средно между муха и летяща мравка, което имаше жило. Преглътна го с кеф. Close

# 226
Включвам се с питане,макар че попрочетох нещо по въпроса. Днес децата са забелязали кръв при едно от горните зъбчета на Хари,не можаха да ми снимат да покажа за какво става въпрос. Предположих,че сменя млечните зъби,но ще разбера като се прибера от работа. Четох,че е възможно това да е,на 6 месеца е вече.Дали е това и ако не е,какво може да е?

# 227
  • Между гори и планини
Много вероятно да сменя.
Ние намирахме зъби у дома , когато са сменяли. В началото е малко шок, после се усещаш 🤣
Наш Лео ще трябва да стои над 24 часа сам у дома. Ще има храна, вода и тоалетна. Но сам. Когато пътуваме семейно по работа, лятото оставаме отворен прозорец и котките влизат и излизат. Когато е студено, големите стоят вън. Неприятно, но за 2 дни се оправят. До вратата и те ще имат суха храна, вода в двора винаги имат. Дано няма припаднали саксии. Откакто Лео излиза, бели никакви не прави.

# 228
  • До хладилника, който обичам
Много е вероятно да е млечен зъб. Обичайно ги сменят много незаблязано, освен ако не ги поледнеш в устата и да уцелиш момента, в който са с тринайсет реда зъби като акули. Най-често ги гълтат, за n броя котки през годините съм видяла само един паднал (кучшки) зъб. А понякога се удрят при неудачно приземяване и си нараняват муцунките. Ще му мине като на коте най-вероятно.

# 229
В Бургас има един общински и поне един частен приют, в които вземат котки. Но се надявам да намеря дом, ще пробвам групи. Сега тормозя колеги, приятели и роднини с неприлични предложения за подарък котка Joy
Показвам шишковците на сина, леле прекрасни са!

# 230
  • София
В Бургас има един общински и поне един частен приют, в които вземат котки.
Браво на бургазлии!

Тоз, рижият, е с уникално изражение! Heart Когато го показа за първи път, помислих, че снимката е станала нещо по-така... Simple Smile А то му било нормалната физиономия. Simple Smile Сладур! Heart

# 231
  • Между гори и планини
Ей, рижаво коте не съм имала никога! Забелязвам , че явно имам афинитет към определена окраска, или така се получава.
Приятелка пък има все разновидност на табита.

# 232
Ване, извинявай! Не съм искала да ядосвам нито теб, нито съфорумките. Слушах си сърцето и исках малкия мускетар да остане твой - заради кучето и заради голямото ти сърце. Отново: Извинявай!

Къде в България има приюти за котки? Как ги гледат? Как се дават?
Знам приют за кучета край Долни Богров. Нямам сили да ида там щото ще се върна с куче - мечта ми е. От София съм.

Къде в България има приюти за котки? Как се грижат за тях?

Знам че в Банкя имало безплатна кастрация за улични котки. Един дето не е пробвал - оправдания, казваше че един ден го закарваш, оставяш и на другия ден го прибираш. Режели им ухото да се знае че са улични. Нямал кола му е оправданието а гледа 10 - 15 близкородствени в двор ...

# 233
Негово мускетарско височество Grinning
Все по-добре е, тича, мърка, играе си, хапва с апетит. И което ме изуми.. влиза сам в кашона с пелената и пикае. А тази вечер имахме и подарък в кашона, влязъл сам и се изакал. Една шепа коте, а толкова чисто и умно! А кучката една година се напикаваше и вкъщи и месеци се учехме да ходим навън.

# 234
Милото! Живее своя втори живот, подарен от Vanne! Revolving HeartsFlowers Four Leaf CloverAnimal Paw Prints

# 235
  • Между гори и планини
Голям хубавец е Арамис! Сини очи, пухкав, мъркащ и сладък 🥰
Аз никога не съм имала проблем с хигиенни навици на нито едно коте, от самото начало, с едно показват са разбирали. На Лео въобще не трябваше и да показвам

# 236
  • До хладилника, който обичам
Име частни приюти за котки - ентусиасти се опитват да спасят животни. Кастрират, обезпаразитяват, задомяват с договор. Издържат се с дарения. Някои са свързани с чужбина и получават от там малки дарения, други карат на мускули и ентусиазма на организаторите си с големи сърца. Отделно ветеринарни клиники понякога правят кампании за безплатна кастрация за улични животни. Навремето една на малка улична котка така кастрирах и после и дом и намерихме. В Англия също са частни повечето приюти, опитват се в приемни домове да настаняват животните, докато им намерят стопани и чак нямат място. И в Англия са заринати с котки, чакащи дом, хем много повече хора кастрират животните си, а в България е просто ужас с тоя начин на мислене "как ще му вървя срещу природата" и сума котенца умират всяка година под коли, от глад и от кучета. Като нямат място в Англия, практикуват tnr (trap, neuter, release), поне да не се размножават допълнително. В Пловдив няма много улични кучета, навремето един от кметовете проведе ефикасна кампания (залавяне и умъртвяване, ако не греша, рязко изчезнаха) и оттогава я поддържат, но улични котки бол. Въпреки че някои са кастрирани с резнати ушички, останалите се размножават, плюс всички недобросъвестни стопани, които"решават" проблема си с подхвърляне на котенцата.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 09:07 от Бу

# 237
  • Между гори и планини
Ако в градовете изчезнат котките, дори улични, ще се навъдят плъхове и мишки. Котки трябва да има!
На мен ми харесва как ги обгрижват в Истанбул, хем са улични, но си ги хранят, галят, постилат им къде да спят...
Блока на майка ми са коткари всички. Малък, стар , руски блок и всеки вход има и преден и заден изход. Като отзад където са мазите, са махнали прозорци и котките влизат да спят и раждат там, да ср борят с гризачите. Пред входовете има кашончета с губерчета и купички с вода и храна. Винаги, особено пред входа на майка има няколко котки в кашоните, спокойни и щастливи. Никой не ги гони и тормози. Напротив, обичани и обгрижвани.

# 238
  • София
Бу, аз познавам няколко човека, които се занимават с истински грижи за улични котки и работят с организации в Германия. Доста котки са задомени в Германия. Едната жена купи къща извън София и я направи на приют. Къщата е за котки, дворът за кучета. Обаче не приема чужди котки. Тези, които тя спасява и лекува са твърде много и например не би взела Арамис при себе си. Давам го само като пример, защото не е на улицата, а е обгрижен, нахранен, излекуван... Затова не бих разчитала на частен приют. То и официално не е приют.

Vanne, току-що се чух с приятелка, в чийто двор подхвърлиха едно рижо бебе. Не можеше да го задържи и му търсеше дом. Намерила е чрез OLX. Каза, че от там е имало най-много обаждания. Ако сред приятелите ти няма желаещи, пробвай и през този сайт.

# 239
Да, ще пробвам и през olx. Всички канали ще пробвам. Днес ще говоря и със зълва ми да го качи на сайта на клиниката. Снощи й пратих снимки на оченцето. Само третия клепач остана неприбран, защо така. Чакам я да ми звънне и да каже нормално ли е. Някой тук знае ли за колко време ще се прибере този клепач и защо е така млечно бял. Иначе котакът е много добре. Тази сутрин опищя света че е гладен, изяде две порции пилешко месо. Това преди да съм си изпила кафето. Simple Smile И по-зле ще става. Вече иска навсякъде да ходи, навира се. Най ме е страх доберманката да не го контузи. Тя го души, облизва и накрая като му перне една лапа и ми спира сърцето. Затова е затворен в отделна стая, обаче тази стая беше на двете големи котки и те пък сега са много нещастни, че трябва сега да делят хола с кучето. Абе, здраве да има, другите неща се нареждат! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт