Любители на котки - Тема 200

• 24 974
  • 767
  •   1
Отговори
# 210
Е,поне при нас,това не беше така.Детето ми не е направило абсолютно нищо в предната квартира.Докато Фин за ден-два надра качествено 6 стола ,диван и два фотьойла от естествен акожа.
Разбира се,че всичко си платихме. Но разбирам и наемодателите и не се превъзнасям по това,че с животни,видиш ли,всички са длъжни да ни приемат и да се съобразяват.

# 211
Запомних, че Ване е чужденка. Не знам какви са правилата в страната й. Яд ме е че кучето го прие. А и той е толкова красив- природата го е изписала. И тя чакаше подарък ...

Всичко ми крещи че си е нейн късмет ...

Добре ...
Тя ще го даде в приют. Знае ли там как ще се грижат за него? Ще има ли връзка с осиновителите? Как ще има сърце да го даде?

В България има ли приюти за котки? Май не ... За кучета имало. Един бил край Долни Богров но нямам смелост да ида. Ще си взема куче а то ще ми изяде котките.

Успех, Ване, каквото и да решиш! Но ...
Не си права!
Сигурна съм че Зара е кастрирана. В България добермани вече почти няма. Чувала съм мнения че са злобни, а като остарели някаква кост им пробива мозъка, стават злобни и може да убият господарите си. Не го вярвам. Вече почти не виждам големи кучета да се разхождат. Изчезнаха далматинци, пудели, Ласи от филма, немските овчарки. Все водят малки и в парка, и в мола.

Така се променя света ...

Извини ме, Ване, ако нещо грубо съм казала или съм те ядосала ...

Успешен път на малкия мускетар!

# 212
Не бих си нарушавала договора. На сегашния гаранцията ми е 4200 евро, на следващия 2500. Ще ги видя на куково лято, ако ме хванат, че си правя каквото искам. Не винаги е само до желание, затова и ми е грозно навиването да се запази някое животно, всеки си знае ситуацията. Ето АнМари как му намери дом на красавеца Blush та Поми, няма нужда да вменяваш вина, всичко дето си го изброила е със сигурност добре премислено от нейна страна и едва ли с нещо помагаш. Ти самата казваш, че не би взела трето, защо други да трябва?

# 213
Vanne сигурно съжали, че е споделила.
За съжаление има хиляди бездомни животни и няма как всички да бъдат спасени. Cry

# 214
Какво ще стане ако все пак реших да осинови котето? Ще се наложи преместване? Ще й вдигнат наема ли?

# 215
  • Между гори и планини
Това е както аз като писах тук да си излея болката, че трябва да а приспим Кети и някой, не помня кой ми писа на лични какви ли не диагнози и , че можем да я лекуваме. За какво? За по- дълга агония? Е, оказа се, че не е можело да в лекуваме, а аз 24 часа ревах с угризения на съвестта.
Всеки си знае колко животни може да гледа, най-малкото финансово. Аз имам място, но на двора, у дома се прескачаме 4 души, 4 котки... А финансово колабираме. То не само да се даде каквато и да е храна, а хубава и качествена и всяко животинче да бъде обгрижвано. Моят капацитет са 4 котки, и да искаме да спасим и отгледаме всички които ни изскочат на пътя - за съжаление няма как.
Какво ще стане ако все пак реших да осинови котето? Ще се наложи преместване? Ще й вдигнат наема ли?
Може да има неустойка,  може да вдигнат наема, може да я изгонят. Тя си знае положението.

# 216
  • До морето...
И аз се все се въздържам от коментар,че не искам да подклаждам огъня,но не прави добро впечатление поне на мен,когато някой повтаря на друг,спасил или помогнал на животинче-дали коте или куче,да го остави при себе си,когато въпросния човек е взел вече решение и има причина да не го прави.Това се наблюдава и за други ситуации в живота ,всъщност.Ами всеки си преценява възможностите и положението при него.Все пак няма как да приютим и помогнем на всички,колкото и да ми се иска.Най-малко имаме право под някаква форма да вменяваме вина.

# 217
Моите зверове, както се харесаха от пръв поглед.. така и днес , колкото пъти малкото доближи или докосне Наско, Наското бяга веднага или в спалнята или в кухнята на високо. После явно реши че няма да отстъпи леглото, дребния го докосна и Наско веднага наежен 🙄🙄

# 218
  • на брега на морето
Аз пък ще питам за Зара. В какво разположение на духа е, разходена ли е и т.н. Smile Хареса ми тая госпожица, а като видя доберман на улицата сърцето ми пада в петите.

Снощи Рафаела е скочила върху челото на дъщеря ми, има рана, текла е кръв. На какво може да се дължи това? Никога не е бита или ритана. Ние предполагаме, че смрадливката, която е в стаята, е кацнала на челото ѝ или нещо я е уплашило. Дайте идеи за това поведение.

# 219
Ако е еднократно - не е проблемно.

# 220
  • До хладилника, който обичам
Опитах се всички котаци да харесам в новата тема.
MarielaYo, много съжалявам за котето. Дали сте му добър живот и много обич.

След като в миналата тема се оплаках, че взех широко легло, за да спят заедно, а котките не искат, ме изненадаха приятно:
.

Въпреки че обичайно спят самостоятелно по етажите.

И една котанка с късмет. Лятото някой я подхвърли на съседите, които имат малки котета на килограм (но не кастрират...) и нямат желание за повече котки. Те я пуснаха на улицата, едва се държеше на крачета, толкова беше изпосталяла от глад и жажда милата, току се заваляше от слабост. Явно домашна, някой я е изхвърлил "да си търси късмета" Rage Прибрахме я за ден и половина, колкото имахме, преди да заминем, нахранихме я обилно и живна, и по някакво чудо ѝ намерих любящ дом съвсем близо. Сега като се прибирах, отидохме да я видим, още е дребосъчка и слабичка, но не поради липса на храна. Котенце с късмет.

# 221
  • Между гори и планини
Ние имаме електрически одеяла под чаршафите на леглата зиме. В момента леглата са сборен пункт. Снощи Памук спа почти върху главата на мъжа ми, като шапка. Между нас Чери прегърнал ръката ми, до него Лео и върху краката ми - Точка. Като ѝ замръзне дупето бързо ще приеме Лео. Но нали е проклета, ръмжа дори когато аз се раздвижа.

# 222
Поми, хайде да спреш да философстваш за мен и Арчо. В Бургас съм, с две котки и доберман в апартамент. Аз си преценям колко животни мога да гледам. Чуждите сантименти и фантазии не ме засягат. А и на чужд гръб и сто тояги са малко май. Основно мото във форумите.
Арчо е жив, това ми стига, за да се чувствам добре. Ще му намеря дом. И в приют да иде, поне е жив. А можеше и вече да не е.

# 223
  • До хладилника, който обичам
Така си е. Дъщеря ми много се беше разстроила за котенцето от снимката горе, че не можем да го приберем при нас зад граница, че баба ѝ отказва да го вземе (отсъства по 4-5 месеца в годината, отделно кучето ни на двора не е доброжелателно към котки, а е бързо). Бях се примирила, че ще я нося до един блок в Пловдив, за който знам, че жена гледа уличните котки качествено, щях да я моля да добави и това коте и да поема кастрация, обезпаразитяване и каквото там. Щеше да е улично, но от обгрижените (казаха ми, че ги кастрира, обезпаразитява, имат си къщички и т.н., не от хората, които само подхвърлят остатъци). Щеше да е все пак по-добър живот от умряло от глад животинче, или разкъсано от куче.
Vanne, в Положението е майко мила групата писах отчаяно, че времето ни за реакция беше съвсем малко, от там една жена и ми писа и се оказа, че живее съвсем наблизо. Извади голям късмет котанката, че си намери човек.

# 224
  • Между гори и планини
Малко снимки от следобедната дрямка на детето

В момента Лео е най фотографиран у дома. Големите се прибират вечер само за хранене и сън.

Общи условия

Активация на акаунт