Любители на котки - Тема 200

• 24 239
  • 767
  •   1
Отговори
# 765
Даже най-рано на 12 месеца. Направо съм изумена от новата мода да се осакатяват толкова малки животни. Вие за полови хормони и колко са важни за тялото не сте ли чували. Влияят на растежа, развитието, на костите, на всичко..... Трябва да разграничаваме истинската нужда от маркетинговата, от търговията.
Котараците кастрихме на около година и три месеца . Не беше само заради маркирането - такава нужда беше ..... мятаха се един на друг като зайци , пък после и бой - нали и двама мъжки . Мъчеха се милите .

Докторът казва  ,че не трябва да се кастрира по-рано от година , даже година и няколко месеца именно заради ролята на хормоните за съзряването , за изграждането на костна система , имунитета и т.н.

Някои ветеринари  постепенно се превръщат в търгаши , наистина . Смених няколко , преди да намерия нашия .

# 766
  • Варна
Един мъжки котарак имахме само, който кастрирахме на около 7, 8 месеца. Това беше преди десетина година. Нямаше проблеми, тогава така препоръчваха ветеринарите, а той ни беше първата котка. Скромен ми е опита с мъжки котки
От тогава само на женски котки ни върви.

# 767
  • София
Заповядайте в НОВАТА ТЕМА!

Ако някой желае да добавя любимеца му в списъка, нека ми пише на лични! Ако имате нещо интересно за първи пост - също.  Wink

И не забравяйте данъците и таксите!!!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт