Любители на котки - Тема 200

• 24 247
  • 767
  •   1
Отговори
# 750
Привет. На каква възраст се кастрират мъжките котки? Моят Макси е на около 7 месеца според доктора му. Казва, обаче че ще го кастрира най - рано на 10 месечна възраст. Така ли е наистина или да търся друг. Нямам опит с мъжка котка и се притеснявам от разгонване и маркиране. Какво е поведението при разгонване?

# 751
  • Между гори и планини
10 месеца е нормална възраст. На 7 още може да не са се напълнили торбичките.
Снощи Лео много настървено гризеше едно пилешко крилце. Днес е с долен кучешки зъб по- малко 🤪🙄

# 752
Даже най-рано на 12 месеца. Направо съм изумена от новата мода да се осакатяват толкова малки животни. Вие за полови хормони и колко са важни за тялото не сте ли чували. Влияят на растежа, развитието, на костите, на всичко. Щял да маркира. Ще го изтърпите, не е краят на света. Важно е да израсне здрав котарак.
Ама ядосвам се вече от всички безумия в медицината, и човешката, и ветеринарната.
Днес бях на пет скенер. Докато чаках, на регистратурата разпитваха една жена. И тя започна... имам стент в бъбрека, имам стент в сърцето.. Изключая тази жена болна от рак... се замислих как в новото време хирургията е станала буквално мода. Всичко може да се отреже, да се подмени, дори не и за здраве, а просто за красота и удобство, или заради усвояване на пътеката от здравната каса. А всъщност това трябва да се прави само ако е крайно наложително. Трябва да разграничаваме истинската нужда от маркетинговата, от търговията.

# 753
Моите - мъжко и женско са кастрирани на около 8 месеца. Преди тях гледахме мъжки некастриран. Тогава не бяха модерни тия неща. А помня всяко лято на село ... Кое оцелее ... Бабата им хвърля храна на двора...

Бегинс пикаеше къде намери пролет и есен и ревеше на вратата. Момичетата в темата много ми помагаха за края - чернодробна и бъбречна недостатъчност на 16 години. Бегинс беше детето на майка ми - такава връзка имаха.

Докторите ни обвинявана че не е кастриран и от там тръгнали проблемите. Хранел се със суха храна и това довело да запушване на уринарния тракт. Дали не обиколихме няколко лекари. И все различни мнения ...

Той почина ... Няма и 5 месеца след смъртта му сестра ми доведе Феликс. Майка ми рухваше ...
Но тя дойде на около 5 месеца в нас. Според майка ми - твърде късно за възпитание. Не се оказа точно така ...

Помнех Бегинс и обвиненията от различни доктори че липсата на кастрация го е убила. И питах тук ... И ми писаха ... Давах на майка ми да го чете.
Все пак тя е на близо 60 години, расла като дете на село и помни. За нея е грях да му се режат нещата ...
С помощта на форума - благодаря на всички писали преди 4 - 5 години майка ми си нави да кастрират Феликс. Плака преди и след това но знаеше че е за нейно добро.
Когато взех Кокорчо само ме попита Кога?
Все на около 8 месеца.

Кастрацията е заделени пари, плач при взимането и връщането, но е нещо добро. Имаш ли сили да изхвърлиш бебета като Арчи? И  Кокорчо е изхвърлен така ...

Кога точно е времето да се свърши тая работа - 3 лекаря и 5 мнения. Но свършиш ли я - мирна ти е главата.

Но ...
И човешки и котешки доктор се намира трудно ... Гледат те като касичка, като 30 стотинки на цяло.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 19:08 от Поми

# 754
  • Между гори и планини
Майка ми също се нави да кастрира нейните котки, след като аз кастрирах Кети и четох колко е в полза на домашните животни. А мен нави мъжът ми, който каза - или я кастрираме или не я задържаме. Кети точно тогава се разгони здраво и в рамките на седмица не се спеше нощем. Та бързо се реших.

# 755
Vanne, какво ще търпя и дали ще го изтърпя е мой проблем и няма нужда да ми размахвате пръст.
Когато прецени лекарят, тогава ще бъде кастрирано котето. Не гледам на кастрацията като на осакатяване и мисля, че и Вие знаете, че се прави и за доброто на котето, а не само на стопанина. Щом съм взела котка у дома, значи съм
наясно, че ще търпя много промени. Няколко поста по - нагоре се споменава точно за маркирането и да не се "изпусне" момента за кастриране. Исках да съм сигурна в приблизителната възраст, на която трябва да е котето.
Благодаря на Доня и Поми за включването.
Хубава вечер!

# 756
  • Между гори и планини
Стига де, само изказваме мнение, опасения и притеснения. Пък и ти сама попита.
П.п много е трудно да се уловят нюансите на речта в писмена форма.

# 757
Кастрацията на котарак е много полезна, стига да се направи на поне 12 месечна възраст, минимум 10 месеца както е казал ветеринарят. Иначе после четем за уринарни проблеми, запушване и т.н. Или като моята кучка, дето я кастрирах рано и сега се напикава. От опит пиша, аз сгреших, поне другите да предпазя.

# 758
Това, което искаше да каже Vanne, поне аз както го разбрах, е, че има и "лекари", който биха се навили на по-ранна кастрация само и само да ни вземат парите, защото за тях това е единственото важно. Рядко има доктори, които наистина да искат да помагат, без да обръщат внимание на финансовата част.

# 759
  • София
Хари кастрирах на 1,1г. Маркираше. Препикаваше ми единствено събраното за сгъване пране. И то не винаги. Само като се забавя със сгъването Joy

Момците, Аш и Оникс, кастрирах на 8м. На толкова трябваше да кастрирам, по договор.

Днес им дойде новата кутия от пет бокс-а. Голяма игра с играчката направиха. Дъщеря ми я поръси с котешка трева Joy И Лакомствата им харесаха.

# 760
Едно и също говорим а не се разбираме. Кастрацията е жизнено важна. Въпроса е кога, къде и как да се направи. Тук пишем хора на всякаква възраст и с различен житейски опит. И живеем при какви ли не условия ...

Накрая всичко опира до подходящ доктор и лечение... А те са търговци и тук се питаме кое хапче дали е подходящо, колко и как се дава ...

Аз си обичам котките и правя каквото е колкото мога ... Вие също ... Затова темата е толкова уютна ...

Но понякога човек опитва всичко да си спаси  децата. Не успява сам и попада на доктори търгаши. Виждат че не разбираш и ...

# 761
  • София
Синя птичке, котките се разгонват на различна възраст. Някои започват още на 6 месеца, други и до 2 години не се сещат. Изчакай докато прояви признаци. Най-вероятно това ще стане през февруари-март, когато външните котки започнат да "пеят". Дори и да маркира 2-3 пъти, това няма да му създаде навици. Лошо е ако след първите признаци се изчаква прекалено дълго.

"Моментът за изпускане" е при женските котки. Не е добре да се кастрира разгонена женска котка, а има котки, които се разгонват непрекъснато месеци наред. Затова е добре да се изпревари разгонването. А и казват, че всяко едно разгонване при женските котки, което не е довело до бременност, увеличава риска от рак на млечните жлези.

# 762
  • София
Блеки по препоръка на вет е кастриран на 1,5 г, но той не е маркирал.
И след кастрацията си е мъжкар- и от мацки се вълнува и с мачоци се бие (тази вечер хапна добре и дори не разбрах кога е излязъл... разбрах като чух "ольо- ольо" навън- след малко се върна целия настръхнал, с уста и нокти пълни със сиво- бяла козина).
Явно и ветове не са на едно мнение.
Преди тридесетина години (когато изобщо не се говореше за кастрацията на котки и кучета) Бобчо не беше кастриран, не ядеше суха храна (щото тук нямаше такава) и се запуши (беше на около 2 години- най- прекрасното и любвеобилно коте ❤️).
Живя около 4 години... само.
Беше толкова тежко (преди това се разделихме и с булонката си-  беше възрастна), че си обещах да нямам домашен любимец в апартамент.
Аз слушам ветовете (посещаваме 2 клиники- в Пк и Сф и имаме поне 2 мнения), но се водя и по усет.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 22:40 от AnyHr

# 763
Здравейте, дами!
Искам да попитам първо тук, преди да се шашкам. Преди, може би, месец-два, взехме соева натурална тоалетна на Beta Pet от Метро за проба. Беше съхранявана на тъмно и уж сухо място.
Стигнахме да я ползваме чак тази седмица. Когато я зареждах си изглеждаше/миришеше съвсем нормално. Днес като чистих тоалетната, забелязах, че в отпадъкът, във самите гранули, имаше сякаш някакви сини топчета/точки. По очевидни причини, не мога/не искам да си завирам лицето чак толкова близо, че да видя по-добре😆 Също така, естествено, пликът вече е изхвърлен, за да се уверя в срока на годност. По спомен съдържаше основно соеви и царевични продукти.
Притеснявам се, основно, да не би да има някаква съставка, която да реагира с урината и да показва някакъв проблем. Или е по-вероятно да се е развалила и това да са някакви буби или мухъл? 🥴
Ако някой е ползвал тази марка, или друга соева тоалетна и му се е случвало подобно нещо, би ли споделил как е процедирал? Благодаря!

Здравей! Моите котки използват натурална соева тоалетна Tofu. И аз забелязах, че след пишкане в образувалото се  "топче" има оцветени в синьо и даже в жълто частички. Но това се случва само с този отворен пакет. Преди това не ми е правило впечатление. Но не мисля, че е нещо притеснително. Моите котки ползват тази тоалетна от години и не мисля да я сменям. Ще наблюдавам положението, като им сипя следващия пакет Hug

# 764
  • До морето...
Моят котарак е един от рано кастрираните в темата. Усетих разгонване,консултирах се с ветеринар, каза че няма проблем, стига и кг да има и така аз се доверих на точно 6 месеца и половина го кастрирах.Силно се надявам да не му се отрази негативно на здравословното състояние някой ден.
Моето мнение е,че е най-добре да се консултирате с добър ветеринар и той да прецени най-добре за конкретния случай 🙂

Общи условия

Активация на акаунт