Пиете ли чай?

  • 11 484
  • 192
  •   1
Отговори
# 180
  • под тепетата
  • Мнения: 11 182
Аз гледам по-младички да бера и суша. Вече са пакетирани и надписани.

# 181
  • Мнения: 7 515
Аз за пръв път чувам за чай от смокинови листа...
За какво е полезен?

# 182
  • под тепетата
  • Мнения: 11 182
https://www.actualno.com/recipes/kak-se-prigotvja-legendarnijat- … news_2319063.html
И аз не знаех, докато една съседка не ме почерпи със сироп от смокинови листа и тогава се разрових да чета за тях.

# 183
  • София
  • Мнения: 46 994
Като всичко с мн ползи и насочености... Което ми напомня, че в някои смески слагат и листа от малини или къпини...

# 184
  • под тепетата
  • Мнения: 11 182
Точно, и сега ме е яд, че не си набрах къпинови листа Confounded.

# 185
  • Между гори и планини
  • Мнения: 11 937
Около моята къща всичко е в къпини. Листата се берат когато къпините цъфтят, ягодовите листа също. Аз си бера и суша. Бера си и еньовче, блатниче, жълт кантарион, бял равнец , мащерка дива, мента, маточина,сега в двора са цъфнали други билки. Всички се берат когато цъфтят, тогава им е силата.
Някои ги бера по Еньовден, по изгрев. Стана ми традиция. Рано сутринта са се вдигнали соковете в растенията. Много е зареждащо да се наблюдава изгрева и да се берат билки

# 186
  • Sofia
  • Мнения: 4 831
На кои казвате “избелени” пакетчета? Трябва да са кафевички, за да са безвредни, така ли?

# 187
  • София
  • Мнения: 10 662
Да сте попадали на магазин за чай и др. приемащи Томбоу (по нар.7)?
Търся си и безкофеиново (извлечено не с химикали).
Как разбирате /сте сигурни/ дали чаят е скоро произведен? За опаковани и насипни (последните откъде купувате)?

# 188
  • Мнения: 11 150
Днес си направих индийски чай от: черен чай, сварен със захар ( ползвах кокосова) заедно с куркума, черен пипер, кардамон, канела, слага се и карамфил, и шафран, но аз нямах. Като се свари се прецежда и му се добавя мляко. Много интересен вкус, вече ще си правя редовно.

# 189
  • Мнения: 1 578
Пия сутрин само черен чай. До скоро го пиех с една малка лъжичка мед ,сега го пия само с малко кокосово масло.

# 190
  • Мнения: 15 831
Индийският чай се вари с подправките и мляко и вкусът му става невероятен-плътен и дъхав. Много по-различен от класически запарен чай.

# 191
  • Мнения: 707
Отн индийския чай / масала/ той освен , че е с многообразен и плътен вкус е и силно лечебен и хранителен .Поне до много скоро ...сега с Новата енергийна реалност не знам до колко ще се съвместява ...

# 192
  • София
  • Мнения: 46 994
Не бях чувала, сега се зачетох, малко различно приготвяне е описано от посоченото горе в рецептите, сата ми интересно ще го пробвам този индийски начин на пиене на чай.

Общи условия

Активация на акаунт