Пиете ли чай?

• 13 770
  • 198
  •   1
Отговори
# 150
Относно миенето на цедката още нямам впечатления, листенцата мента лесно излезнаха, но не мисля, че би било сложно. Мила съм подобни, под струя вода всичко “пада”.

# 151
  • Между гори и планини
Аз имам подобен тип чайник. За чай от пакетчета или черен насипен е добре, но липа колкото и да се кисне, не клокне ли в метален чайник не е същото. А за запарка съм си старомодна и смятам, че порцеланът е най- добрият вариант.

# 152
Е, липа не е за само запарка а си иска и варене. То става и да се залее с вряла вода но трябва да се задържи да не изстива бързо, т.е. пак такива канички отпадат. С шипките е малко по-добре но и те искат време или да заврат за малко.
Но има още много билки, така че има за какво да са удобни такива съдове.

# 153
  • The Evergreen State
Аз имам подобна каничка, но по-голяма с цедка в средата. На повече от 15 години е, при едно пазаруване в ИКЕА я грабнах мисля, предполагам все още ги продават или поне някакви подобни ще имат. Изключително удобни са, и всичко се мие бързо под струя вода. Имам и електрическа кана за вода, и каната и каничката са инсталирани на плота в кухнята и готови за чай по всяко време.

# 154
Мен тази ме грабна конкретно с това че е сравнително тясна и цедката стига почти до дъното, т.е. и до половината да се напълни пак очаквам да си свърши работата. В Икеа поне каквито бях видяла баха широки и цедката не стигаше толкова ниско, т.е. трябва да се напълни.
Имам една от Пепко като ще е така, буквално едноцифрена беше цената. Но там трябва около литър чай винаги, това дори не я напълна цялата но да кажем че е достатъчно да е потопена цедката. Иначе е страхотна, който я е видял вкъщи все питат откъде е и повечето си и купиха същата. Просто за един човек пиещ чай не е толкова подходяща.
Има и разни на които цедката е мрежичка и се набиват ситни парченца от билките - това вече бих препоръчала да го избягвате. Аз пия чай като искам да седна да разпусна, а не да се изнервям Grinning

# 155
Трябва да си взема и от тези електрически кани, които имат цедка в тях- именно за липов чай, шипков, мурсалски. Само че “домашните” вече ще ме изгонят, нея няма как за я слея небрежно с другата посуда, пък с вдигнати вежди да казвам- Ооо, имаме я отдавна, забравили сте като я купих и ви се похвалих с нея. 🤣

За сам човек има и чаши с цедка (до дъното почти) в тях. Моите са от Чибо, ще потърся снимка.

Подобни.

Но моите имат и коркова подложка.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 19:35 от TuЛи

# 156
Имам чаша с цедка, имам и едни метални дето не знам как се наричат, май пак е цедка/филтър за чай - стоманено, затваря се с билките вътре и го пускаш в чашата. Имам с дръжка като лъжичка и с верижка и кукичка да го окача на ръба на чашата. Но пък 1 чаша ми идва малко да приготвяне Joy Много бързо изстива като е малко количество и не всеки чай ми харесва. Иначе са удобни много, особено това с кукичката че не стърчи дръжка да пречи да затворя с чинийка отгоре. Най-много накрая да си взема още едно такова но по-голямо, че да взема да мирясам най-сетне Joy Те мисля че бяха в различни размери.

# 157
Ползвам такава кана, поръчах я от Билковита. По принцип те имат и шишета, които не са лоши, но аз исках нещо с повече вместимост. Обаче от каната хич не съм доволна. Самата ѝ направа е като евтин китайски...артикул. Цедката вече има следи от ръжда, да не говорим, че е супер тънка ламарина и даже не е запоена като хората, има луфт там, където е „дъното“. Ще проверя като имам път към ИКЕА дали техните ще ми допаднат.
Скрит текст:

# 158
Виж и в Пепко ако имаш ходене, не знам предлагат ли ги в момента че моята е на няколко години но нямам такива забележки по нейната цедка. Като че ли леко е променила цвят стоманата, пък може и аз да си въобразявам. Но категорично не и ръжда.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 19:53 от natka

# 159
Виж и в Пепко ако имаш ходене, не знам предлагат ли ги в момента че моята е на няколко години но нямам такива забележки по нейната цедка. Като че ли леко е променила цвят стоманата, пък може и аз да си въобразявам. Но категорично не и ръжда.
В мьомакс също имаше такива продукти.Зимата бяха на около 12 лв.,с намаление ставаха на около 10.

# 160
  • София
Аз имам такава (но капак не си спомням имаше ли като дойде...)
Ако някой намери подобно с медицинска стомана...да пише.
Не се сещам за по-чист начин за запарване (и лесен за направа на работа да кажем). От еднократните пакетчета не знам има ли здравословен филтър...за качеството на пълнежа също е друг въпрос (понякога нямаш друга опция), но микрочастиците особено от бюджетните  филтърни пакетчета не са за пренебрегване.
Но все пак е в пъти по-добре от чай в кафенето...на био-програма...в полиетиленови чашка с 90+ градуса вода. Grin
За кафето е същото..."картонените" чаши по-здравословни ли са?
Пп. Знам, че май има наредба, че не можеш да си носиш твоя чаша да ти правят кафе?

# 161
Имам няколко чайника. Два стъклени подобни на горният и два от порцелан.
Ползвам насипен чай и самостоятелни пакетчета за чай от ДМ ,които не са избелени. Не ползвам металната цедка в случая или я ползвам изключително рядко.
Доволна съм с пакетчетата за чай от ДМ и всеки ден от вечерта си приготвям пакетче ,пълня колкото искам и слагам в голяма чаша ,а на другият ден запарвам.
Рядко пия чай от пакетчета ,но не мисля ,че е нещо кой знае какво вредно ,предвид другите неща и храни с които се храним.
Аз лично чак толкова не се напрягам за такива дребни неща.

# 162
  • София
😂 Мен изобщо не ме затруднява да си прецеждам чая... Или да си го слагам в еднократен филтър на дм  и после просто да изхвърля всичко.

# 163
25 години пия само черен чай със захар и лайм.По 3-4 чаши дневно минимум. Поръчвам поне по 900 пакетчета 😀
Пиенето ми е ритуал !

# 164
От къде мога да си купя изсушена липа?
Тази година не успях да набера, обожавам този чай а и на детето искам да правя сутрин на закуска . Не искам да е от аптеките или с филтърни торбички.

Общи условия

Активация на акаунт