Френдзоната за жените и как да излезнем от нея?

• 3 951
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
Абе няма значение колко са, човек на днешно време всякак може да комуникира а не да се чудят отсреща дали ще дойде изобщо. И бива и да се извини, налЕ... не да се газира че видиш ли не били 20 ами 17 минути Grinning Това се хиля с глас като си представя някой ако ми го направи на мен по тоя начин и да ми спори дали ми е точен часовникът Grinning Ама с глас, не се шегувам. Е, от двамата само на мен ще ми е забавно, на другия не. Ама това си става негов проблем, евентуално.
Каквито и недогледаници и недоразумения да са евентуално за останалото, закъснение от 20 минути за което почваш и да спориш вместо да предупредиш и после и да се извиниш се извиниш си е открито неуважение. Това няма как да го разбереш погрешно, все си е такова.

# 46
  • София
Не че искам да натяквам, ама... бях права. Bowtie
Докато част от женската част се газираше с женска злоба, че неволно им е рекнала една истина, мъжката, която надушва ниското самочувствие отдалеч, настъпва с ясната идея, че моооже би наистина е симпатична, но наивна.

Базила също е написала факти.

Невена, мен много ме радват такива жени. Аз не мога така. Просто ставам з@дник в такива моменти. Имам приятел/познат, който закъснява често.
Веднъж си тръгнах на 12-3 мин. На следващия път търчеше, да стигне навреме.
Веднъж му казах - закъсня и като почна да се обяснява, че се бръснал, му казах, че не е успял като хората и цяла вечер му го повтарях. И нещо не се е доизгладил (факт!) После дойде с риза.
Веднъж тръгнах от нас в колкото ни беше срещата и отидох с 30 мин  закъснение. Не посмя да ми направи забележка.
Веднъж влязох в магазина, да "разглеждам", докато го чакам и не излезнах повече от час. В женски тип магазин.
Веднъж, като закъсня и искаше после да си вземе нещо от един магазин, му давах зор, а той е чил и се парализира, като го юркаш.
Друг път си изядох всичко набързо и се ометох след около 40 мин, натяквайки, че съм приспаднала закъснението.
През останалото време аз закъснявам. Legit Laughing

И още много мога да пиша, но всяка точка е последвана от идване навреме и по- рано. Но той патологично си закъснява и се познаваме от години. Докато в горната сценка според мен е нарочно - да я уязви и принизи. Там заслужава от номерата на Невенината приятелка.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 23:04 от The Catcher in the Rye

# 47
  • Out of the Mix
Каквото и да се ляля, човек или е точен, или не е от всякакво естество. Съответно и се стремиш да уважаваш другите и да не закъсняваш. Аз не се бръсна 20 мин. преди срещата, тва е супер тъпо. Кажи му го на твоя приятел. А няколко часа преди това, за да се успокои и хубаво хидратира, омекоти кожата. Или предният ден още, според зависи. А някои мадами харесват наболо, 3-дневната ми брада, шкурка.

# 48
  • София
Revoker, просто давам идеи. С другото съм съгласна. Вечно закъсняващите не уважават времето на другите. Няма да изпадам в подробности, но някак сме напаснали нещата с годините, защото има други реабилитиращи черти.

Човекът от казуса го прави нарочно, мога да си заложа единия бъбрек. Иска да изкара жената от кожата ѝ, да я натисне тя да направи крачка и когато отсреща все пак удържат фронта, настъпва гняв и желание да я отхвърли заради това, че тя го е "отхвърлила". Отхвърлила в кавички, защото нищо от описаното не е някаква крачка и заявяване на желание, че да бъде отхвърлено. Няма нищо предложено. Само празни комплименти, които дори не са комплименти, а ласкателства. Има разлика

# 49
  • Paris, France
Ако държа на човека, нямам против да закъснява. Ако не държа и не го харесвам - по-добре да не се виждаме. Затова и не обичам срещи само с един човек. Предпочитам в компания, та до 20 мин все някой ще дойде. 

Catcher, не се газираме от злоба. За какво да злобеем?

А за отменянето - по едно време мъжът ми работеше на място, където чак в петък се разбираше, че в събота и неделя трябва да приключват проект. Аз съм напазарувала, наготвила, натокала съм се, той е купил билет да идва и в последния момент, паф, не може. Обаждах се на приятелки и си спретвахме вечеря и после дискотека. В живота винаги може да стане force majeure в последния момент.

Моят мъж и дъщеря ми вечно дрънкат и пишат "на спирката съм", "в метрото съм", "излизам от метрото", "слизам от трамвая", "вървя към тебе", "паркирам". Еми, досадно е.

Радвам се, че си изживях младите години във времена без Smartphones и шикалкавене. Като се искахме с някого, мъжете полагаха усилия и правеха първата крачка.

# 50
  • София
Не визирах твоите, имаше 2 поста назад, тъничко и снизходително написани.

# 51
  • Out of the Mix
Невена, бе сега е по-добре, щото и аз съм "хванал" двата периода.
В момента го има момента на "в реално време", и реално сте заедно постоянно, ако желаете. Затова толкова бързо се заживява заедно, опознава, секс почти веднага и т.н.
Наличието на технологиите, ако се ползват умерено, разумно и по предназначение, само помага.
Пример: близки приятели са планинари, ходят по чукари. Инсталирали са си приложение, което показва offline на коя скала кой къде се намира. Недай Боже, ако стане нещо, телефонът може да спаси живот.

# 52
  • Paris, France
Че помагат технологиите, помагат. Свекърва ми се е влошила изведнъж с неврологични проблеми, които гривната, която носи е отчела и е сигнализирала. Веднага отива линейка и я завеждат в болница със съмнение за мозъчен удар. Оказа се някакъв нетипичен КОВИД, но още е в болница. Без тази гривна може и да я бяха намерили умряла сутринта.

Абе не се навиват лесно на живот заедно около мене. Вече даже и бебета правят заедно, но всеки си живее в собствения дом.

А за големите градове - в моя непрекъснато затварят пътища. Де атентат, де катастрофа, де демонстрация или манифестация. Вчера ходихме до супера с колата. Над 30 мин за под 2 километра. Пеша да бях отишла!

На мене не ми се връзват технологии с връзка. Дъртелка съм, та затова.

# 53
  • SF
Нямам такива зони, не ми и трябват.
Преди време имах един период, в който държах в близост няколко, от които избирах с коя да влезна във връзка евентуално, но граници не съм прекрачвал. Всички бяхме свободни и не беше проблем, всяка с нейната си динамика, ангажименти и време.
Имам толкова интерсни и много неща да правя, че въобще не ми се изпада в "зони".
Запознанства стават между другото. Даже имам и периоди не ми е до "връзки".
Не търся е така току-така жени за "раздумка и лафче". Не ми трябва.

Да, ти тези раздумки и лафчета си ги поддържаш във форума.

# 54
  • Out of the Mix
От дъжд на вятър и тук, да, сега отивам на тенис след малко.Hands V

# 55
В началото не разбрах темата, но след направеното пояснение вече ми стана по-ясно.

Това не е "френдзона", и с този човек не сте приятели. Нито за теб е приятел, защото имаш влечения и искаш нещо повече, нито за него ти си приятел, а потенциален обект, за съжаление - план Б. В случая няма никакво значение ти как се държиш - този мъж не те харесва достатъчно, а те държи в резерва. И твоята  грешка е, че го позволяваш.

Щом ти го харесваш, и щом той те харесва и дава недвусмислени знаци за това, защо просто не станете двойка? Както вървите на една скорост, ако усетиш забавяне, питаш - докъде сме, какво правим, как продължаваме? Ако иска - ставате двойка, обявявате си отношенията, и си се наслаждавате взаимно. Ако мънка и увърта - късаш, но категорично, като отрязваш всякакви пътища да си му кошче за душевни отпадъци.

Това е моят съвет - от една страна не трябва да протакаш и удължаваш началото на отношенията до безкрай, от друга - трябва да усетиш момента и навреме да прекратиш. Затова обаче трябва малко повече увереност - и да заявиш желанията си, и да отстоиш правото си да не си "резерва".

# 56
  • Paris, France
Скрит текст:
Нямам такива зони, не ми и трябват.
Преди време имах един период, в който държах в близост няколко, от които избирах с коя да влезна във връзка евентуално, но граници не съм прекрачвал. Всички бяхме свободни и не беше проблем, всяка с нейната си динамика, ангажименти и време.
Имам толкова интерсни и много неща да правя, че въобще не ми се изпада в "зони".
Запознанства стават между другото. Даже имам и периоди не ми е до "връзки".
Не търся е така току-така жени за "раздумка и лафче". Не ми трябва.

Да, ти тези раздумки и лафчета си ги поддържаш във форума.

Като повечето от нас. Отдавна не излизам на дълги лафове с приятелки. Същото с ММ, пълнолетните ни деца и всички околни. На мене ми хареса, защото за малко време научавам много повече без да се лашкаш в метрото и да чакаш някого 20 минути. Вече всичко е рационално и за полза.

# 57
  • sofia
Без да съм изчела всичко...до макс 4-5 среща не си ли легнем, пиши го бегало.
Мразя някой да се насландисва и чуди и мае. Или искаш, или не. В тая работа иди-ми дойди-ми е най-досадното и тъпо нещо.

# 58
  • Out of the Mix
Разумно ми звучи, Веси.
Да кажем няма точна цифра, но 3-та, 5-та е ок. Все пак и да се поопознаете малко. После, като почнете да интимничите, си личи от разгорещяването и пулсиращите органи и при двамата. Smirk
Но реално тези 3-4 срещи няма да се протакват 2-3 м. да се "гоните", графици и да се правим на ощипано-заети, а активно общувате и приемаме, че поне 1 път седмично се виждате, ако наистина сте заети точно в този период. Иначе срещи през 2-3 дни, иначе няма смисъл. Това любовни отношения ли са, или какво.

# 59
  • SF
Редовно вали и вее у форума. Нали Revoker?

Общи условия

Активация на акаунт