Френдзоната за жените и как да излезнем от нея?

• 3 945
  • 60
  •   1
Отговори
# 30
Отменяне на среща в последния момент понякога се налага, избухване за това на етап 3-4 срещи без да сте си лягали е както обичат тук да казват огромен червен флаг. Като сте в компания с други хора игнориране също е не съвсем точно дефинирано понятие, нормално е да се обърне внимание и на другите хора. Такива избухвания или хладно държание от твоя страна в някакъв ранен етап на отношенията говори, че на по-късен тези неща ще се засилят и повечето мъже бягат от такива работи.
За френдзонването, среща се и при жените, аз също съм го правил в някои случаи. Но е било доста по-различно от при авторката, тук в тази история ми прилича по-скоро на деликатно отрязване, нали "нека си останем само приятели" или "да не си разваляме приятелството" да не се лъжем, си е точно отрязване.

# 31
На мен не ми направи особено впечатление.
На мен ми направи впечатление по-скоро комбото от щедрото позитивно описание в началото на поста и накрая - как другите не били нищо особено. Затова се запитах дали авторката не създава усещане, че е надута.

# 32
  • SF
Не е много типично за мъжете желанието да си вкарват жени във френдзона. По-скоро ги държат наблизо като резервни гуми (много грубо се изрязвам и леко се шегувам с този израз).
Това че ти не им се даваш да им стоиш удобна, изчаквайки да съберат кураж и да ти обърнат по-специално внимание от "онова" внимание, те кара да се чувстваш нехаресвана.
Те са по-семпли същества. Преценяват спи ли им се с тебе или не. А ти им поставяш условия за срещи, за разговори.
Който е пътувал и си мисли, че може да те впечатли с пътешествия, ще ти говори за това. Друг може да приказва за майки и братовчеди - толкова си може.
Ако ухажорът ти допада и имаш мераци, ще слушаш всякакви разговори и ще правиш изводи колко мило говори, какъв хубав глас има, какво приятно отношение към близките си.... Все тая дали темата е майка му, гаража, една тръба, която се излива там....
Е, това е първоначално. Ясно, че не може всеки цен, цяла година да те занимава с гаража и тръбата.

# 33
Не съм задълбавала много да чета темата, но по диагонала и начален пост – твърде бързо скъсяваш дистанция, пускаш ги до себе си. Държиш се твърде приятелски, разбиращо. Те тръгват с нагласите за братленца, приятелчета, някои те привиждат и като жена в един момент, но решават, че не ги устройва и бият паса.
ПОведението ти явно ги предразполага за тип "братле, ти знаеш ли ко стана".
Мъжете като цяло имат афинитет към по-грозновати жени – страхът от провал на мъжествеността им е по-малък и е по-безопасно за психиката им. Или просто въпрос на вкус. Не мисля, че външността играе след един момент. Мъжете се привързват към поведения, отношение.

# 34
  • Out of the Mix
Нямам такива зони, не ми и трябват.
Преди време имах един период, в който държах в близост няколко, от които избирах с коя да влезна във връзка евентуално, но граници не съм прекрачвал. Всички бяхме свободни и не беше проблем, всяка с нейната си динамика, ангажименти и време.
Имам толкова интерсни и много неща да правя, че въобще не ми се изпада в "зони".
Запознанства стават между другото. Даже имам и периоди не ми е до "връзки".
Не търся е така току-така жени за "раздумка и лафче". Не ми трябва.
Имам някакви, ама са свързани с други ангажименти, след което всеки си хваща пътя.
Страня от всякакви сплетни и многоъгълници.

Слънчице, няма ли да се включиш в дискусията?Nature High Brightness

# 35
  • Поморие
Здравейте, пиша тук с надежда да получа помощ и съвети от по- зрели жени. От приятелки и семеен кръг не успявам, защото не виждат нищо нередно в мен.
Често срещана ли е така наречената френдзона, но за жени? Навсякъде мъже се оплакват, че са във френдзоната. Много често се озовавам там с мъжете. Ще дам малко първостепенна информация за себе си. Не съм грозна, дори напротив, доста симпатична съм и по-далечни хора (преди да се сближим) често се заглеждат и ми правят комплименти. Не съм от хората, които смятат, че от поглед някой е влюбен в тях и съм социално интелигентна - знам как се флиртува, разчитам според мен знаци. Не съм зла нещо или непоносима, разговорлива съм и разбрана, не4 правя на контра и да имам претенции или кой знае колко невъзможни критерии. Имала съм гаджета през годините, с които нещата са се развили нормално, но имам мнооого случаи, в които общувам без задни мисли с даден мъж, той ми прави намеци, аз с времето започвам да го харесвам, сближаваме се, но те в един момент започват да ми говорят за всичко - за майка си, за братовчед си, за леля си, за страховете си, за ремонтите си, понякога и за други жени  и така нататък. В един момент аз все пак се дръпвам, защото съм развила влечение и не мога повече така и тогава се започва сякаш някакво привличане обратно с двузначни реплики, докосвания, погалване," романтично соаре" цитирам. Искам да кажа, че съм откликваща, когато отсреща има внимание, реципрочност с докосвания, усмивки и т н., но не им се хвърлям на врата. След това обикновено правят някаква ситуация, която е неуважителна - или ми отменят в последния момент виждане или ме игнорират в компания. Понякога се повтаря няколко пъти, понякога избухвам още на първата такава изцепка с недоволство което ясно подсказва, че очаквам друго отношение и отсреща получавам студен душ - че съм страхотна приятелка, че имам различни очаквания и все в тоя вид. Ама не спират да ме търсят...Вече започвам да се отчайвам и да се изолирам от другия пол за който постоянно слушам, че искал само секс, а мен дори не ме желаят. Губя самочувствие, не искам да допускам никой, за да не се стигне пак до там или си мисля, че трябва да съм в другата крайност и да сексуализирам всички отношения, но това би ме накарало да се чувствам зле. Какво ми има, аз ли  пък да съм най- неприятната и несекси? Около себе си имам момичета, които са обективно нищо особено, но мъжете тичат след тях и не могат д се отъват от ухажори. А аз съм тази, на която говорят за такива жени. Как да го спра, не искам никога повече да съм  в тази позиция, много такива разочарования ми се събраха. 
Много ще ми е полезно да прочета от жени, които вече имат повече житейски опит къде бъркам и какво мога да променя в себе си. Благодаря!
Помислете каква вибрация, сигнали излъчвате. Не се дръжте прекалено приятелски още в самото начало. След като искате повече от приятелство започнете с някакъв флирт и не се впускайте в разговорите за битовизми.
Ще разкажа нещо от личен опит.
Имах един съученик, който както беше безразличен, изведнъж започна да проявява интерес, да си говорим и т.н., изпращаше ме до къщи. Чудех се харесва ли ме това момче (бях на 16г.), но той изведнъж ми сподели, че си има гадже.  И аз не знам защо го правят това мъжете/момчетата. Може би са от типа дето изпитват интерес към повече от една жена едновременно. Във вашия случай говорят за други жени, но явно нещо ги кара и да търсят контакт с вас. Всичко е до това как ги предразполагате.
В моя случай със съученика, аз можех да атакувам сериозно, защото бях сама, а той беше единствения изпитваш интерес към мен, една невзрачна тийнейджърка, но нещо ми подсказваше, че и моите чувства не са повече от приятелски, че сме различни и бихме били нетипична двойка. Френдзоната идва когато не можеш да си представиш връзка с някого, но ти е приятен като компания.

# 36
  • Paris, France
Скрит текст:
Отменяне на среща в последния момент понякога се налага, избухване за това на етап 3-4 срещи без да сте си лягали е както обичат тук да казват огромен червен флаг. Като сте в компания с други хора игнориране също е не съвсем точно дефинирано понятие, нормално е да се обърне внимание и на другите хора. Такива избухвания или хладно държание от твоя страна в някакъв ранен етап на отношенията говори, че на по-късен тези неща ще се засилят и повечето мъже бягат от такива работи.
За френдзонването, среща се и при жените, аз също съм го правил в някои случаи. Но е било доста по-различно от при авторката, тук в тази история ми прилича по-скоро на деликатно отрязване, нали "нека си останем само приятели" или "да не си разваляме приятелството" да не се лъжем, си е точно отрязване.

Ей това да прочете авторката, че е писано от мъж, а не от квачка като мене 🤣 По-добре не бих могла да го кажа.

EmmaT и предложи да се замисли за жените, които не са "нищо особено". Ако съм мъж ще предпочета 100 пъти жена, която не е нещо особено пред жена, която ми държи сметка, особено ако и избухне в нарцистичен гняв на 3та или 4та среща, преди даже да сме станали двойка. Аз това от родител или близък не бих го приела. Избухливата жена изглежда слабохарактерна, асоциална, не добре с главата, обсебваща и в компания, невъзпитана, истерична и недо......такована. Като е и леплива В компания, ходи по петите и диша във врата е направо осмиващо обстоятелство.

Ако жена беше писала и питала дали да продължи да се среща с мъж, който и се лепва в компания и е избухнал на пета среща, бихте ли търсили в нея характеропатии,  лоши вибрации и психопатия? Вие бихте ли се сгаджодали с избухлива лепка? Аз не. Според мене там е заровено кучето.

# 37
  • София
На мен не ми направи особено впечатление.
На мен ми направи впечатление по-скоро комбото от щедрото позитивно описание в началото на поста и накрая - как другите не били нищо особено. Затова се запитах дали авторката не създава усещане, че е надута.

Забелязах го, разбира се. Но намирам реакциите за по- притеснителни. Има си начин да го отбележиш като неготино - ти първа го направи, мисля, без да обиждаш и културно.
 Но да начукваш и почти иронизираш човек, който не е вързал само защото не се е погребал хептен и не си е турил въжето за мен е вадене на едното останало око на кьоравия. И говори много красноречиво за всички, които ѝ намекнаха, че е обикновена и нелицеприятна, което очевидно е голяма част от комплекса.

Поне на мен ми стана жал, като прочетох "какво ми има". Чувала съм го веднъж от добро момиче наживо и съмненията изглеждат доста мъчителни. В случая дори мъжката част отговори подобаващо какво би ги отблъснало, вместо да я принизят на кофти изглеждаща.

# 38
Здравейте,

Не очаквах толкова разнозначни отговори.
Написах това за външния вид единствено за да го отметна като възможност, защото първият въпрос като питаш това, което аз е - грозна ли си, дебела ли си, пъпчива ли си, отслабни, обличай се по- хубаво и т.н. Сто процента си грозна и смотана. Това за другите жени не е казано със злоба, а като контраст и че очевидно те правят нещо, което аз не мога и не знам за да е така.

Като чета отговорите едните казват студена си, другите лесна си. Ще дам някаква примерна случка за илюстрация

Излизаме с мъж в една и съща компания. Започваме да си говорим все повече и се случва все по- често да си звъним и се виждаме отделно. Без заявка, аз не го и тълкувам като среща точно за да не съм отчаяна. И се започва - много си красива, попипвания през ръце, кръст, погалвания. Аз отвръщам. В същото време се обръща след жени или ми говори за някакви свои познати жени. Не реагирам особено защото не сме на среща все пак.
Продължаваме да се виждаме в компания също и цяла вечер се усмихва и занимава с друго момиче. След това аз охладнявам, не мислете, че правя скандал.

После пак малко излизане в компания, насочване на вниманието към мен. Другите вече започват с коментари.

И се започва лудо търсене по телефона, обяснения колко много си пасваме, каква страхотна жена съм и комплименти. Докато не "стопля" наново и не се съглася да се видим. Виждаме се и закъснява 20 минути. Не вдигам драма, но казвам - може ли да се обаждаш, ако ще закъсняваш по 20 мин. И вместо извинявай, ще го имам предвид получавам Еми те са 17 и спорче кой часовник е по- верен.

След няколко подобни случки на ластик вече избухвам и изведнъж "ама нали сме приятели". Ама вие галите ли приятелите си по лицето.

На тези, които ми писаха на лично, да им пратя снимка. не няма.

# 39
Ох, жена, защо не казваш така. 😅 На женкар(и) си попаднала. Тия не стават, давай нататък.

Нищо ти няма, не знаеш как да избираш свестните.

PS. Малее, вече и снимки на лично ли искат, ужас.

# 40
Момчето си търси бройки и където пуснат. Иска да покрие цялата женска аудитория дето шава около него. Говорим за младеж между 20-26 години, нали?

# 41
  • Paris, France
В описания случай мъжът не е бил влюбен. Женкар е и сваляч и която му се върже по-евтино. Стотици такива са минали през живота ми, ако не хиляди, но не ги броя за слива. Нито са бройки, нито ще ми станат приятели.

Въпросният си търси приятелки с бенефити. Ако харесам такъв, чук, бег и никакво приятелство.

Когато подобен заговори за приятелство между нас го поправям, че сме бегли познати и нищо повече. С приятелите си съм изяла торба сол и не наричам току що срещнат "приятел".

Нищо ти няма. Просто не трябва да мислиш за такива.

Ау, и снимки вече ти искат гадовете. Хахахаха. Аз бих пратила снимка. Снимка на този, когото коментираме. Ще ме скъсате.

Живей си, излизай си и флиртувай с повечко мъже по партита!

# 42
Ами той като чета какъв е тоя левент, ще трябва на мнооого места да се пробва, че да се обърка някоя и го огрее все някъде Grinning
Само авторката защо му се е вързала не знам ама млада е, ще свикне да не ги отразява такива.

# 43
  • Paris, France
И се започва лудо търсене по телефона, обяснения колко много си пасваме, каква страхотна жена съм и комплименти. Докато не "стопля" наново и не се съглася да се видим. Виждаме се и закъснява 20 минути. Не вдигам драма, но казвам - може ли да се обаждаш, ако ще закъсняваш по 20 мин. И вместо извинявай, ще го имам предвид получавам Еми те са 17 и спорче кой часовник е по- верен.

Аз често закъснявам и рядко съм пристигала преди мъжа на среща. 20 минути за голям град не са много. В днешно време можеш да си четеш и пишеш на телефона.

Ако съм аз, щях да го питам подаръкът за мене ли е избирал дълго, че толкова е закъснял. Също и какво ми е донесъл. И така всеки път. Подобните на него се разкарват бързо. Другото е да кажеш, че трябва да пазаруваш, а няма време, защото е закъснял и да предложиш да те придружи. Като стигнете касата и кажат сметката се усмихваш широко и чакаш да плати. Ако не ще, тръгваш да връщаш продуктите и му казваш сбогом. Сбогом, не довиждане. Бившата ми съквартирантка така правеше. Умирах си от смях, самата аз не можех тогава, но системата работи.

# 44
  • Out of the Mix
Много са 20 мин., Невена. Живеейки в този голям град знаеш интервалите на ГТ, таксита, за да си точна за среща. Толерирам +-4-7 мин. Но все пак мацката си пише във Вайбър "на път съм", или "качих се в Метрото", и дори да закъснее 5 мин., не е проблем.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 22:22 от Revoker

Общи условия

Активация на акаунт