Френдзоната за жените и как да излезнем от нея?

• 3 946
  • 60
  •   1
Отговори
Здравейте, пиша тук с надежда да получа помощ и съвети от по- зрели жени. От приятелки и семеен кръг не успявам, защото не виждат нищо нередно в мен.
Често срещана ли е така наречената френдзона, но за жени? Навсякъде мъже се оплакват, че са във френдзоната. Много често се озовавам там с мъжете. Ще дам малко първостепенна информация за себе си. Не съм грозна, дори напротив, доста симпатична съм и по-далечни хора (преди да се сближим) често се заглеждат и ми правят комплименти. Не съм от хората, които смятат, че от поглед някой е влюбен в тях и съм социално интелигентна - знам как се флиртува, разчитам според мен знаци. Не съм зла нещо или непоносима, разговорлива съм и разбрана, не4 правя на контра и да имам претенции или кой знае колко невъзможни критерии. Имала съм гаджета през годините, с които нещата са се развили нормално, но имам мнооого случаи, в които общувам без задни мисли с даден мъж, той ми прави намеци, аз с времето започвам да го харесвам, сближаваме се, но те в един момент започват да ми говорят за всичко - за майка си, за братовчед си, за леля си, за страховете си, за ремонтите си, понякога и за други жени  и така нататък. В един момент аз все пак се дръпвам, защото съм развила влечение и не мога повече така и тогава се започва сякаш някакво привличане обратно с двузначни реплики, докосвания, погалване," романтично соаре" цитирам. Искам да кажа, че съм откликваща, когато отсреща има внимание, реципрочност с докосвания, усмивки и т н., но не им се хвърлям на врата. След това обикновено правят някаква ситуация, която е неуважителна - или ми отменят в последния момент виждане или ме игнорират в компания. Понякога се повтаря няколко пъти, понякога избухвам още на първата такава изцепка с недоволство което ясно подсказва, че очаквам друго отношение и отсреща получавам студен душ - че съм страхотна приятелка, че имам различни очаквания и все в тоя вид. Ама не спират да ме търсят...Вече започвам да се отчайвам и да се изолирам от другия пол за който постоянно слушам, че искал само секс, а мен дори не ме желаят. Губя самочувствие, не искам да допускам никой, за да не се стигне пак до там или си мисля, че трябва да съм в другата крайност и да сексуализирам всички отношения, но това би ме накарало да се чувствам зле. Какво ми има, аз ли  пък да съм най- неприятната и несекси? Около себе си имам момичета, които са обективно нищо особено, но мъжете тичат след тях и не могат д се отъват от ухажори. А аз съм тази, на която говорят за такива жени. Как да го спра, не искам никога повече да съм  в тази позиция, много такива разочарования ми се събраха. 
Много ще ми е полезно да прочета от жени, които вече имат повече житейски опит къде бъркам и какво мога да променя в себе си. Благодаря!

# 1
Малко ми е неясно описано (абсолютно допускам, че може в мен да е проблемът 🙏), ще се радвам на повече конкретни случки.

Иначе на прима виста - за мен даваш малко вайб същевременно на надута и несигурна.
Например:
понякога избухвам още на първата такава изцепка с недоволство което ясно подсказва, че очаквам друго отношение и отсреща получавам студен душ
Най-вероятно изглеждаш 'high maintenance' и като много 'занимавка', особено ако се редува често топло и студено в отношенията. Немалко мъже днес са повече принцеси от нас и се отказват лесно, ако представляваш някакъв challenge, а те не са луди по теб.

PS. Не ми хареса коментара ти за другите жени, но както сама отбелязваш, те кандидати си имат по много, явно има защо.

# 2
Ако не те устройва нещо и е изцепка просто не отговаряш , не св виждаш , отклоняваш покани и тн ..
според мен си им удобна , не те виждат като предизвикателство .

# 3
Пусни снимка и ще ти кажем що все попадаш там. Иначе тва с "те почват да ми говорят за всичко, ала-бала" не го схванах. Може би аз не схващам смисълът на една връзка, ама не е ли точно с любимите хора да споделяш най- много?

# 4
Не съм мъж, но това е нетипично държание за мъжете.
Обикновено, се опитват да отбележат - някой за по веднъж, други за по-сериозно, но те не губят време във такива измислени зони. Просто е културен начин да ги кажат, че не ги кефиш достатъчно.
Обикновено мъжете са "прости" ( simple, в хубавия смисъл) и силно визуални същества.

Вероятно има някакви изключение.
Не се дерзай, просто потърси друга цел.

# 5
Мъжете са всякакви и различни.

Примерно авторката пише, че на нея й говорят за други жени и тя го приема като знак, че не я харесват, обаче аз наистина познавам такива, които ухажват по този начин с цел да си вдигнат акциите в очите на жената. 🤷

Иначе в случая ми изглежда, че се опитват, обаче тя се отдръпва или пък изведнъж става по-топла, и става една... Не знам, авторката, ако има някакъв конкретен скорошен случай, да сподели, може да хвърли повече яснота.

# 6
Пусни снимка и ще ти кажем що все попадаш там. Иначе тва с "те почват да ми говорят за всичко, ала-бала" не го схванах. Може би аз не схващам смисълът на една връзка, ама не е ли точно с любимите хора да споделяш най- много?

Аз го разбирам като разделение на "романтичен" и по извисен разговор - за филм/пътешествие/интересен факт. Вместо това евентуалният кавалер и разказва все едно на негово приятелче - брат, как забих тая с големия задник миналия ден и кво яко кисело зеле е направила майка, та се оригвах два дена.

# 7
Мъжете са всякакви и различни.

Примерно авторката пише, че на нея й говорят за други жени и тя го приема като знак, че не я харесват, обаче аз наистина познавам такива, които ухажват по този начин с цел да си вдигнат акциите в очите на жената. 🤷

Иначе в случая ми изглежда, че се опитват, обаче тя се отдръпва или пък изведнъж става по-топла, и става една... Не знам, авторката, ако има някакъв конкретен скорошен случай, да сподели, може да хвърли повече яснота.

За пръв път чувам за мъж който ухажва жени като им говори за други жени Simple Smile

По мое време нещата не работеха така.
Simple Smile може би вашето Джен Зи поколение е превъртяло играта. Simple Smile

# 8
  • Melmak
За мен това е нетипично поведение от мъже. Може ли да споделиш конкретни случки?

Повечето биха боднали, дори да не седи топ модел срещу тях.

Явно има нещо, което ги кара да дават задна. Надута ли си?

# 9
  • София
Единственото, за което се сещам при това противоречиво поведение, е, че са нарцистични.

Четкат си егото с приятна жена и като видят, че не им се хвърля и се отдалечава, като започнат да ѝ лафят за фльорци и мусаката на баба им, вместо да им се метне, искат да я принизят.
Това, че след придърпване правят някаква мизерия също е типично за тоя тип. Да свикваш лесно с кофти отношението. За тях енергията, която пият, виждайки разочарованието, което могат да предизвикат, е по- вкусна и от бисквитката.

Психически здрав мъж, макар и леке, няма да пропусне да изчук@

# 10
Или ако избираш някой Out of your league.

Пак е културен начин, да ти кажат, че не си подходяща.
Но пък иначе си мило момиче Simple Smile

# 11
Няма достатъчно конкретика и контекст, за да получиш адекватни съвети. Иначе, така общо казано, ми направиха впечатление две твои изказвания:

Не съм зла нещо или непоносима, разговорлива съм и разбрана, не4 правя на контра и да имам претенции или кой знае колко невъзможни критерии.
Моят скромен личен опит плюс наблюдения сочат, че мъжете всъщност не обичат чак толкова супер разбрани жени, независимо какво разправят. Да, удобни са им, лесни, приятни може би, но истински им влизат под кожата леко и с мярка опърничавите, трудните, изискващите (към които имат изначално физическо влечение, разбира се). По-малко пич, повече принцеса. Криндж, но работи.

Около себе си имам момичета, които са обективно нищо особено, но мъжете тичат след тях и не могат д се отъват от ухажори. А аз съм тази, на която говорят за такива жени.
Гадно, но факт: не кравата, а котката определя кое мляко е добро. Щом мъжете гонят, ухажват, тичат, припадат, влюбват се в дадени жени, значи те СА секси и привлекателни. Не го решаваме ние.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 00:37 от Clare

# 12
Харесват си претенциозни жени мъжете , то тези без претенциите обикновено са им скучни , не го броят за предизвикателство

# 13
Харесват, ама ако наистина вече са луди по нея според мен. И всъщност ако са такъв характер, който харесва предизвикателствата.

При авторката нещата изсъхват точно когато тя се покаже като по-претенциозна.

# 14
По-скоро под претенциозна визирам жена , която знае какво иска , какво отношение заслужава и не иска връзка на всяка цена . Не мисля , че е ок да се прави драма за отменена среща , просто се дистанцираш , ако е мъж ще намери начин да се реваншира подобаващо. Драми я намален етап никой не харесва , за мен лично издават ниско самочуствие , сякаш го приемаш твърде лично , имаш очаквания и тн

Общи условия

Активация на акаунт