Съвет за правилен подход

• 1 468
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам нужда от съвет, тъй като не съм попадала в подобна ситуация. Предлагат ми по-висока позиция и аз се съгласих. Работата ще е различна от сегашната и титулярката трябва да ме обучава, защото й предстои пенсиониране. Не я познавам, но колегите, които са работили с нея, казват, че е особена и не харесва нови колеги. Не иска да ги обучава и после казва, че не стават. Дали е така, не зная. Та как бихте ме посъветвали да подходя? Не съм конфликтна, винаги се старая да помагам, чета много, питам, когато не зная и се старая да работя бързо и съсредоточено.

# 1
  • София, Лагера
Бих посъветвала да приемете позицията, да внимавате, да я питате, да я слушате какво казва. Да приемете с уважение и респект нейната експертиза. И да НЕ приемате лично критика, ако има такава. Очевидно жената си е специфична. Ако може, да се отървете от Его-то, поне за известно време. С това не казвам да й вървите по свирката!
Има една приказка "занаят се краде".
Излезте от емоцията и чувствата (вероятно на несправедливост) и се фокусирайте върху бъдещето и знанията, които ще придобиете. Жената, щом ще се пенсионира, няма вечно да Ви диша във врата.
Успех! Няма страшно! Човек върви нагоре само, когато излиза от зоната си на комфорт!

# 2
Била съм в подобна ситуация и това, което направих след 2седмици чакане за предаване на позиция и сектор е-говорих с нейния началник, като обясних, че колежката  не съдейства по никакъв начин. Той своевременно реагира, тя си предаде  сектора криво-ляво и излезна в пенсия. В никакъв случай не влизай в конфликт,дай всичко от себе си, питай, интересува се, но не съдейства ли се обръщаш към шефа. Моя случай е малко по-различен, но лични конфликти и разправии няма да ти помогнат.

# 3
  • Melmak
И аз бих те посъветвала да не се конфронтираш с нея. Явно е особена, но пък хубавото е, че се пенсионира. Тоест ще те обучи и по живо по здраво ще си замине. Ти и да изтърпиш неволи в началото, после мястото е твое.

# 4
Нямаш какво да делиш с нея - тя си отива. Има сам о какво да вземеш. Преглъщай си егото и попивай всичко, подмазвай се ако трябва, защото е само за малко.

# 5
  • SF
Ами щом са ти казали, явно знаят, че е сприхава и особена и може да не повярват на всяка нейна дума, казана против тебе.
Може да се е правила на интересна и важна, но вече си заминава и да е съгласна да действа "като хората".
Но може и да продължава с номерата си. Какво те интересува. Някой трябва да я наследи на позицията. Добрата новина е, че това си ти.

# 6
  • София
Има служители, които не харесват преките си началници. Иначе наблюдавайте какво, как и кога го върши, питайте, анализирайте и т.н.

# 7
Благодаря за съветите Ви! Днес научих,че всъщност тя е казала, че иска да напуска, за да си пенсионерства /вече е пенсионер/, НО го е казвала и друг път. Което ме притеснява повече. Може умишлено да не обучава нов човек, за да се изкара безценна. Вече не мога да си върна думите назад пред ръководителя ми. Каквото стане...

# 8
  • София
Благодаря за съветите Ви! Днес научих,че всъщност тя е казала, че иска да напуска, за да си пенсионерства /вече е пенсионер/, НО го е казвала и друг път. Което ме притеснява повече. Може умишлено да не обучава нов човек, за да се изкара безценна. Вече не мога да си върна думите назад пред ръководителя ми. Каквото стане...
При тази ситуация при най-малкото шикалкавене от нея, отивате при ръководителя, за да може той да следи развитието на нещата.

# 9
Виж, пък после ако има проблем го мисли. За всеки реалността е различна,  с един се държи добре, с друг зле.

# 10
Изслушай съветите на колегите си, но подходи с доза съмнение. Аз като започвах работа в настоящата си фирма, прочетох такива отзиви от недоволни служители, че за секунда си помислих, че отивам в бардак.

В последствие опознах хората и нямаше нищо общо с написаното. Отнасяла съм се винаги с уважение към всеки и до ден днешен ми се отвръща със същото.

Възползвай се от нещата, на които тази жена може да те научи, без предубеждения. Нека не те интересува дали ще се заяжда или не, заминава си и после ти заемаш позицията. Погрижи се да ти се наредят добре нещата.

Общи условия

Активация на акаунт