ОКТОМВРИ почти мина, мама гушка бебче и бременността отмина - тема 10

• 20 179
  • 316
  •   1
Отговори
# 285
# 286
За вас не знам,но аз вече каталясах.Не мога да си кзкривя устата,че и мъжа ми,и свекървата помагат.Това дете обаче постоянно повръща.Днес,за първи път,ни направи фонтан.Иначе така по малко повръща поне 10-15 пъти дневно.Веднъж дневно повръща от носа и устата,плаши се,посинява целия и е някакъв ужас.Като почне,си вдига главата нагоре и го преглъща.Не знам какъв е този рефлекс от него.И така го караме на график.Аз готвя,свекърва ми го гледа,мъжа ми приготвя дърва за двете печки.Тя яде,аз го гледам,мъжо се къпи и т.н
Цял ден съм под напрежение и вече ми идва в повече.Или съм с детето,или готвя,или мета шума из двора,или му пера дрехите,или правя хумана...
Направо се чудя с кой ъкъл се съгласих на процедура.Никак не ме очарова майчинството.Дмес се свързах и с консултант по кърмене.Тя каза,че мога да си възстановя кърмата,но трябва поне две седмици стриктно цедене.Бебе+помпа на 3ч.
И кога,по дяволите,да отделя 10-15 мин 8 пъти дневно за цедене?
Та аз не съм сресана от 5 дена.Вчера бях сама за два часа,ми ни да пуша,ни до тоалетна да отида,ни нищо.

# 287
Ех, Лунатичке...
Всички сме каталясали.
И моето реве яко от колики и не спим. И готвя, чистя, уча с баткото, взимам го, водя го и т.н.
Ама се гушкаме и съм щастлива.
Така е с малко бебе, чакам по нощите ММ да си дойде, че да се изкъпя.

Ако няма да спираш цигарите хич недей го кърми, давай си му хуманата.

Да не слушам глупости с кой акъл си се навила!!
И сресването изисква 5 мин.

# 288
За вас не знам,но аз вече каталясах.Не мога да си кзкривя устата,че и мъжа ми,и свекървата помагат.Това дете обаче постоянно повръща.Днес,за първи път,ни направи фонтан.Иначе така по малко повръща поне 10-15 пъти дневно.Веднъж дневно повръща от носа и устата,плаши се,посинява целия и е някакъв ужас.Като почне,си вдига главата нагоре и го преглъща.Не знам какъв е този рефлекс от него.И така го караме на график.Аз готвя,свекърва ми го гледа,мъжа ми приготвя дърва за двете печки.Тя яде,аз го гледам,мъжо се къпи и т.н
Цял ден съм под напрежение и вече ми идва в повече.Или съм с детето,или готвя,или мета шума из двора,или му пера дрехите,или правя хумана...
Направо се чудя с кой ъкъл се съгласих на процедура.Никак не ме очарова майчинството.Дмес се свързах и с консултант по кърмене.Тя каза,че мога да си възстановя кърмата,но трябва поне две седмици стриктно цедене.Бебе+помпа на 3ч.
Та аз не съм сресана от 5 дена.Вчера бях сама за два часа,ми ни да пуша,ни до тоалетна да отида,ни нищо.
Че е трудно понякога и човек изперква така е… особено ако нон стоп реве и не знеш какво му е и защо не спира
Но Lunatiche мила , най-хубавото нещо е детето. Просто се успокой , прочети това онова и ще свикнеш
За цигарите и кърмене -пълен Ъпсурд
Аз като пушачка, ще ти кажа че съм си позволявала да пуша по няколко цигари и през двете ми бременности, но щом се родиха и двамата абсолютно не съм си помисляла да запаля. Всичката отрова отива директно в кърмата и то в големи дози …и тия щуротии пуши една цигара после цедиш и хвърляш и всичко е наред…не съм съгласна.Малко или много никотина и всички боклуци от цигарите остават в нас и съответно в кърмата.
Първото ми дете го кърмих близо 5 месеца без да запаля ,не че не ми се е пушело…пушеше ми се и то много, но никога не си позволих,докато не ми намаля и съответно спря кърмата
Сега също 10 дни кърмих само,но този път просто нямах кърма и може би волята да се напъна повечко да я стимулирам и бързо се отказах
За повръщането задължително оригване
И при нас в началото неискаше да се оригва и по половин час съм го държала, и не та не…и го сложа да легне и винаги повръщаше ,кога малко..кога на фонтан…от уста от нос яко
Хванах му цаката,като не иска да се оригне 5 мин примерно, слагам го да легне за 2-3 минути само ,вдигам го след това и се оригва ,понякога е нужно повече от 1 оригване ,просто трябва търпение.
Надявам се, че не е излязло като лекция всичко което написах, казвам го с най-добри чувства
Прегръдки и бъди по-спокойна…на първо място постави детето си,а не домакинската работа,двора ,мъжа и т.н. Heart
Радвай му се докато е мъничък и сладичък,че после неискам да те плаша…ама все по-трудно става.
Колики…зъби…рев рев …захранване…лазене …прохождане..ставане падане…градини сополи…пубертет…но всичко си заслужава

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 22:14 от A_S_Y_77

# 289
Лунатичка, дали сте обсъждали с педиатъра на бебето антирефлуксна възглавничка или повдигане на матрачето?

За ресането те разбирам, без да изпадам в подробности, но накрая се вързах на 4 опашки (защото я дарявам) и ММ ме подстрига... Гледай да си нахранена и да пиеш вода и витамини, пък другото, когато тогава...

Всички сме на педали, всички сме все нащрек - малко като диви животни... Затова и съм съгласна с предното мнение, че дворът и къщата вече няма да са спретнати - просто да сте на топло и да има какво да ядете, другото ще чака...

Попадна ми наскоро една мисъл, която ми подейства успокояващо - родителството е трудно само за добрите родители Simple Smile Трудно е, защото си ангажиран и отдаден родител.

# 290
Трудно си е... Ето, аз сега приключих с поредното цедене с помпата. А колко е часа. Към 3 ще се събуди гладно бебенцето, а сега я чух как се изака, докато си спи. И познайте...памперс...още малко и хранене. После пак цедене. Тоалетна, Малко сън ако не мрънка и ето дошло време за следващото хранене...
Заслужава си, дам, така е.

# 291
И ние сме будни т.е още не сме и лягали, колики.. Снощи спах 1-4, от 4-6 се люшкахме (плачеше) и "станах" да извеждам кучето и правя закуска и да карам баткото.

# 292
И ние сме будни, надявам се да не е пак 3 часов прозорец като предните 2 вечери.

Като додавате АМ, съобразявате ли се с количеството за възрастта, или "колкото поеме"?

# 293

Същото и при мен...

# 294
И аз мисля да не се ловя на хорото с кърменето,защото няма да го играя до край.Нито пък цигарите мога да спра,а и в болницата ми казаха,че всяка цигара(след 5-та),минава към бебето.Аз след раждането пак си ги увеличих и вече съм по кутия и половина на ден.
Ако не е повръщането,бебето е кротко.
Нощем от 21 до 5 сутринта спи спокойно.Ако му падне шапката над очите мрънка,докато я вдигнеш.Никакво будене,никакво повръщане.Все пак ме мога да кажа,че спим пълноценно.
За упрек съм,но си казвам истината.Няюам инстинкт към това дете.Аз съм най-спокойна,когато е при мъжа ми.
Той само като вземе на ръце и с кеф да ги гледаш.То му се радва,то едно мило :Айде,тати,да ядеш,айде това тати"
Къде ти при мен..Нито го мамосвам,нито на име му викам(аз казах,че това име няма да го използвам.Прекалено много я мразя,пък и името й сложи сина й).Нямам тръпка към него.Насилвам се,но не става.Има моменти,в които му се радвам,боли ме като плаче и не знам защо,но в повечето случаи не искам да ми е пред очите.Прекалено много недолюбвам тях и явно прехвърлям към бебето омразата ми.Баба ми дойде да го види онзи ден,а аз внимание  е й обърнах.Като си тръгна,ревах след колата защо не ме взеха със себе си,а ме оставят тук.Абе,луди работи.Те тръгват от другата седмица на работа и оставам сама,което ме плаши.Аз не мога да се оправям с него като повръща.Оставям го да се дави и синее в ръцете ми.Навеждам го уж надолу,тръскам го,чукам го по гърба,ама не става.

# 295
И ние не спим кой знае колко много като в будна кома съм и почти по цял ден съм си сама с бебка.Даже и количката сме вкарали вътре от зор само и само да спи малко и докато спи през деня се опитвам да свърша каквото мога вкъщи.Мм като си е тук ми помага много,но като е на работа няма кой.Единствено при мен помага много за свободно време че не кърмя и не се цедя нямам кърма,но за сметка на това има дни където сме с много силни колики.

# 296
Само наминавам да кажа,

Роди се и моето момиченце, 3900гр, май 56см 🤭

Планирана индукция, поискано секцио.

Времето след главната упойка и коктейла от хапчета беше Велико! 😂 Обикалях коридорите нагоре, надолу цяла нощ от вълнение и емоции.

А, да, през Ноември се роди 🤭 и пак си и беше хубаво вътре и не бързаше.

# 297
Само наминавам да кажа,

Роди се и моето момиченце, 3900гр, май 56см 🤭

Планирана индукция, поискано секцио.

Времето след главната упойка и коктейла от хапчета беше Велико! 😂 Обикалях коридорите нагоре, надолу цяла нощ от вълнение и емоции.

А, да, през Ноември се роди 🤭 и пак си и беше хубаво вътре и не бързаше.
Честита Ви радост! Да расте здрава и благословена,а на теб бързо възстановяване

# 298
MayaJane ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Лунатичке, защо детето ти спи с шапка?

# 299
Честито,MayaJane.Много му е мека главата,не само фонтанелата.Цялата му глава е мека и ме е страх да го пипам без шапка.Няма ли шапка,не го вземам.Много е малък още,слаб,все едно пластелин държиш в ръцете си.

Общи условия

Активация на акаунт